Мртав угао: Европа слободна од Срба

Хеј, примитивни Срби! Јавио се најновији проблем у вашем односу према поштеним, добрим и надасве, слободољубивим Шиптарима! Тај проблем је баш то. То што их зовемо Шиптарима.

Наиме, како нам радио Слободна Европа скреће пажњу, Шиптарима смета када их Срби зову Шиптарима. Не мари што они сами себе тако зову.

Када мало проучите „историјат“ албанске „нације“, видећете да Албанци своју државу зову Shqipëria, односно Republika e Shqipërisë, што се преводи као „Шиптарска република“. Даље, Шиптар је словенизовани облик албанског етнонима Shqiptar ондосно Shqipëtar, којим Албанци сами себе називају.

Дакле, могу се кладити да проблем није што други народи Шиптаре зову Шиптарима, већ је проблем што се међу тим другима народима налазе и Срби.

Проблем су Срби. Нису проблем Шиптари. Нису проблем Шиптари који праве хаос у свакој држави где их има више од шачице – на југу Србије, у Македонији, шиптарске мафије у Немачкој, Швајцарској, Америци и Скандинавији…

Они отимају територије, прете ратом, убијањем, етничким чишћењима, али је проблем у томе што их ми зовемо Шиптарима.

Али, треба узети у обзир праву улогу радија Слободна Европа. Његов садржај није намењен за Европу, већ за Балкан. Служи за чисту пропаганду и промовисање европејштине. На исти начин функционишу и Дојче веле и Глас Америке. Нису намењени за њихово тржиште, већ да нас, „примитивце“ и „дивљаке“ науче правим и лепим европским вредностима.

Овде опет долазимо до оног да и „непријатељ мог непријатеља” има своје границе. Слободна Европа можда јесте против Вучићеве власти са једне стране, али је са друге стране противник српског национализма и било какве врсте патриотизма.

Наравно, уз њих раде и домаћи Европејци који су за нас, „грађане другог реда“, права авангарда и интелектуална елита. Они су на време спознали праве вредности и сада нама отварају очи. О, хвала им!

Овом злу од такозваног „медија“ једини проблем су изгледа Срби.

Мучно је гледати како они који себе називају „грађанима“ и „грађанкама“ гутају ову аутошовинистичку пропаганду из Соросове кухиње, и заиста себе сматрају авангардом…

Да смо ми нормална држава и да имамо нормалне законе, овакви би одавно били проглашени страним агентима. Али, авај…

(Мртав угао, 18. 5. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

  1. У једној половини свог војног рока сам се највише дружио с једним Шиптаром. Пошто сам био с факултетом и више сам пратио и знао него просечан човек, питао сам га да ли се сматра Шиптаром или Албанцем. Рекао ми је да је он Шиптар, да није Албанац. Његови су, иначе, живели у Швајцарској.

  2. (додатак)
    То је било 1985. године.

  3. Ми првенствено под Шиптарима рачунамо ове у екс-Ју, а Албанци су у Албанији. Е Шиптарима то смета, они би да сви буду Албанци и да све буде Албанија.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading