Марко Радовановић: Ако каниш победити AV-a…

Марко Радовановић

Упутство (за убудуће) за скидање AV-a и било ког другог AV-a са власти:

1) Сети се да си Србин/Српкиња. Прекрсти се с три прста, посети неку цркву понекад и помоли се Богу. Ако си престао да славиш, почни опет да славиш славу.

Ако си неки вегУн/атеиста, немаш шансу против AV-a.

2) Признај да си био кукавица и бескичмењак који Западу не сме да каже „а“ али зато ти је лако да све фрустрације за које је Запад одговоран лако истресеш на сопствени народ, и то по правилу на оне који су сиромашнији и живе у горим условима од тебе, и који ударце примају и од Запада и од људи као што си ти, док их ти примаш само од Запада, али кривиш тај народ за исте.

Док год тако будеш радио/радила, ти си недићевац новог доба, и против AV-a немаш шансу, јер ће он увек бити бољи недићевац од тебе.

3) Из истог разлога не смеш да дигнеш глас да Косово није и не сме да буде држава, исто као што не смеш да кажеш да је Крајина српска земља. Када будеш схватио да то јесу, и када будеш био спреман да, ако то буде потребно, у неком тренутку и поново ратујеш (да, онога од чега највише „пишкиш у гаће“) за њих, имаћеш шансу против AV-a.

Ако се међутим од тога јако бојиш, то је зато што су ти деведесете набиле комплекс јер ти је друг Тито био и остао узор док су исте трајале. Да ти Тито није узор, био би ти Живојин Мишић, и не би се плашио већ би имао м***, а ко има м*** стварно, томе AV не може бити вођа, нити може ико да до те мере седи на кичми, био Аустроугар, Американац или неко трећи.

4) Мораш да стекнеш храброст да кажеш истину до краја свакоме. Дакле, ако се у Сребреници НИЈЕ догодио геноцид, онда и ти и неко ко говори у твоје име то не би смели да говоре само да би се додворили Западу, јер као што сам рекао, онда сте недићевци. Јасно видиш, и то добро у дубини душе знаш, да су све одлуке које доноси МСП, биле праведне или не, пре свега политичке, па ако један Бакир Изетбеговић и муслимани из БиХ за исправну одлуку истог суда могу у глас да говоре да је „политичка“ и „неправедна“, теби би требало да буде лакше за одлуку која је стварно политичка и бесмислена исто то кажеш.

Одлука да је масовно убиство 1.200 до 7.000 људи геноцид је пре свега вређање стварних жртава геноцида, поготово народа као што су Јермени и Јевреји, али и твој, српски народ, јер довољно је видети разлику у цифрама и структури побијених како би се схватила та разлика, па у крајњој линији и контексту. Не желиш да вређаш ни свој народ, ни Јевреје, ни Јермене због оне структуре која би желела да постане господар света.

Док то не стекнеш, не кукај на народ, не кукај на државу, не кукај на AV старијег и AV млађег, корен тих проблема је твоје схватање политике, света и себе унутар свега тога. Е, толико о томе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Марка Радовановића)



Categories: Преносимо

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading