Н1 и Блиц: Шешељ поверовао у лажну вест и тражио од Вучића да га хапси

Лидер СРС Војислав Шешељ данас је у Скупштини Србије поставио питање премијеру Александру Вучићу кад ће да га хапси јер је, како је рекао, изјавио за „албанску телевизију да ће хапсити све који заговарају Велику Србију“. Ипак, Шешељу је промакло нешто – позвао се, грешком, на сатиричну вест једног портала и шалу.

Наиме, портал Стање ствари (С*ање ствари) објављује и сатиричне вести, а управо на једну позвао се данас лидер радикала. Вест је објављена јуче, под називом „Вучић за албанску телевизију: Ухапсићемо сваког ко заговара Велику Србију“.

У питању је, стоји у сатиричном тексту, ексклузиван интервју за телевизију „Природна Албанија“.

„Ја заговарам Велику Србију, увек сам заговарао Велику Србију, читавог живота, и ја сам типичан случај ког треба хапсити, по обећању које је Александар Вучић дао албанској телевизији“, рекао је Шешељ додајући да га „хитно хапси“.

Казао је да га Вучић само унапред обавести, ако може, шта треба да понесе – пиџаму, четку за зубе, папуче…

Лидер СРС је и препричао део текста у Скупштини, у ком Вучић „каже“ да није заступао идеје Велике Србије и да је „само цитирао Шешеља“.

Председник радикала упитао је и председницу Скупштине Мају Гојковић да није и она њега цитирала или је искрено веровала у Велику Србију. „Ако сте искрено веровали, да ли верујете још увек, па да заједно идемо у затвор“, питао је председницу Народне скупштине.

Иначе, на сајту је урађена и фотомонтажа – слика премијера Вучића (претпостављамо „на телевизији“) уз наслов на албанском – „Градимо нову Југославију, плус Албанија“ (у преводу).

На крају текста, Вучић је „изјавио“ да његово пријатељство с Едијем Рамом „не може да поквари ни Велика Албанија, а још мање некаква Велика Србија“. Овај део лидер радикала није коментарисао.

Сатирични текст можете прочитати ОВДЕ.

Јелена Петровић

(Н1, 11. 5. 2017)

Блиц: Вучићу, дођи да ме хапсиш! Како се Шешељ упецао на лажну вест

Лидер радикала Војислав Шешељ „упецао“ се јуче на сатиричну вест по којој је Александар Вучић преко једне албанске телевизије обећао хапшење за све оне који заговарају велику Србију.

Војислав Шешељ искористио је јуче своје посланичко право да поставља питања члановима Владе Србије, па је између осталог упитао премијера Александра Вучића када ће доћи да га ухапси. Од председника СРС ово можда не би било ништа необично, да повод за то није био сатирични текст објављен на сајту „stanjestvari“, са насловом „Вучић за албанску ТВ: Ухапсићемо сваког ко заговара велику Србију“.

На самом почетку текста стоји да је Вучић дао интервју за албанску телевизију „Shqipëria natyrale“ или на српском „Природна Албанија“, а у њему се наводи његова лажна изјава да разуме „природне тежње Албанаца, али на никако не може да оправда и тежње за стварање велике Албаније“, као и да власти морају „образовно и васпитно да строго укоре оне припаднике албанског народа који се залажу за Велику Албанију“.

Иако је од почетка било јасно да је текст сатиричан и лажан, јер је потписан као „с*ање ствари“ и „вести као да су праве“, Шешељ на то није обраћао пажњу. Лидер радикала је искористио прву прилику и поручио Вучићу да дође да га ухапси „док не умакне природним законима“.

– Нека ме унапред обавести да бих могао да припремим пиџаму, четку за зубе, преобуку, папуче… Обећао је да ће хапсити и Динкића, па није. Међутим, ево каже да ће ухаписити сваког ко заговара велику Србију. Ја заговарам велику Србију, заговарао сам је скоро читавог живота и заговараћу је читавог живота. Ја сам типичан случај који треба хаписити по обећању који је Вучић дао албанској телевизији – рекао је Шешељ и додао да „неће да га пита како то да је он мене само цитирао кад је реч о великој Србији“.

Он је упитао председницу Скупштине Мају Гојковић да ли је она искрено веровала у велику Србију или га је само цитирала.

Гојковићева му међутим није одговорила, већ га је позвала на кафу.

Наташа Латковић

(Блиц, 12. 5. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

6 replies

  1. Све честитке г. Лазићу за овај изванредни маркетиншки потез!
    Нека у духу оне: “За добрим коњем прашина се диже”, расте углед и читаност нашег Стања!

  2. Тешко је поверовати да је то Шешељ превидео, али се врло лукаво,
    политички спретно, послужио овом сатиричном ”смицалицом”!
    Вучић не сме ни да бекне на ову врло отворену провокацију.
    Ако порекне, испада да не би хапсио, а ако прећути – испада
    да је то стварно рекао.
    Ово је једна политичка ”мица тркалица” на коју АВ нема одговор.

    Драган Славнић

  3. Драган: тешко је поверовати да је Шешељ то превидео, али се врло лукаво, политички спретно, послужио….. Шешељ! Није ни лукав, још мање политички спретан, ОН ЈЕ БИО И ОСТАО ГЕНИЈАЛНА БУД АЛА!!!

  4. Делим став неких коментатора да је мала шанса да је Шешељ направио овакав превид; он много мање припрема своје наступе и уопште политичко-страначку тактику него што би морао (да је озбиљан политичар) али да направи овакав гаф шансе су врло мале. Тешко ми је да докучим шта се иза овог крије али сам склон следећем: да је Шешељ искористио С**ње ствари као предложак за један типичан шешељевски скупштински наступ.

    Вучић може да одговори – да за тиме постоји потреба – пуким демантијем да такав интервју постоји. Можда поделимо коб других медијских делатника и будемо споменути на премијеровој кзн?

  5. А можда се др Шешељу једноставно допало Стање ствари?

  6. У прилог теорији да Шешељ никако није наиван него да је “мастермајнд”

    https://www.facebook.com/ivan.eric.710/videos/1772118652814092/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading