Драган Антонић: И шта сад?

Коначно, Изногуд постаје калиф! Два пута ће се прогласити за господара Србије, за сваки случај. И трубачи ће бити присутни, како да се Срби веселе без трубе? Мирослав би појео јеванђеље да је знао ко ће се на њему заклињати! Господар је изабрао новог премијера, више му неће викати да је педер! Образована, богата, није Српкиња, нема децу. Идеално!

Добар и луд су браћа… стара српска изрека. Наш народ је много добар. Толико је добар да заборавља сопствене жртве. Опрашта сопствену крв. Одриче се предака, а ништа бољи није ни према будућем нараштају.

Милошевић издао Книн, мислио ваљда да ће тиме спасити Србију? Крв се пролила, народ протеран са својих огњишта, ником ништа, није важно. Сачували смо Србију. Докле?

Тукли смо се 1999. године, гинули и опет капитулација… у Куманову. Драги грађани, сретан нам мир! Какав мир? Уранијумски!

Дођоше и демократске промене… од зла оца и још горе матере. Општа пљачка и отимачина онога што је преостало. Грађани задовољни, отерали су злотвора, људска права и политичка коректност цуре на све стране. Мед и млеко ће потећи, само пустите да демократски лидери раде свој посао.

Зато су и плаћени… или уцењени, како који. Неки су главом платили непослушност. Остали су схватили поруку. Парада шљама и фукаре је обавезна, има чак и куму. Обећања, лажна наравно, инвестиције, камиони, авиони… и све пролази код просечног грађанина покорног. Таман посла да дигне главу или повиси глас! Могли би да смање пензију додатно. Можда и да је укину. Само да не буде горе. Шта се њега тиче тамо неко Косово. Дај да се решимо тог камена око врата, па да нам крене. Ионако су сви продали своја имања Шиптарима, а ми да трпимо због њих. Шта се то нас тиче? Видиш да зову и на војне вежбе!

Болне и тешке реформе трају, а БДП расте ли расте! Он је напунио касу, само прелива, као из фонтане. Он је преломио, не да Србију! Има ту још за исцедити, што да се баци. Коначно, Изногуд постаје калиф! Два пута ће се прогласити за господара Србије, за сваки случај. И трубачи ће бити присутни, како да се Срби веселе без трубе? Мирослав би појео јеванђеље да је знао ко ће се на њему заклињати! Господар је изабрао новог премијера, више му неће викати да је педер! Образована, богата, није Српкиња, нема децу. Идеално! Пуниша Рачић се у гробу окреће, милиони побијених Срба умиру по други пут. Овај пут од срамоте! Ми живи очигледно немамо ни срца ни образа.

Има нека тајна веза, нека енергија струји, између ње, оног малог управника , кума енергетског и страног зета неке удовице. Ветар дува, ветрењаче шкрипе…

Поносна ће бити кад јој рапорт буду предавали официри некада славне војске. Гази чврсто, гледај право… јаја ионако нема. Остао само мућак. Европа нема алтернативу, Србија се ионако сагињати хоће, ако треба и ниже од тога. Уосталом, и османлије су издржале само пар стотина година. Неће ни ови дуже. Малко ће се променити национална структура, али ћемо ипак бити у ЕУ, чврсто и непоколебљиво. Какво бре Душаново царство, какав кнез Лазар? Бранковић је био најпаметнији, сачувао круну и државицу.

И он би ушао у НАТО, па шта ће нама фалити? Каква море Русија, кад су они нама нешто помогли? Ни уранијум нам нису бацили, ни једном нас нису бомбардовали, још кобајаги нуде неку трговинску унију, гасовод и ко зна шта још. Ми смо бре војни партнери са националном гардом Охаја! Мало ли је?

Видиш како смо лепо дочекали мигранте, па их сместили, даћемо им и станове, имања, држављанство. Они ће бре бити бољи грађани од нас, по мери власти. Знаће да цене болне и тешке промене кроз које смо прошли за њихово добро. Неће бити ни Т од тероризма, рекао министар унутрашњих дела. Он је ипак завршио високу школу одбране и безбедности, још је и доктор наука. Ваљда он зна!

Добиће и ваучере. Летоваће се у земљи Србији, мада ни Грчка неће бити запостављена. Монтенегро није опција, имају већ друге госте, па да не буде гужва. Ионако се ништа не пише ћирилицом, па је тешко за разумети, а и не говоре српски, него неки други језик.

Српска листа на Косову и Метохији је освојила свих 10 гарантованих места у парламенту. Лепо ће сарађивати са кољачима у демократској одори. Само још да се промени Устав Србије, и ето столице у УН. Од резолуције 1244 до УН, и још само да се узме „Прешевска долина”, мада ни Ниш није за бацање. То све лепо да се сложи у једну велику државу, макар и са маргарином на челу. Војводина је ионако већ у рукама комшија, купили људи оранице, поделили држављанство ко је хтео. Арапи сеју ГМО а у Србији се спрема парада. Још да су усвојили оне уџбенике о сексу, где би нам крај био? Кажу да је ипак рано, то ће ипак морати нови премијер да погура.

До тада, овако необразовани, мораћемо сами да се сналазимо.

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.



Categories: Судбина као политика

Tags: , ,

6 replies

  1. “Драган Антонић: И шта сад?”

    Сада са ИНАУГУРАЦИЈЕ прећи на завршницу – ”ПАРАДУ СРАМА”!

    Испред Прламента, прекопута Пионисрког парка, налази се “Зид плача“
    – слике побијених и пострадалих у СРЈ, као и слике разрушених цивилних
    објеката, у агресији НАТО 1999.
    Ту су и слике “Спартанаца“ са Кошара, а један оид њих је и Мађар Тибор,
    који је, умирући, рекао: “За ову државу треба дати живот!“, а коме је
    Председник А. Вучић, пре пар дана, открио споменик.
    Замислите сада, поред слике тог/тих јунака са Кошара, ГЕЈЕВИ ТРЕБА ДА
    СЕ ТИМ СТРАДАЛНИЦИМА ЦИНИЧНО ПОДСМЕВАЈУ – ТРАЖЕЋИ “НЕКА СВОЈА ПРАВА“?!
    Ово што ГЕЈЕВИ РАДЕ ДАНАС, ЈУЧЕРАШЊУ ИНАУГУРАЦИЈУ АВ СВОДЕ НА
    инауКУРАЦију, на ГЕЈЕВСКИ НАЧИН!
    Да ли би ико од гостију ИНАУГУРАЦИЈЕ тако што урадио у својој земљи,
    у сличној ситуацији?
    Не би, наравно, јер “ТРЕБА ОДВОЈИТИ ЛИЦЕ ОД ГУЗИЦЕ“, а Председник
    једне државе је то ЛИЦЕ КОЈЕ ПРЕДСТАВЉА ДРЖАВУ, А НЕ НАСТРАНОСТ
    ЈЕДНЕ НЕОБУЗДАНЕ МАЊИНЕ!

    На самом углу Пионирског парка /Кнеза Милоша и Краља Александра/
    налази се споменик пострадалима у Првом светском рату – “Осматрачница
    са Солунског фронта “, са спомен сликама – гравурама србских и
    савезничких команданата, поред које ће проћи парада
    ових настраних и необузданих, да пљуну на наше претке, ЊИХ ОКО 1,5
    МИЛОНА ПОСТРАДАЛИХ, да би НАШИМ прецима “одали почаст“ СВОЈИМ
    ЗАДЊИЦАМА, уз свесрдну асистенцију државе Србије?!
    Ово је све јадно, бедно, гадно, одвратно…, утолико пре што се у свему
    овоме Држава поставља заштинички а Црква својим ћутањем све то
    одобрава?!
    Ко на овај јад пристане, пре или после, мора да нестане!!!

    Драган Славнић

    Одговори

  2. Чуди ме да нико не коментарише приложену групну фотографију тројице, назови, мушкараца?
    Овај средњи, после низа својих скандалозних чинодејствовања и после овог срамотног сликања, није више мој Патријарх!
    Овај десни никада неће бити председседник моје Владе!
    Гицу нећу ни коментарисати!

  3. Пише Проф. др Антонић, вербална громада и салонски националиста: “Милошевић издао Книн, мислио ваљда да ће тиме спасити Србију? Крв се пролила, народ протеран са својих огњишта, ником ништа, није важно. Сачували смо Србију. Докле?” Осим другосрбијанско-петооктобарског клишеа о Милошевићу, и дневно-политичког популизма, не одговористе на властити упит: И шта сад?, професоре Антонићу.

  4. @ Милоје

    Да нисте помешали проф. др СЛОБОДАНА Антонића и аутора текста ДРАГАНА Антонића?

  5. @Мирослав Анђелковић

    Фондоменталисти, као да су побегли са триптиха Хијеронима Боша.

  6. Није корисно бацати дрвље и камење само на ново изабраног председника, ту су у првој линији они који су га бирали, који нису, и једни и други ћуте, издане-опљачкане-културно-привредно-политички окупиране Србије, марионету за пада, кога подржава и први човек Рисије примајући га непосредно пред изборе, што је очигледна порука народу србском, али, не за његово добро, па се морамо запитати и то с правом: ко су нам стварни пријатељи? Или је далеко боље и паметније без њих са мишљу:боље је бити сам, него са ко бејаги пријатељима.
    Горња слика је доказ српске лицемерне свакодневнице, коју креирају људи без морала, части, поштења, достојанства-ВЕРЕ, вере у Бога, без вертикале нема боље садашње будућности. Време је да се народ што пре то боље пробуди, важи сваког појединца, изнутра, и преузме савесно и свесно одговорност за све што ради, нарочито оно што не ради!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading