Андреј Фурсов: Истина је мач против кога нема штита

Eмитујемо интервју са Андрејом Иљичем Фурсовом, професором Универзитета Ломоносов МГУ, директором института ИСАН, који је прошле недеље био гост Института за европске студије у оквиру научног семинара посвећеног истраживању система моћи.

Андреј Иљич Фурсов

Професор Фурсов је једно од најзанимљивијих и најпровокативнијих имена савремене руске историографије и друштвене науке, заслужан за јединствени подухват истраживања криптоисторије – феномена моћи и скривене моћи. Окупивши око себе изванредан међународни тим експерата, Фурсов је основао институт ИСАН са великом амбицијом да о овој теми објави десет томова, а београдска научна публика је имала прилику да се упозна са прва три тома: De Conspiratione, De Aenigmate и De Secreto.

На почетку семинара о криптоисторији, одржаног у великој сали Института за европске студије, Фурсов је указао да је његов Институт никао из чињенице да је до краја 20. века постало јасно да објекти социологије, економије и политичких наука (тржиште, грађанско друштво, политика и држава) полако нестају, будући да се политика претворила у комбинацију административних послова и шоубизниса, тржиште потпуно контролише 40 транснационалних корпорација – због чега се и не може сматрати тржиштем, а национална држава нестаје, односно, како то кажу англосаксонци, бледи…

На почетку је Андреј Фурсов одговорио на питање колико је истина – историјска истина – важна:

„Историјска истина је вредна сама по себи и снажно оружје у информационом рату. Премда сам атеиста, морам да поновим оно што је рекао Александар Невски – који је са своје стране цитирао Библију – Бог није у сили него у правди. То је исправан прилаз. Правда, истина – то је мач против кога нема штита.“

Говорећи о Стаљину као „великом победником против глобализма, професор Фурсов је рекао: „Ми још живимо на оном темељу који је саграђен у доба Стаљина. То је, пре свега, атомско оружје. Иако је Руска Федерација знатно слабија од Совјетског Савеза, она је и даље једина земља на свету која може Сједињеним Америчким Државама да причини неприхватљиву штету. Није ствар у отварању архива из времена СССР-а, ствар је у историјској реалности.“

Истакавши значај „свеукупности“ посредних историјских сведочанстава, Андреј Фурсов је рекао да он није историчар, већ „иследник за посебно важне историјске случајеве“.

ПОСЛУШАЈТЕ ЦЕО РАЗГОВОР

Аутор емисије Контрапункт Радио Београда 2 је Биљана Ђоровић.

Наслов и транскрипт: Стање ствари

(ФБ Репортер, 14. 5. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Цар Давид говори своме сину Соломону :
    “Буди слободан и храбар!“
    Мојсије /5. књига Мојсијева/ говори, своме наследнику – Исусу Навину:
    “Буди слободан и храбар!“
    Старац Пајсије говори, да Господу никакав рат није мио осим одбрамбени, па и то Му /Господу Богу/ бива тешко!
    Старац Клеопа говори: “Господ Бог држи кормило /Света/ у својим рукама!“
    Старац Тадеј Штрбуловић, такође, говори, да ће Србе оставити на миру, тек када се буду забавили сами са собом…
    И док се буду тако “забављали сами са собом“, а то ће врло, врло страшно осетити на својој кожи, Срби ће одахнути.
    Многи ће из Европе долазити у Србију за кору хлеба, после тог “забављања са смим собом“!
    Такоће, говори и за ову светску елиту, која је себи направила подземна склоништа – читаве градове – у којима ће се склонити /мислећи да се тако спасе и преживи?!/, али никада из тих склоништа-градова неће изаћи на светлост дана!
    Академик Фурсов нигде не помиње Господа Бога, а легитимише се као совјетски официр, те то, на жалост, наводи на закључак да је и он присталица Дарвинове теорије о пореклу човека – о мајмуноликом пореклу човека – а што датира из совјетске епохе?!
    У овом тексту просто нема места за Господа Бога, а то значи: све треба да “реши“ – “СВЕЧОВЕК“?!, То никако не може бити тако, не бар у светлу оне наше народне изреке: “ЧОВЕК КАЖЕ, А БОГ РАСПОЛАЖЕ!“, и:
    ”БЕЗ БОГА НИ ПРЕКО ПРАГА!”.

    Честе приче о ”Великом брату”/“моћном”/, са добром намером, без икакве сумње, врло студиозно, аналитично и копетентно, никога не остављају равнодушним, већ напротив: помало немоћним, обесхрабреним, дефетизованим, тужним … пораженим , без могућности за борбу, а о победи и да не говоримо?!
    Ако се овој теми додају и њој сродне и врло присутне теме у читалачкој публици, попут – КРАЈА СВЕТА, ЕСХАТОНА, АРМАГЕДОНА, АНТИХРИСТИЈАНСТВА, ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА… онда то, временом, мало-помало, од читалаца ствара неку врсту “зависника” за оваквом врстом садржаја /информација/, а што јесте ЖЕЉА и НЕМАРА “Великог брата” и његових сатрапа – противника Бога и Човека!
    Хтели ми то или не, код просечног читаоца овакве теме изазивају зебњу, неизвесност, безвољност, страх /код лабилних/ … – оне врсте негативних, менталних енергија којима се негативни ентитети, насељени /усељени/ у душе присталица “Великог брата”, хране, одржавају и битишу.
    Због тога ја нисам против оваквих тема, али зато приче о СИЛИ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈАМА и КОСМОСУ морају бити незоставни део – завршни део горе поменутих тема!
    “ВЕЛИКИ БРАТ” = ОТРОВ!
    МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСМОС, СВЕМИР = ПРОТИВ ОТРОВ!
    “ВЕЛИКИ БРАТ” = ПЕСИМИЗАМ!
    МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСОМС, СВЕМИР = OПТИМИЗАМ!
    “САМО СВЕТЛЕ, ТИХЕ, МИРНЕ МИСЛИ…” – Отац Тадеј Штрбуловић!
    Пошто “Велики брат” својим хедонистичким, мамонистичким мислима, речима и делима уништава Планету Земљу, а она се, иначе, налази у циклусу болног, космичког преображаја, слично као и бременита жена у /пред/пороћајном стању, а и ми са њом заједно, хајдемо онда да, као њени синови и кћери – завапимо:
    – да Њено електро-статичко и електро-магнетно поље /заједно са северним и јужним мангнетним полом/ ЈЕСТ и БУДЕТ у стабилном и равнотежном стању;
    -да Њен ваздушни омотач /тропосфера, стратосфера, мезосфера, јоносфера, озонски омотач…/ ЈЕСТ и БУДЕТ у стабилном и равнотежном стању;
    – да сав биљни, животињски и минерални свет, са свим православно живућим душама у телу на Замљи и свим људима добре воље живућим на Планети Земљи, ЈЕСТТ и БУДЕТ добар, здрав, чист, паметан, племенит, стабилан и равнотежан;
    – да сва вода у атмосфери, океанима, морима, језерима, рекама, речицама, потоцима, поточићима, сва изворишта чисте пијаће и лековите минералне воде ЈЕСТ и БУДЕТ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
    – да сва храна коју једемо ЈЕСТ и БУДЕТ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
    – да Земљина кора /литосфера/ и Њена унутрашњост ЈЕСУ и БУДУ у здравом, чистом, добром, паметном и племенитом стању…
    Може се све ово учинити и мало сувишним, али не заборавимо да Творац РЕЧЈУ ствара Свет, а да смо Му ми сада, у овом тренутку, сапомагачи својим дборим мислима и речима у космичком преображају /препорађању/, Христообличењу Мајке Планете Земље заједно са родом људским!
    А што се тиче “Великог брата” /”бате”/ у односу на СРБСКИ НАРОД, Свети Сава плаче, не би ли од Господа Бога измолио милост за свој Србски народ – ДА СЕ ПОКАЈЕ, СЛОЖИ, УМНОЖИ И ОБОЖИ!!!
    Сада ЈЕСТЕ и БУДЕ свима нама ДОБР/иј/А и ИЗВЕСНА садашњост, којом /пре/ обличавамо прошлост и освајамо будућност!
    Ово је парафразирана мисао АРЕСЕНИЈА ПАПАЧОКА, познатог румнуског старца, исписника пок. Патријарха Павла, ликом и делом као брата близанца!
    Господ Бог у Књизи Постања говори о стварању Света, ствара га ДОБРИМ, а отпадник од Бога, са палим људима, оличеним у ”ВЕЛИКОМ БРАТУ”, сада покушава да створи ”БОЉИ” СВЕТ?!
    Обећава: “БОЉЕ СУТРА“ – “МАЛО СУТРА“!
    Отуда и објашњење, у смислу МОЋИ, СИЛЕ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ и РЕЧИ, да нам треба остати у ДОБРОМ, а не у – “БОЉЕМ” СВЕТУ – СВЕТУ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА!!!
    Остаје да се надамо, да ми /мислим на Србију и Србе/ нећемо баш бити у центру свих тих збивања – географски центар, прворазредни приоритет пажње “Великог брата”, већ да ћемо ми бити сасвим скрајнути, готово и нетакнути, јер ће “Велики бата” имати себи на супрот неупоредиво више него њему равног, Који ће га сатрти у прах и пепео!
    Као што је Господ побио све првенце у Египту, па и Фараоновог сина – наследника – и тако га привео памети, да ослободи Његов народ из ропства, на сличан начин може Господ да учини и са садашњим “ФАРАОНОМ“ – и тако поштеди Творевину и Своја Створења од Трећег светског рата.
    Да се обистине речи Господње: “Говори Господ: Освета је Моја!“,
    уз Христолики поклич: “ХРОСТОС ПО СРЕДИ НАС – ЈЕСТ И БУДЕТ!“
    И уз неизоставни поздрав Светог Серафима Саравског:
    ХРИСТОС ВАСКРСЕ, РАДОСТИ МОЈА!“

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading