Драгослав Пакић: Велика Европа

Амерички хеликоптери су много бољи од руских авиона, рече онај Скот и при том посла на ђубриште неке од српских медија.

Са Скотом се одмах сложи пензионисани спољнополитички коментатор листа „Политика“, чиме издејствова право да досадашње презиме Мишић унапреди у – Пацовчић.

Извор: Информер

Наши суседи прихватише оба мишљења као становиште Томија и Џерија, наглашавајући да је потпуно непотребно замлаћивати се зракопловима и зрачним лукама поред толико ефикасних и свемоћних зракомлата америчког порекла. Тим пре што зракомлати, у случају потребе, без икаквих проблема могу да се преименују у србомлате. Као они секачи у недавној јасеновачкој прошлости.

Уосталом, додају они, руске мигове у Србији још нико није видео нити се они појављују на видику.

Никада их нећете ни видети, одговарају са друге стране барикаде, јер су ови авиони, применом најсавременије технике, у међувремену постали невидљиви. Као онај амерички ха-ха 117 плус, кога смо, да би се могао видети, морали оборити код Буђановаца. То је изазвало толику светску сензацију и опште узбуђење да су мештани са правом тражили да се име њиховог места преиначи у Узбуђановце и да држава обавезно пронађе стратешког партнера спремног да инвестира у развој пекарске индустрије како би официри противваздушне одбране могли решити питање сопствене преквалификације.

Цитирани мислиоци такође сматрају да источна Европа више не постоји. Сви су прешли на Запад. Тако данас, поред Западног Балкана, постоји само Западна Европа и сви су на једној страни. Заборављају да се чамац најлакше преврне управо у тренутку када су сви путници на једној страни.

Изузетак је само Велика Албанија која очекује да у Великој Европи заузме тренутно упражњено место које је до јуче попуњавала Велика Британија. На тај начин се досадашња европска политика према Србији не би променила ни за јоту.

У међувремену на француски трон је засео новоизабрани председник Емануел Макрон кога поједини Французи, због односа према крупном капиталу, називају Емануел Микрон. Председника Француске, дајући му име Ангел Макрел, неки приказују у познатој пози немачке канцеларке Ангеле Меркел у типичном једнобојном костиму без крагне и рукама на стомаку са свих десет прстију који се међусобно додирују врховима. Нешто слично једном Вођи у земљи сељака на западном Балкану.

„Ангел Макрел“ (Извор: Фејсбук)

Све се, дакле, наместило за руске авионе, а они – невидљиви.



Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading