Жељко Ињац: За СПЦ није проблем што је премијерка геј и хрватског порекла

Спинови које су пласирали поједини домаћи таблоиди су обична подметачина по којој „зла племенска црква“ мрзи Ану зато што је геј, а заправо су само припрема за запушавање уста цркви уколико бриселски преговори крену у правцу који би могао нанети штету српским интересима и интересима СПЦ на Косову

Након сусрета митрополита Порфирија и Ане Брнабић развејане су све сумње о томе како СПЦ има нешто против геј премијерке тадашње министарке при Влади Србије. СПЦ је такође објавила деманти на спинове које је пласирао Блиц а следећи овај дневни лист и неки други таблоидни медији. Такође је исти деманти упућен и лично Ани Брнабић у њен министарски кабинет. Поред свега тога домаћи медији су наставили спиновање јавности измишљајући читаву заверу у коју су убацили и Ивицу Дачића и Богољуба Карића и неке конзервативне епископе СПЦ.

Владика Порфирије и министарка Ана Брнабић, Фото: АЛО!

О томе колика је реална моћ цркве и њен утицај на државне институције и о томе колико се црква заправо ту пита најбоље сведочи именовање Ане Брнабић од стране председника Вучића на место мандатара за састав нове Владе, дакле на премијерску функцију. Да црква заиста има тај утицај и моћ, који јој приписују кругдвојкашки либерали и медији који заступају стране интересе у Србији, и да је ово заиста некаква православна џамахирија како пишу лево-либерално настројени новинари и политичари, зар би се могло десити да премијер(ка) постане геј особа? Исто тако и да је Србија ултраконзервативно и хомофобно друштво како га омаловажавајући приказује либерална елита да ли би тако лако и без отвореног отпора могла да прође „прва геј премијерка на Балкану“. На страну што је овај догађај из различитих побуда код многих оставио горак укус у устима, чињеница је да није било протеста овом чину.

Но да се вратимо на цркву. Не треба се заваравати да црква нема ама баш никакав став по овом питању и да верници у Србији апсолутно одобравају сваки потез државе и Александра Вучића зато што се црква не меша у државне послове. Пре свега црква је једна од најугледнијих и најпоштованијих институција у Србији и уопште у српском народу. Заправо управо та црква је породила савремену српску државу, чувајући национални идентитет и свест о српској државности вековима.

За српски народ као и за његову цркву не представља проблем ни то што је премијерка геј ни што је хрватског порекла, мада можемо да замислимо како би у хрватској прошао неки српски геј политичар, али дефинитивно не можемо да замислимо да исти постане премијер Хрватске. Проблем који црква може да има са премијерком Брнабић неће дакле бити ни њена сексуална оријентација ни нација, већ однос према Косову или однос према неким виталним питањима који су битни и за народ и за цркву. Када се томе додају везе које Брнабићка има са америчком владом јер је радила за USAID, онда је слика комплетна.

Спинови које су пласирали поједини домаћи таблоиди су обична подметачина по којој „зла племенска црква“ мрзи Ану зато што је геј, а заправо су само припрема за запушавање уста цркви уколико бриселски преговори крену у правцу који би могао нанети штету српским интересима и интересима СПЦ на Косову.

Бриселски преговори ће показати колико је „мудар“ а колико наметнут потез био председника Вучића да постави Брнабићку за премијера. Уколико се испостави да је Брнабићка постала премијерка да би служила западним интересима и између осталог и да би се лакше постигли неки уступци на штету Срба на Косову, наравно да ће црква реаговати. Тада ће се покренути медијска машинерија и ови измишљени сукоби цркве и Брнабићке наводно поводом њене геј оријентације ће послужити сврси. Црква ће бити означена као једна ретро хомофобна институција и том етикетом ће јој се одузеће право гласа. Кад се томе дода још антиеволуционизам и још понека измишљена или реална афера, црква неће моћи дићи главу од својих унутрашњих раздора и проблема а камоли да парира глорификованој геј премијерки и политици владе по питању косовског проблема или неког другог проблема за који је црква животно заинтересована. Слично ће проћи и конзервативна Србија чију ће сваку критику владе дочекивати на нож „хомофобије“, „затуцаности“ и „опседнутости митовима“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Видовдан, 17. 6. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Сусрет епископа Порфирија и Ане Брнабић се може сагледати као сусрет
    једног духовника и једне залутале душе у свет зависника геј страсти.
    Познато је да је епископ Порфирије у Манстиру Ковиљу основао једну
    заједницу за рехабилитацију зависника – наркомана, и да је та заједница и дан-данас успешно ради на лечењу болести зависности од дроге, и свих
    успутних последица којe иду, руку-подруку, са том основном болешђу.
    Ту, свакако, спада и та неприродна геј зависност, која је до пре пар десетака
    година била на листи болести Светске здравствене организације, а онда, “декретом“, скинута са те листе и, од настраности – болести ,
    преименована у “сексуалну изузетност“ у односу на сав остали нормалан свет, од када је света и века.
    На скупу, са слике, види се да је ту било још епископа, а да је Ани Брнабић
    пришао баш епископ Поргфирије, препозавши у њој тешко оболелу и сатрвену
    душу геј страшћу.
    Ако је тачно да је Ана Брнабић полу-Хрватица, онда овј сусрет може имати и политичку позадину, будући да је епископ Порфирије столује у Загребу као Митополит загребачко-љубљански.
    Тај сусрет може имати и црквено верску страну, будући да је Ана Брнабић католкиња, а познато је да епископ Порфирије заступа екуменистичку тезу о зближавању, па и неком заједништву са Римо-католичком црквом.
    И, на крају: тај сусрет одише и “југословенством“, с обзиром на горе речено, што се тиче порекла и верске опредељености Ане Брнабић.
    А југословенство је, тек, свеопшта пропаст за Православни Србски Народ, о чему ”говоре” и Први и Други светски рат и овај последњи, из 9о-их година прошлог века.
    Добро би било да то сагледа и сама Ана Брнабић, па да се, на деликатан начин, повуче из целе ове приче.
    Ако се то не догоди, онда СПЦ нема никаквих изговора, онда мора отворено стати на страну Православља, Светосавља и бранити опстанак ПРАВОСЛАВНОГ СРБСКОГ НАРОДА, који то од Ње очекује!

    Драган Славнић

  2. Жељко Ињац : “За СПЦ није проблем што је премијерка геј и хрватског порекла”

    Па хвала Богу, то стварно није проблем.

    – Сексуаална оријентација ? То је приватна ствар сваке особе и непристојно је тиме испирати уста.

    – Полухрватица ? Још боље, бар ће имати мало више поштовања према нашим суседима. Говори хрватски, неће тражити преводиоца.

    – Жена ? Као Ангела Меркел ? Као Тереза Меј ? Видећемо

    – Студирала у САД и ВБ ? Одлично, неће читати, као Ивица Дачић, са папира на коме је енглески текст написан ћирилицом

    – Богата ? Значи да уме да заради, да стекне. Такве нам требају.

    – Успешна ? Сачекајмо шест месеци, видећемо резултате.

  3. @Деда Ђоле,
    не палам.ди…

    “Зукорлић о Ани Брнабић: Нећу да правим компромис на рачун моралних вредности!

    18. јуна 2017.

    Народни посланик Муамер Зукорлић рекао је за ТВ Санџак да неће учествовати у афирмацији антипородичних вредности.

    Упитан шта мисли о Ани Брнарбић као мандатару, Зукорлић је рекао да је Бошњачка демократска заједница (БЏ) Санџака ушла у партнерство са СНС са врло јасним програмом и начелима око којих су се сагласили и на којим ће сарађивати.

    „Постигли смо сагласност око нечега и наше партнерство се односи на то нешто, а на све остало се не односи. Међу тачкама око којих смо се сагласили нема тачке афирмације геј орјентације или афирмације антипородичних врендости“, рекао је Зукорлић.

    „Јавности је познато. Спремам сам на дневнопоитичке, тачктичке и стилске компромосе, али на компромисе на рачун духовних и моралних вредности и принципа никада нећу пристати“, рекао је Зукорлић.

    Данас.рс”

    Коментари:
    [***]

    Драган 19. јуна 2017. at 08:58

    Честитам Вам, поштовани Зукорлићу!
    Не продаје се вера за вечеру!
    Ви сте својим ставом постидели многе србске епископе и остале
    Дарвиноилике “примате“ у СПЦ!
    Својим искључивим ставом, по питању избора Ане Брнабић за избор премијера/премијерке, да то не прихватате, Ви тренутно, поред Драгана
    Марковића Палме и још нормалних и моралних људи у србском народу –
    БРАНИТЕ И П Р А В О С А В Љ Е!
    Хвала Вам на таквом ставу!
    Бог Вас поживео, Вас и Ваше најмилије!

    Драган Славнић

    Одговори

  4. Не чуди ме да су многи против Ане Брнабић, али ми смета да се нико није потрудио да помене неког другог, можда бољег кандидата. Најлакше је БИТИ ПРОТИВ.

    Мало је теже БИТИ ЗА, БИТИ ПОЗИТИВАН и дати неки предлог, у стилу :

    Ја мислим да би П. П. био бољи од Ане Брнабић јер је са одличним резултатом завршио студије на московском универзитету ЛОМОНОСОВ (или ХАРВАРД, СТАНФОРД), затим радио две године у Светској Банци (познаје финансије), основао и успешно водио своје предузеће у Нишу и Минхену . . .

  5. И док се ми овде прегањамо ко је и шта је Ана Брнабић, Надежда Миленковић пише на сајту pescanik.net :

    ” Za to vreme, iza kulisa, odvijaju se prave drame, ali nam njih vlast predstavlja kao laku zabavu. Gore deponije, ali je to bezopasno, maltene još i pročišćava vazduh. Fontane, kružni tokovi, popločavanje trgova i ostale majstorije sa mutnim troškovnicima, nisu važne jer, zamislite – građani će demokratski odabrati ime bulevara! Preplaćeni projekti, potplaćene privatizacije, sumnjive uplate na partijske i privatne račune, neobjavljeni ugovori, neispunjeni ugovori, neobjašnjive kupovine i preprodaje stanova, uzurpacije javnih površina, brisanja iz katastara, partijska parapolicija, ugušeni mediji, doktorati, diplome, helikopteri, poplave… Sve to nije bitno za javnost i sve to necemo gledati.

    Jer hej – premijerka je gej ! “

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading