Борис Малагурски: Скоро три деценије Македонија слуша диктат САД – и шта је добила?

Кад год ми неко у Србији каже: „Ми смо криви што смо се опирали, требало је лепо да слушамо Американце и нико нас не би дирао, живели бисмо супер!“ само одговорим: „Македонија.“

Фото: Reuters/Ognen Teofilovski

Од почетка 1990-их Македонија слуша све што им САД диктирају. Све. Македонцима је 2001. наметнут рат са сепаратистима, а после су терористе морали не само да помилују, већ да поставе на важне државне функције. Талат Џафери, који се као командант терористичке ОНА борио против македонске војске, именован је за министра одбране Македоније! Замислите Тачија или Харадинаја на челу истог министарства у Србији. Грађани Македоније су сиромашни, економија стагнира, млади масовно одлазе. И после скоро 3 деценије сагињања главе пред Американцима, Македонци су добили сукобе на улици, а све ово је тек почетак – црно се пише Македонији.

Ово да прочитају сви ‘мудраци’ у Србији који мисле да ћемо покоравањем америчкој империји обезбедити себи опстанак и бољи живот. САД гурају своје интересе и боли их уво да ли ћете се смешкати или љутити. Ако се борите за себе и своје интересе, можда нешто успете и да одбраните. Ако се покоравате, изгубићете све. А и Србија и Македонија и друге угрожене државе у региону су мале. Заједно смо јачи. Тресите се ви ако вас брине да то звучи као нека Југославија, али ја вам кажем како стоје ствари.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Бориса Малагурског)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Борисе, џаба ти се објашњавати: кад је неко решио да да доопе – сваки разлог му је добар!

  2. Па и Муслимани у Босни – 30 година гину за Америку, трпе бесмислен живот и сиротињу, живе у нади да ће се напити српске крви; а да се нису запитали “па докле, и за чије бабе здравље?”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading