Ђакон Ненад Илић: Што је много, много је!

У Србији смо сви систематски понижавани већ толико дуго, да смо на боље и заборавили.

Понижавају се сви грађани Србије, понижавају се професије, понижавају се породице, понижавају се појединци.

Понижавање просветних радника, понижавање здравствених радника, понижавање војске, понижавање полиције, понижавање медијских радника, понижавање пензионера, непрекидно понижавање.

У свим тим понижавањима има много наше заједничке и појединачне кривице, али ово што су данас урадили новинарима и свима нама је ипак незапамћено понижење. Било би заиста умесно да га запамтимо.

Нисам могао да верујем шта сам видео на киосцима. Толико сам се запрепастио да сам заборавио да купим новине.

Жао ми је због продаваца новина са којима сам попричао – људе је срамота да седе и гледају то што им је посао да продају. Чекају да им прође време па да оду кући да не гледају више жиг утиснут на насловне стране свих дневних новина. Жао ми је и новинара који за све мање новца треба да производе све више глупости, али можда би то што сам заборавио да купим новине, што их нисам купио могао да буде одговор на ово насиље. Бојкотовати саучеснике менталног терора.

Мислио сам као и многи да не изађем на изборе у којима је све од почетка познато и који ништа не могу да промене. Да не доприносим легалности трулог система. Да чекам прикупљање критичне свести о активном бојкоту и почетак реконструисања целог система. Наравно да је то у конкретним околностима нереално.

Немам неке фаворите на изборима, а ако и има по некога ко ми је ближи од осталих, не бих о њима причао, не бих их рекламирао у сред ове рекламне депоније и саморекламерске хистерије у коју се моја Србија претворила. Али сигурно је да је сад српски народ на испиту.

Рекламном агресијом незапамћеном код нас, доведени смо пред једноставан избор. Да ли ћемо показати да нам се не може баш сасвим глатко уштампати нечија воља, воља и само аморална воља, пошто иза ње стоји толико мало конкретног, или ћемо издати сав онај пркос против лажи, притиска и неправде који смо показивали у историји.

Да ли смо ми још увек макар мало Срби?

Још ми бриде образи од данашње шамарчине, слике говоре више од речи – „Могу да вам радим шта хоћу“! Да ли заиста може?

Сад је већ постала обавеза – гласати за било кога сем за менталне напаснике који држе све медије у шаци. У овом тренутку једино тиме можемо да покажемо да нисмо у потпуности постали зомби народ.

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)

 



Categories: Преносимо

Tags: , ,

6 replies

  1. Поштовани г-дине Илићу,
    Брате у Христу драги Ненаде

    а где си Ти, Брате драги, до јуче живео?
    где си Ти био до јуче?
    где живиш Ти?
    на фејсбуку?
    и ово су без сумње, први (демоНОкратски) избори у Отаџбини нам који нису праћени ни медијском блокадом, ни медијским силовањем? и Отаџбина нам није окупирана? али Ти то не знаш, ниси знао, је ли?
    Гледам само како пишеш, све лепо, писмено, рекло би се – онако интелектуално.
    И само чекам да на највећи Празник, да на Празник над празницима за сваког Православног, пораниш на сабајле и по’иташ на гласачко место и докажеш да си ПРОТИВ понижавања.

    Знаш, Брате драги, и лицемерје је грех.
    Не може мало Истине и мало Лажи; или Истина, или Лаж.
    Је л’ Ти то саветујеш младе (можда и старе, не знам која Ти је идеја) да на Васкрс иду на гласање, да причувају тога дана кутије на бирачким местима, да изброје поштено увече кад се места бирачка затворе….. да се на Васкрс баве (некаквим) изборима?

    ја, будала и глупан, све мислио – сад ће Ђакон да појасни младима (и онима који прате фејсбук) шта је Православље, шта је покајање, шта је Истина, шта је демо(НО)кратија и демо(НО)кратски избори…. кад оно, Ђакон у ствари живео на Марсу све ове године, бавио се фејсбуком и по мало режијом и … схватио у пет до дванаест да (ипак) ваља поћи на изборе и гласати против ‘уштампавача воље’
    ма није него?!
    па, да знаш да су они писмени, она браћа у Христу из удружења СРБИ НА ОКУП поштенији од Тебе; они су барем од самог старта прогласили и Васкрс и Велики Часни Пост као нешто много мање битно и много мање важно од судбоносних избора, од историјске шансе да се победи зло, од прилике да покажемо ко смо и шта смо (да не будемо тихи и ћутљиви Православни Светосавци у доба Великог Часног Поста и да се кајемо над својим сагрешењима, но да се дамо и активно учествујемо у тој тако важној и судбоносној игранки званој – демо(НО)кратски избори).
    Али, добро, Они, Браћа имају Благослов за такву акцију, а Ти? ко је Теби, Брате драги, благословио да у пет до дванаест схватиш, да добијеш ‘призив’ да се на изборе мора изаћи, ЈЕР… , тј. ДА НЕ БИ…, односно ако не гласамо, онда ”ћемо издати сав онај пркос против лажи, притиска и неправде који смо показивали у историји”.

    Е, мој Ђаконе
    Зло је тај фејсбук, зло
    Праштај мени грешном, молим Те
    Изазвао си ме, а ја бедни нисам успео да оћутим.
    Крив сам. Признајем
    миодраг таназовић

  2. Хвала на бризи брате, Миодраже. Да ниси успео да оћутиш – ниси. То се слажемо. 🙂 Да ли си крив – не знам. Можда због тога што још мало ниси размислио и покушао да разумеш. Због олаких оцена мојих особина и мана, јер заиста се недовољно познајемо, такође. Можда. А можда и ниси. Мени на корист у сваком случају… Нисам само најбоље разумео зашто је фејсбук зло а писање овде, на пример твоје – није? Нема везе. Други пут.
    Мало си и убрзао – о Васкрсу још није било речи. Стрпљиво – кад дође време и о томе ћемо. А сад корак по корак.
    И само бих волео да твоја љубав према цркви не иде паралелно са љубављу према неким личностима које баш и нису црквене а прилично су наметљиве, а њих се тиче моја објава. Опрости што сам те толико узнемирио и испровоцирао.

  3. “У Србији смо сви систематски понижавани већ толико дуго, да смо на боље и заборавили. Понижавају се сви грађани Србије, понижавају се професије, понижавају се породице, понижавају се појединци.
    Понижавање просветних радника, понижавање здравствених радника, понижавање војске, понижавање полиције, понижавање медијских радника, понижавање пензионера, непрекидно понижавање…………………………….”
    ++++
    Оче ђаконе, помаже Бог!

    Повремено, пратим Ваше активности на друштвеним мрежама и стекао сам о Вама добар утисак. И не бих се огласио на овај пост да нисам приметио да сте у силном набрајању понижених заборавили на понижавање и наше Свете Цркве. А можда и нисте ? јер да сте је поменули, онда би верујем као Њено верно чедо искрено поменули и Њен допринос овом, слажем се са Вама, беспризорном и систематском понижавању већине нас верујућих.
    Праштајте брате, мени убогом, бедном и много грешном рабу Божијем, што ћу Вас подсетити на неке примере и поступке наших пастира који су својим чињењем допринели нашем понижењу.

    Када, Његова светост Архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски Господин Иринеј, једном партијском “гласилу” уредника г. Драгана Вучићевића, које свакога дана, на сваком ступцу, на свакој страници, упорно и беспризорно промовише све оно најприземније, најбедније и отворени сатанизам, при том трујући нашу децу скарадним садржајима, агресијом, примитивизмом, простаклуком, латиницом, дарује Грамату уз образложење “ За доброделатну љубав и помоћ Цркви “.
    Па ако је то доброделатна љубав и помоћ Цркви, коју је Патријарх наше свете Цркве препознао у уређивачкој концепцији тог “ гласила “ онда Оче ђаконе, и не треба да нас чуди толики степен понижења већине нас.

    Има ли сврхе подсећати се како су пастири наше свете Цркве знали да препознају оне које треба наградити :
    http://srbin.info/2013/11/24/patrijarh-irinej-odlikovao-kancelariju-za-kim-ordenom-svetog-save-prvog-reda/
    http://www.nspm.rs/hronika/tomislav-nikolic-dobio-orden-svetog-vladike-nikolaja-za-trud-i-brigu-za-srbiju-i-srpski-narod.html
    http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/1960459/amfilohije-odlikovao-seselja.html
    http://www.kurir.rs/patrijarh-irinej-necemo-oduzeti-dacicu-ordenje-clanak-793601
    http://www.telegraf.rs/vesti/888624-veliki-skandal-spc-patrijarh-irinej-odlikovao-lobistu-ramusa-haradinaja-foto

    ………….На Вашу констатацију: “ Мислио сам као и многи да не изађем на изборе у којима је све од почетка познато и који ништа не могу да промене. Да не доприносим легалности трулог система “.
    За разлику од Вас, Патријарх је недвосмислено већ знатно раније дао подршку једном председничком кандидату. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:527957-Patrijarh-Irinej-Vucic-ce-dici-Srbiju-iz-pepela
    Заборављајући речи Онога ко је Пут, Истина и Живот: “Да је проклет човјек који се узда у човјека и који ставља тијело себи на мишицу, а од Господа одступа срце његово“. (Јер. 17, 5) И још говори Господ: „ Не уздајте се у кнезове, у синове људске, у њима нема спасења. “. (Пс. 145, 3- МТ: Псалам 146)

    А за оне искрено верујуће имамо препоруке оних које је Јагње уписао у књигу живота.
    http://www.pravoslavniroditelj.org/reci-svetitelja-povodom-izbora-kako-treba-da-glasaju-iskreni-hriscani

    Оче ђаконе,
    Христос посреди нас !

  4. И јесте и биће, грешни пријатељу. И Боже помози да се не збунимо и заборавимо кога тражимо.

  5. Амин ! Боже дај.

  6. Чим су избори заказани у току Часног Поста, а други круг на сам Васкрс, па какви ти избори могу бити – него САТАНИСТИЧКИ!
    Оно чега се сатанисти највише плаше је – мала излазност, зато и апелују на што већу излазност.
    Сетите се како је АВ бесено, када су били избори на Космету, код излзности од само 2-3%, како је послао полицију из Србије да их силом изгоне да изаћу на гласање?!
    Код ВЕЛИКЕ ИЗЛАЗНОСТИ СУ МАНИПУЛАЦИЈЕ ЗА КРАЂУ МНОГО ВЕЋЕ,него код мале излазности.Велика излазност даје пун ЛЕГИТИМИТЕТ ВЕЋ УНАПРЕД ПОКРАДЕНИМ
    ИЗБОРИМА, а код мале излазности – ЛЕГИТИМИТЕТ / и при 100% освојених гласова/ је на климавим ногама и нема му дугог века.
    Шта је Кнеза Милоша највише плашило?
    Само ћутање народа!
    А шта је мала излазност на изборома – до “ЋУТАЊЕ НАРОДА“, зар не?
    А што се тиче избора, не умишљајмо да се код нас Срба ишта може променити јер ће Господ Бог поставити правог, тек када се, сви заједно, искрено и од срца покајемо.
    А дотле, дотле можемо само да умишљамо о неком бољитку. А тек о бољитку после избора у току Великог Поста, и финала – другог круга избора на сам Васкрс – то би било чудо,
    можда и веће чудо од самог Васкрсења.
    У свој тој завршници, невиђеног пропагандног рата и сатирања председничких ривала, хаоса, галаме – АДСКЕ ларме – ви очекујете ВАСКРШЊИ СПОКОЈИ МИР – да ли је то МОГУУЋЕ ?
    Размислимо добро!
    Када човек иде у неку куповину, зар по сваку цену узима и купује оно што му се нуди, или од куповине одустаје и купује када наиђе на оно што му је потребно.
    Такође, зар у куповину иде под стресом, набојем, нервозом… свим оним чиме се бирачи допингују.
    Ово нису избори – ”ЗА”, ово су избори – ”ПРОТИВ”, ово су избори – ”У ИНАТ”…
    За куповину дајемо новац, и пребацујемо себи што смо пожурили и брзоплето купили неки ”бофл”, само зато што смо били нестрпљиви.
    Код избора, уместо новца, дајемо нашу ”СЛОБОДНУ ВОЉУ”, као Божанску енергију од Бога нам даровану, и стављамо је на располагање некаквим репоњама који нас касније вуку за нос и односе се према нама као према отирачима за обућу, понижавају нас у раде шта хоће.
    Јесте, сви онда трпиимо, али бар немамо укоре савести зашто смо својим учествовањем у свему томе и сами допринели.
    Неизласком на изборе штедим себе и не морам себи да пребацујем, да сам испао велико говедо изласком на изборе, а знао, из ранијег искуства, да ће све бити по старом, да ће сваки нови кандидат радити онако како му газде – ОКУПАТОРИ СРБИЈЕ – нареде, да се не осврћу на народ – ”НАРОД – ЈЕДНУ СТОКУ ГРДНУ”!
    Уосталом, за кога гласати када је то све , мање-више, 5-ооктобарска бараберија и шљам, који су подржавали бомбардовање СРЈ 1999-е, и касније предали Хагу С.Милошевића и све србске родољубе, раструрули све што је било добро, распродали све што је вредно, унаказили школски и здравствени систем, војску, полицију,…, а сада атакују у и на Православну цркаву ,срБски језик, историју /затиру материјална факта/…
    Надам се да неизлазак н аизборе није ”СМРТНИ ГРЕХ” због којег морам да
    се исповедим, покајем и добијем ”ЕПИТИМИЈУ” – рецимо: ”САВЕТНИЧКО МЕСТО за ”ШАЛАББСП”, од једно 1500 ЕУРА, башка дневнице, путни трошкови,
    пословна пратња…
    Шта су избори?
    Пребројавање народа – ”ЗА” и ”ПРОТИВ”!
    А зна се како је прошао Цар Давид када је наумио да преброји народ – изврши
    попис, и поред упозорења пророка да тај Његов гест није мио Господу.
    Када је то урадио што је урадио – ”пребројао” народ”, е, онда је уследила – каштига Господња.
    Од три могућности – да се Цар Давид определи ”ЗА” и ”ПРОТИВ” – Цар Давид
    се определио овако:
    ”ПРОТИВ” ТРИ ГОДИНЕ ГЛАДИ НАРОДА,
    ”ПРОТИВ” ТРИ МЕСЕЦА МАЧА ЗА ВРАТОМ – РАТА СА НЕПРИЈАТЕЉИМА,
    ”ЗА” – ТРИ ДАНА ПОМОРА НАРОДА ОД АНЂЕЛА ГОСПОДЕЊЕГ!
    И завапи Цар Давид и умоли Господа да Га не предаје у руке људима -непријате-
    љима, јер, вели: ”Да не западнем људима у руке”, и посла Господ Анђела
    крвника, те поби 7оооо народа Божијега.
    Кад виде то Цар Давид, паде на колена и завапи Господу – да н бије народ
    недужни, да то не беше његова /народана/ кривица, већ кривица ЦАРЕВА.
    И смилова се Господ, те престаде помор код гувна Аданавова…

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading