Владислав Ђорђевић: Избор Ане Брнабић показује ко стварно влада Србијом

Владислав Ђорђевић

Данас – у четвртак 15. јуна – председник Србије Александар Вучић је за премијера Србије именовао Ану Брнабић, декларисану хомосексуалку. Као дугогодишњи противник ЛГБТ лобија могу се осећати разочарано и незадовољно.

Ипак, њен избор има и добрих страна. Једна од њих је та да сада и највећи политички дилетанти могу видети ко влада Србијом. Више нико не може рећи да постоји „владислав-ђорђевићевска“ теорија завере и параноја, него је све транспарентно. Хвала, Вучићу!

Именовање Ане Брнабић заправо не чуди. Као жена – подобна је јаком феминистичком лобију. Као лезбијка – подобна је моћном ЛГБТ лобију. Као полухрватица – подобна је западњачком лобију. Као богаташица – подобна је капиталистичком лобију. Као менаџерка – подобна је технократском лобију.

И још нешто. Прва реченица ове објаве је лаж. Није Александар Вучић именовао Ану Брнабић за премијера, него је најпре њега ЛГБТ лоби поставио за премијера, а недавно и за председника Србије, а сада и Ану за премијера. Зна се ко воду носи, а ко меша малтер. Вучић није педер, он је нешто друго: марионета.



Categories: Четири стотине речи

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Несувереност државица малих народа није само случај оних који су војно окупирани. То је модерни феномен који само ”политички дилетанти” (како их аутор зове) не виде и не схватају. Дакле, прва министарка (некада земље) Сербије је лезбијуша и полу-Хрватица. Нови Председник Ирске је хомосексуалац и полу-Индус. Окупаторима и стварним газдама је изгледа досадно са понизно-улизичким властима, па овако морају да убадају прст у очи оним малобројним (у ове две кроз историју намучене и страдалне земље) којима је још стало до свог предања и идентитета. Надају се ваљда, да ће изазвати неку реакцију, али ова изостаје. Велики песник је жалио што племе његово ”сном мртвијем спава”. То је било пре више од 150 година, али ево и данас племе хрче сном праведника. Изгледа да се није будило у међувремену. О темпора о морес… .

  2. Сада је и званично познато, ко ће у име јавне куће из Немањине број 11 доставити коначан предлог о потписивању капитулације дела наше домовине

    https://stanjestvari.com/2017/05/31/aleksandar-vucic-polozio-zakletvu/

  3. Све што нам се дешава не треба приписивати политичким марионетама, искључиво БИРАЧИМА истих који су слободном вољом и гласом омогућили тако нешто и милионима грађана Србије непознат психолошки профил, који нам вековима причињава невоље и тешкоће које се могу изменити ИСКЉУЧИВО стручном изменом СВЕСТИ народа! Непознавање профила народа значи непознавање себе како нераздвојног дела истог. Профил:

    Ирационалност, неаналитичност, неконструктивност. Емотивност, сујета, завист, замерљивост, инат, некоректност. Склоност омаловажавању, непоштовању, неспремност да се погледа и очима другог, несклоност сарадњи, систему. – Потреба личном промоцијом (ја). Порив за допадањем и утиском, површност. Субјективизам, немогућност посматрања ствари одвојено од себе, у принципу. Непризнавање кривице (да круна не падне са главе). Непризнавање чињеница ако се сматрају непожељним. Пројектовање личне кривице, грешке надругог. – Склоност опредељивању према ономе што није заједничко, што спаја односно склоност подели, деоби. – Изражена оперативност која подразумева велику енергију и способност за остварење ,,материјализацију” као порив и способност подређивања (себи и свету, контексту, и усмереност на сада, на тренутну корист, на тренутно решење, на ужи конекст, на посебно-оперативност која се овог тренутка тиче. – Неусмереност на даљу будућност и истрајавање у вези ње. – Неусмереност нашири контекст. Несклоност далекосежном, стратешком, универзалном, свеобухватном, систематском сагледавању и приступу. – Несклоност авантури, експерименту, истраживању, неизвесном. – Усмереност на одређено, проверено, извесно.

  4. @Славица Јанковић

    Наведите имена научника и научне радове из којих црпите ова “сазнања“ и
    “чињенице“ “о србском народу-његовом психолошком профилу:“

    Хвала!

    Драган Славнић

  5. @Драган
    Подржавам Ваш захтев!
    Зар Стање да објави овакву паушалну пљувачину по Србима, типичну другосрбијанцима који се патолошки стиде свога рода?
    Да ли би госпођица-госпођа Јанковић могла аргументовано да нам наведе и типске карактеристике неких од „врлих” народа подивљалог Запада?”!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading