Србија добила нову владу, 157 посланика гласало за Ану Брнабић

Подршку кабинету Ане Брнабић на јавном гласању дало је 157 посланика, а 55 је било против

Фото: Танјуг/Тања Валич


Србија је добила нову владу са Аном Брнабић на челу, одлучили су посланици Скупштине Србије.

За прву жену премијерку у нашој земљи и њен кабинет гласало је 157 посланика парламентарне већине из коалиције окупљене око СНС-а, СПС-а, СВМ–ПДД-а и опозиционар Горан Чабради (Зелена странка). Против је било 55 опозиционара и посланика Јединствене Србије.

После једночасовне паузе коју је дала председница Скупштине Србије Маја Гојковић након гласања, Брнабићева и министри су, у присуству Александра Вучића, председника Србије, положили заклетву, чиме су званично ступили на дужност. Нова влада је, како је рекла Ана Брнабић, влада континуитета са претходном, а међу приоритетима су јој образовање, дигитализација и финансијска стабилност.

Кабинет Брнабићеве, поред ње, има 21 члана: 18 ресорних министара, од којих су четворо истовремено и потпредседници, и три министра без портфеља. У Немањину 11 усељавају се три нова министра, Бранко Ружић (државна управа и локална самоуправа), Горан Триван (заштита животне средине) и Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације. Поред нових министара, ова влада се у односу на претходну Александра Вучића разликује и по томе што су двојица „његових” министара разменила ресоре, па је Александар Вулин добио ресор одбране, а Зоран Ђорђевић ресор рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

Мирјана Чекеревац

(Политика, 29. 6. 2017)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. На вука повика а лисице месо носе. Госпођа са два дежављанства долази у позицију да решава проблем разграничења своје две домовине због природног померања корита Дунава. Наградно питање: Да ли ће Хрватској да да Апатин ( по њој, бевезни град) и цело корито Дунава ( по њој безначајне реке). Престаните да се лепите за њен педерлук, гледајте шта се стварно дешава!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading