Тајна острва Гернзи: Гдје су регистровани телефони из црногорске афере „државни удар“ 

Полицијски транскрипти прислушкиваних разговора између осумњичених учесника афере Државни удар показују да „завјереници“ међусобно разговарају користећи истовремено на обје стране један исти број.

Питање – како је то могуће – постављају и страни медији, а на њега је новинарима Ал џазире недавно одговарао министар иностраних послова Црне Горе, Срђан Дармановић. Дармановић, министар спољних послова (од 2016), амбасадор ЦГ у САД (2010-2016), универзитетски професор, замуцкујући је устврдио да је чуо да су полицијски извештаји „намјештени“.

Погледајмо гдје је овај телефонски број које су користили „српски завјерници“ једино могао да буде регистрован. Србија, Русија, Црна Гора…? Не! Око 2000 км западно, у Ламаншу или Енглеском каналу налази се острво Гернзи, које је формално посјед британске краљевске породице. У свакодневници, острво функционише као дио УК.

На Гернзију је сједиште мобилног провајдера фирме Airtel Vodafone, на коју је алоциран број телефона 447839110139 за који транскрипти полиције ЦГ тврде да су га користили српски „завјереници“… у исто вријеме и на великој удаљености, како позивалац тако и прималац позива.

Подсјетимо да су се у више прилика специјални државни тужилац и ДПС влада захваљивали „западним партнерима“ на помоћи.

Истовремено, ДФ је износио став да иза организације тзв. Државног удара вјероватно као организатори стоје британске тајне службе.

Чињеница да је број телефона који су користили „завјереници“ регострован на територији коју контролише УК, као да потрврђује став ДФ-а.

(ИН4С, 18. 5. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading