Jасна Кривокапићева: „Косово“ се пре може учланити у „Удружење следбеника Ескобара“ него у Интерпол

Разматрајући питање придруживања такозване „Републике Косово“ Интерполу, Европа само одобрава ситуацију на Косову и Метохији. Сада Хашим Тачи може наставити да тргује дрогом, органима, оружјем и женама, само сада под покровитељством међународне полиције

Није тајна да такозвана „Република Косово“ покушава да уђе у што је могуће више међународних организација како би стекли неку тежину у међународној арени и показали се у некој врсти независности и доследности. НАТО, ЕУ и ММФ – не постоји организација у коју не би покушао да продре Хашим Тачи. Сада је на реду Интерпол, који ће у септембру размотрити захтев тзв „Републике Косово“ да се придружи њеним редовима.

Ово изгледа као врло глупа или вулгарна шала. Како се међународној полицијској организацији може придружити област чији су грађани углавном ангажовани само у трговини људима и дрогом? Такав „државни ентитет“ може затражити, можда, чланство у „Удружењу следбеника Пабла Ескобара“. Наравно, сепаратисти имају дивну демократску обланду. Међутим, какве то демократије може бити, ако скоро две недеље тамошња „влада“ не може да објави резултате сопствених избора? Гласачки листићи се стално пребројавају и очигледно ће их пребројавати док Тачи не добије резултат који очекује.

Са друге стране, сепаратисти са Косова већ имају искуство у учешћу у међународним организацијама. У терористичким интернационалним организацијама. Пример за то је ИСИС где се 21. јуна трећи косовски Албанац дигао у ваздух у аутомобилу – бомби, пуном експлозива. Организација радикалних исламиста, која се углавном бави одсецањем глава хришћанској популацији, јесте доследни настављач оних који су се тиме бавили 1998–1999. године на Косову и Метохији.

Разматрајући питање придруживања такозване „Републике Косово“ Интерполу, Европа само одобрава ситуацију на Косову и Метохији. Сада Хашим Тачи може наставити да тргује дрогом, органима, оружјем и женама, само сада под покровитељством међународне полиције.

Jасна Кривокапићева (Брчко, 1985) је дипломирани историчар. Након погибије оца током операције „Коридор“ јуна 1992. године, мајка и она се селе у САД, где и сада живе (Лас Вегас). И овај допис је доказ да никако није заборавила своје српске корене



Categories: Четири стотине речи

Tags: , , ,

1 reply

  1. Zasto Eskobara?
    Pa u srbiji sluzba prodaje sve ,ne iskljucivo kokain!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading