Предраг Зликовац: Зар и у Официрском дому?!

Ако им се ове године дозволи нишки Официрски дом, следеће године можемо очекивати неки њихов програм на Чегру или – не дај Боже – у Ћеле кули. Ћутање и нереаговање довешће и до усвајања закона о једнополним браковима, а онда је само један корак до дозволе да такви усвајају и дијецу

Њихов програм и у нишком Официрском дому

Послије одржавања оне шетње у европском Београду, своју недељу најавише они и у Нишу, и то у организацији двије локалне НВО које чине њихови чланови и они који заступају њихове интересе.

И прошле године су они имали свој програм у Нишком културном центру.

Било би добро нагласити да према коалиционом споразуму, односно подјели власти, сектор културе у Нишу припада СПС-у.

То је битно због једне поражавајуће чињенице.

Ове године је „неко“ дозволио да они 30. јуна одрже свој програм у Официрском дому, а тај објекат је реконструисан 2015. године и налази се под непосредном заштитом Државе – као културно добро од изузетног значаја.

За подсјећање: У Официрском дому усвојена је чувена „Нишка декларација“, ту су била ратна засиједања Скупштине Србије од јула до октобра 1915. године,

Данашњи изглед зграде Официрског дома у којој је 7. децембра 1914. Скупштине усвојила Нишку декларацију (Фото: др Милорад Димић/Википедија)

Зар је неопходно да се и на тако значајном историјском мјесту њима дозвољава промовисање настраних и Србима наметнутих опредјељења појединаца, а све зарад  далеке и неизвјесне перспективи чланства у Европској унији, која ће се свакако распасти?

Добро, јасно је да је онај родом из Чајнича, члан Главног одбора СПС-а, утицао на то да ови имају своје промоције у Нишком културном центру прошле године.

Но, ове се отишло и много даље.

Иницирати и дозволити њима одржавање било каквог програма у Официрском дому јесте ниподаштавање наших историјских личности који су на истом том мјесту доносили битне судбинске одлуке везане за Србију.

Као што је и прећутати ово недопустиво.

Ако се то деси, следеће године можемо очекивати неки њихов програм на Чегру или – не дај Боже – у Ћеле кули.

Ћутање и нереаговање довешће и до усвајања закона о једнополним браковима, а онда је само један корак до дозволе да такви усвајају и дијецу.

То ће бити период содоме и гоморе за Србију.



Categories: Противу заборава

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Видовдан у Нишу обележавати ће промоције истополних заједница.Зар се није могао померити седмодневни “понос”?Здрава логика каже прво база,исти стандард као ЕУ па онда задовољства?А ми кућу од крова градимо!

  2. Дефинитивно, овим просторима битишу будале…

  3. @венећанка

    A udarna im parola bitit će

    ‘SVA LJUDSKA BIĆA RAĐAJU SE JEDNAKA U DOSTOJANSTVU I PRAVIMA’

    Ali su zaboravili najvažnije Božje pravilo,
    ‘SAMO MUŠKO I ŽENSKO POTOMSTVO RAĐA’

    Videt ćemo kako odreagirati će nišlije na ovu provokaciju.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading