Стање ствари: Шешељ искористио нашу сатиричну вест за политички обрачун

У Скупштини Србије, током постављања посланичких питања, председник СРС-а Војислав Шешељ искористио је нашу сатиричну вест да би се политички обрачунао (или макар створио такву слику у јавности) са премијером и изабраним председником Александром Вучићем.

Кликните на слику за увећање

Наиме, наш сајт СТАЊЕ СТВАРИ (www.stanjestvari.com) већ неколико година, уз уобичајене информативне и аналитичке прилоге, објављује и сатиричне (лажне) вести, са обавезном напоменом да је реч о сатири, „вестима које као да су праве“ а као извор наведено је С*АЊЕ СТВАРИ (погађате које слово мења звездица). Овога пута је народни посланик Шешељ прочитао са мобилног уређаја део наше сатиричне вести као „званичне податке“:

Zatim je pitao premijera Srbije Aleksandra Vučića zašto ne dođe da ga uhapsi, pošto je tokom gostovanja na jednoj albanskoj televiziji obećao da će uhapsiti sve koji zagovaraju “veliku Srbiju”.

On je kazao da je Vučić tokom tog gostovanja rekao i da je dok je bio u radikalima samo citirao Šešelja, zbog čega je lider radikala pitao bivše stranačke kolege koji su sada u Srpskoj naprednoj stranci da li su ga i oni samo citirali ili su zaista verovali u tu ideju. (Блиц/Бета)

Идеја наших сатиричних вести јесте да се код грађана пробуди свест о томе да оно што примају преко медија треба узети са резервом и/или проверити, а никако није да бисмо се сврставали на било чију политичку страну. То је и разлог зашто овако реагујемо и одбијамо да учествујемо у било чијој политичкој кампањи.

Александар Лазић, уредник „Стања ствари“

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. 🙂 стварно нисте нормални…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading