Бранко Драгаш: Устанак

Бранко Драгаш

Устанак, политички идиоти – и? Шта ћемо сада да радимо, господо другови? Ко је крив за ову фарсу од председничких избора? Обистинило се оно о чему сам толико писао и упорно говорио. Само политички идиоти, дилетанти и политички дебили су могли да поверују да ће Аца Драмосер, политички манипулатор и демагог, узурпатор и преварант, лажов и мегаломан, вођа озбиљног криминалног клана за организовано пљачкање државе и грађана, дозволити да га победе тамо неки политички пацери, лузери, шибицари и заје*анти.

Само политички идиоти су могли да пристану да изађу да трче ту намештену и унапред изрежирану председничку кампању са сигурним победником.Ко је политички идиот? Политички идиот је дилетант који мисли да се разуме у политику. Политички идиот се кандидује за председника државе, мада нема референце да буде председник кућног савета, јер жели своју промоцију и нема никакве историјске одговорности за државу и народ. Политички идиот је преварант Мурта који хоће да замени преваранта Курту на власти, јер воли новац и моћ. Политички идиоти ће, упркос фијаску на председничким изборима, наставити да се баве политиком, оптужујући све друге за свој политички пораз, јер они ништа друго не знају да раде у свом промашеном и јадном животу стрвинара.

Шта је свима нормалним људима било јасно, ако нису политички идиоти или политички аналитичари, у овим намештеним председничким изборима? Било је јасно, пре више од годину дана, да ће се лично Аца Драмосер кандидовати за председника, је нема бољег кандидата од њега и странци где постоји само он и нико више.Било је јасно да он злоупотребљава функцију премијера, монополизује медије, облепљује све дневне новине у обланду АВ, што је доказ његовог нараслог прогресивног лудила, троши ненормалну количину новца у бесмисленој и глупој, намештеној изборној кампањи, било је јасно да ће бити сигурне крађе са несређеним бирачким списковима и да ће АВ да победи у првом изборном кругу, макар морао да покраде и свих 800.000 мртвих душа са бирачког списка.

Испоставило се да му је за убедљиву победу од преко 55% било довољно да намакне само 300.000 мртвих душа.Било нам је јасно да у Србије нема опозиције, да грађани неће имати за кога да гласају, да ће сви председнички кандидати трчати за АВ, како би му обезбедили излазност изнад 50% и сигуран легитимитет, јер то АВ треба, док онима који су изашли да трче унапред изгубљене изборе требају договорене новчане накнаде и синекуре.Било је јасно да су политички конвертити, велеиздајници, криминални типови, опозициони икебана лидери, политички прелетачи, естрадне патриоте, тајкуни и гангстерски кланови укључени у ове намештене и лоше изрежиране председничке изборе. Сваком паметном грађанину је било јасно да на ове председничке изборе не треба да се излази. Зато сам се залагао за – БОЈКОТ!

То је био једини и прави одговор преварене, осиромашене, силоване, уцењене, напаствоване, опљачкане, понижене и прегажене Србије на терор лудога Демагога.

Бојкот би показао да већинска Србија не даје легитимитет Тиранину. Бојкот би довео до излазности од 35% и српски Краљ Иби би добио 98, 9%, што је много више од 77%, које је добио на местима где су поновљени избори. Тако бисмо поразили психопату на власти и показали му да га Србија више не жели. Зашто се то није догодило? Зато што су му политички идиоти дали легитимитет. Данас исти ти пацери кукају и плачу како су покрадени и како су избори били намештени. Зашто се сада буните? Пристали сте на његову игру и показали да сте политички дилетанти. Будалама није место у политици. Управљање државом је најтежи и најодговорнији посао. Шта ће се даље дешавати?

Настаје доба Терора. Тиранин ће, ако успе да угуши студентске протесте, да почне лично да се свети независним интелектуалцима, мислећим људима и независним медијима. Подршку ће му давати уцењени тајкуни и криминални гангстери у власти. То је бандитски клан који је окупирао Србију. Победа АВ ће довести до поплаве примитивизма, простаклука и обести народњачко-напредњачке коалиције, коју ће лични гмаз и полтрон Драмосера, краљ спрдања и зајебавања, Хепи Чмарић, довести до апсурда, јер ликови који су у изборној ноћи славили победу Демагога:силиконски напућене министарке, џибери тајкуни са Интерполове потернице, криминални социјалистички шпекуланти и превртачи, плагијатори, лажни доктори, ваздуплохови и остали политички олош, типа ратног извештача Лазанског, који келнерски понизно доставља шампањац за прославу изборне крађе, све то, драги пријатељи, наговештај је тешког времена који је пред нама.

Сви ће се они упрегнути да подрже стратегију АВ да се , на исти начин, манипулацијом, крађом и претњама, иде на одржавање брзих београдских и парламентарних избора, како би АВ одстранио свако звоцање у Скупштини и Београд потопио у води. Упркос својој убедљивој победи, АВ је достигао пик и сада почиње његов коначан убрзани пад. Онда када мисли да је најјачи, онда је, уствари, најслабији.

Због те слабости, тих Потемкинових села, он жели све да контролише. Све се, наравно, не може контролисати и то је сигуран разлог његове пропасти. Једино што је било добро у овим изборима је то да је уништена лажна икебана опозиција.Шта сада? Мора се из утробе народа да роди нова политичка снага, која ће да носи нову политичку идеју. Та нова политичка идеја ће бити национална, грађанска, родољубива, космополитска, економска и, изван свега, стручна и поштена. Нема нам спаса док се лаже и краде. Знање, рад, поштење , правда и штедња су нам преко потребни. Морамо да лустрирамо све оне који су се бавили политиком од 1990 до данас. Само нови људи, који нису затровани досадашњим политиком, који никада нису били у политици, могу да изнесу неопходно потребне системске промене. Суштина нове политичке идеје мора да буде рушење тоталитарног система. То је задатак данашње генерације. Немојте да питате шта је Србија дала вама, него поставите питање шта сте ви дали Србији. То морамо да урадимо због свих оних који су своје животе положили у нашу независност, слободу и привилегију да говоримо наш древни језик. Морамо нови систем да изградимо.

Нису нам потребне ни Курте нити Мурте, потребан је нови политички систем којим ће се представничка парламентарна демократија, шпекулантска и манипулативна, послати на сметлиште историје. Смисао нове политике мора да буде одбрана Републике од самовоље и лудила Тиранина. Нема више велике приче. Или браните Републику или сте слуга Тиранина. И још нешто. Врло важно. Сматрам да су ови избори показали да грађани хоће, напокон, да гласају за некога, уместо да гласају против. Велики број људи, који су, ипак, изашли да гласају, урадили су то не због председничких кандидата, јер им искрено ни не верују, него због тога што не могу више да смисле тиранију једног несносног примитивца и лажљивца.

Почетак протеста

ПРОТЕСТИ – Да ли је боље да протеста има или да их нема? Када одговорите сами себи на ово питање, онда можете да постављате сва остала питања. Типа : ко организује протесте, ко стоји иза протеста и који је смисао протеста? Наравно, морамо бити опрезни, јер смо много пута преварени.Како је наша заједница, нажалост, врло мала и како се сви овде јако добро познајемо, само се правимо да се не знамо, онда морам да захтевам, да апелујем, на све политичке странке, покрете и преплаћене НВО старлете, да оставе студенте на миру, да не лешинаре, да не паразитирају, јер на то више немају никаква права, него да пусте младе да се, временом, изборе за коначно утврђивање политичких циљева протеста. Пошто, према мојим информацијама, има много струја унутар људи који, нећу рећи организују, већ усмеравају динамику протеста, онда они морају, између себе, да разреше којим правцем ће кренути даље супротстављање Тиранину.

Сам назив – ПРОТЕСТ ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ – довољно говори да су млади широм Србије устали против несносне тираније једног суманутог и полуделог егоцентрика, који читаву Србију ставио у лудницу. Сама чињеница да АВ, хвалећи се да није извео полицију и тенкове на улице, говори да је он дозволио да се могу слободно да се одржавају протести, најбољи су доказ његове поремећености. Улице припадају свим грађанима Србије и нико нема права да спречава грађане да протестују. Како су политички идиоти извели страначке послушнике да гласају, онда не треба оптуживати студенте зашто протесте нису заказали пре избора.Али, зар то није био посао политичких странака? Контра питање, које можемо поставити политичким странкама и покретима, зашто сте изашли на намештене изборе и дали легитимитет Тиранину? Зашто сте пристали на све те неправилности и крађе? Зашто сте пристали на претње, уцене и монополизацију медија? Пошто нисте прихватили идеју бојкота, нити сте били способни, због личних сујета и интереса, да се уједините око једне листе и једног кандидата, онда студентима није остало ништа друго него да, не губећи више драгоцено време, изађу на улице одмах после избора и његове убедљиве крађе и покажу своју храброст да се супротставе Диктатури.

Нису устали само београдски студенти, него млади широм Србије. То ме радује, јер се сви кувамо у истом претис лонцу. Добро је да је наша младост на улицама и да дрма систем из корена. Немојте, молим вас, моја генерација, која из свог малограђанског конформизма није смела да се супротстави ауторитарном оцу у кући, није ни помишљала да изађе на улице да се супротстави комунистичком тоталитаризму, да данас нападају младе на улицама. Умукнути, мекушци! Кукавичлук свој не можете да сакријете празним блебетањем. Будите уз своју децу и окајавајте старе грехе. Грудвица се покренула. Пустите је нека нарасте у лавину. Цунами који ће да потопи Диктатуру.

АВ је, ван камера и јавности, потпуно полудео и не зна како да се супротстави том неочекиваном протесту. Не може да позове неке студентске лидере и да их поткупи, да се нагоди, да им обеће нека места у власти, како то ради са политичким опозиционим олошем, него мора да се бори са политичким непријатељем чије лице не види, са масом која му руши међународни рејтинг стабилизатора и регионалног миротворца, која му подрива темеље коруптивног и криминалног система и која, из дана у дан, постаје све већа и опаснија. АВ не схвата да је његова политика велеиздаје, конвертитства, уцена, претњи, крађе гласова, поткупљивања и обмана, радикалско-напредњачка политика Шешеља, потпуно пукла и да није могуће управљати у електронском добу друштвом на тај стаљинистички начин. Зато сам и написао, да ће његов пад почети у ноћи док слави, да ће нови порази и разочарање брзо уследити, да неће стићи да ваљано ни прослави своју убедљиву крађу, јер се Србија умирити не може.

УСТАНАК – Када пушите у пласту сувог сена и када се сено запали, појата изгори, како да одредите која је жишка запалила сено? Протесте младих у Србији доживљавам искључиво као варницу која ће запалити читаво друштво и ослободити грађане страха. То се види већ данас у интензитету и одлучности младих на улицама градова Србије. Сада је важно да то потраје и да се настави. Време није савезник Диктатури.Врло брзо ће се други покрети и грађани ослобађати и своју буктињу приносити буктињи Слободе. Протест синдиката полиције и војске је најбољи доказ ове тврдње. Сиромашни и понижени људи отказују даљу послушност болесном режиму. Невоља их је натерала да се боре за опстанак. Немају више никаквог избора. Једини избор им је да победе Тиранина.Назад више не могу. Између тога да се сви иселимо и њега сменимо, свако треба да зна шта му је чинити. Откажите послушност Тиранину. Узмите Слободу у своје руке.

ЗАДУЖИВАЊЕ – У месецу предизборних махинација и припреме за изборну крађу, наставило се сулудо задуживање. Режим се задужио у марту месецу скоро 200 милиона евра. Неко је морао да плати ту глупу медијску спрдачину.

Опрема: Стање ствари

(Сајт Бранка Драгаша, 24. 4. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Za mrsomude demokratija je farsa pogotovo kad gube!

  2. А, за јебиветре је аксиом, све док на превару добијају!
    Кад почну да губе, и за њих ће она бити фарса!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading