Војислав М. Станојчић: Нови „капут“ најстаријег дневног листа на Балкану 

Тридесетог марта 2017. године и „Политика” је, као и већина дневних листова у Србији, обукла нови „капут” како би премијер АВ добио још једну прилику да грађанима (макар онима који читају и купују новине) поново објасни свој програм и позове их да га изаберу за председника Републике.

У исто време, он је искористио тај простор да их упозори и на мрачне намере неких кандидата чији је циљ изазивање македонског сценарија у Србији – нестабилности, насиља и социјалних немира, са чиме би, како каже, „било изгубљено све што смо урадили у последње три године… Многи мисле да је победа загарантована, али није. Ако останете код куће 2. априла, пробудићете се у македонском сценарију”.

АВ не каже ништа више, ни ко су ти што желе да копирају Македонију, ни шта наша добро обучена полиција предузима да их открије на време и спречи у намери да Србију претворе у земљу нереда и несреће. Но, ваљда је и то довољно да се бирачи „узму у памет“ и послушају добронамерно упозорење како се не би касније горко кајали.

У овом „новом капуту” на пуне четири стране „Политике” поновљене су – да се не би заборавиле – и пароле из огласа који су данима објављивани у најстаријем дневном листу на Балкану. Читаоци су још једном могли да сазнају колико је изграђено нових путева, отворено нових фабрика и запослено радника, колико је појачана заштита жена, подсете се на број обновљених школа, болница, домова здравља или колико је доведено страних инвеститора! А нарочито је важно што смо „спасили (уместо спасли, како је у српском језику!) Железару Смедерево”…

Кад се овако приређеном посебном додатку „Политике, у којој је и цела трећа страна посвећена великим успесима Србије предвођене досадашњим премијером, додају вишедневни огласи – не само у њој већ и у другим дневним новинама и магазинима, а да се и не помињу рекламни спотови у којима АВ игра самога себе или безбројни плакати и огласне табле по свим већим улицама, затим аутобуси који су развозили његове присталице на митинге широм наше земље – није тешко доћи до закључка како су у предизборну кампању АВ-а (заправо AV-a) уложена огромна средства.

Уколико је то његов новац остаје нејасно како га је зарадио, уз сразмерно скромну плату председника Владе.

А ако није он платио огласе већ неко други, право је (и забрињавајуће) питање: под којим условима тајанствени финансијер улаже свој новац, односно, шта очекује заузврат. Тачније – чиме ће тај рачун платити грађани Србије?

Постаните донатор-сувласник Стања ствари!

Имајући у виду да је „Стање ствари“ замишљено као независан српски пројекат, независан – од страних влада али и од домаће, од било којих финансијских и иних центара моћи, политичких и безбедносних структура, позивамо вас да својим учешћем омогућите да зависимо само од вас читалаца/посетилаца/коментатора.

ЗА ВИШЕ ДЕТАЉА КЛИКНИТЕ ОВДЕ



Categories: Четири стотине речи

Tags: , , ,

1 reply

  1. Г Станојчић са правом помиње огромна средства уложена у Вучићеву кампању.

    Вечерас се свршава једно скроз лажирано такмичење, у коме се десет грађана утркивало са шефом државе коме су цео државни апарат, државна каса и сва министарства били на располагању.

    Разлика између такмичара је била огромна.

    Док су њих десеторо били подржани од пријатеља и истомишљеника, Вучића је, поред клечећих министара и сервилних медија, подржао (за скупи хонорар) и бивши шеф немачке државе.

    Док су њих десеторо на митинге путовали аутом, Вучић је у Нови Пазар летео војним хеликоптером а у Берлин и Москву државним авионом.

    Надам се да ће гласачи наградити онога који није обећавао лагао и крао, тј онога коме је Србија важнија од његове сујете.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading