С*ање ствари: Вучић се јавно извинио немачком народу због свих Немаца које су Срби убили у 20. веку

У част нове посете премијера Србије А. Вучића немачкој канцеларки А. Меркел, понављамо овај текст који је први пут објављен 15. 4. 2016.

У саопштењу Владе Србије од синоћ стоји да се премијер Александар Вучић јавно, путем ноте упућене лично Ангели Меркел, у име читавог српског народа, извињава свим Немцима због свих зверстава које су починили Срби над њима током 20. века.

Merkel-i-vucic-550

Вучић је видео Меркелову (архивска фотографија)

Вучић истиче и да ће лично доћи у Берлин да клекне пред Меркеловом и немачким жртвама страдалим у Првом и Другом светском рату, као и у прогону немачког живља који се спроводио у комунистичком режиму после Другог светског рата .

Такође, Вучић изражава неизмерно жаљење због несмотрених потеза Милошевићеве злочиначке политике која је довела до бомбардовања Југославије 1999. године када је оборен један немачки авион и две немачке беспилотне летелице. Сумња се и да је један немачки пилот страдао током ратних дејстава и да је неколико њих страдало за време заузимања Косова након Кумановског споразума.

„Свестан сам колико је немачки народ огорчен због те огромне штете које су им Срби нанели. Нема сумње да су Срби, који су били најприсутнији југословенски народ у партизанима, а поготово у четницима, одговорни за смрт преко пола милиона Немаца само у Другом рату, док се ни приближан број погинулих Немаца и Аустријанаца у Првом светском рату и не зна. О материјалној штети, покраденом наоружању, уништеним тенковима, минобацачима и осталом, да и не говоримо“, стоји у покајничкој ноти премијера Вучића.

На крају саопштења се подсећа да је Вучић више пута јавно изјавио да много воли и цени Ангелу Меркел и њену европску политику.

За С*ање ствари: Милан Зонић


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7ra



Categories: Вести као да су праве

Tags: ,

21 replies

  1. Ово је “шала”, зар не!?… Или можда није?

  2. Ovo je cist sarkazam! Zar stvarnoo neko ovo moze da proguta ?!? To Vucic nije mogao nikada da ozbiljno kaze ,ako je uopste i receno !!!

  3. Zašto ne bi mogao da kaže? Govorio je on i mnogo gorih stvari

  4. STA JOS TREBA DA SE DESI, PA DA OVAJ ZALUDJENI NAROD SHVATI KAKAV SM*** GA VODI U SVETLU BUDUCNOST PROPASTI I ROBOVLASNISTVA,.

  5. Прочитајте испод наслова стоји назив рубрике: ”Вести као да су праве”; изјава није аутентична али је несумњиво израз аутентичног вучићевског духа.

  6. Koja laz jbt, sta sve nece da izmisle za Vucica.. Tuga….

  7. Ја стварно поверовао!
    Немојте да измишљате овако вероватне вести (((

  8. A ko ce Srbima iz Nemacke vlade da se izvine za zverstva koja su pcinjena od strane Nemacke i u prvom i u drugom svetskom ratu dali Vucic to zna dali zna da 20 i vise godina nijedan Nemac nije smeo uci u Kragujevac da ne pricamo o koncentracionim logorima ili smo mi ucili neku drugu istoriju ili je on bezao sa casova pa se sad pravi lud

  9. Не смем ни да помислим шта нас чека, ако ово зло потраје, а Клинтонова освоји власт.

    Наизменично ћемо да се туширамо понедељак-среда-петак савезницима; уторак-четвртак-субота силама осовине.

  10. Aaaaa Otpisani su krivi za sve…. Cccc. Nadam se da je sve ovo neka sala ili novinarska laz….

  11. u moje ime ne treba da se izvinjava. oni porobise, pobise i opljačkali celu evropu, pola afrike, pokrali sve sto je moglo da se pokrade od svih nas. lako je tako biti bogat i pametan. ne izvinjavam se ni slucajno. prvo da fasisti plate nanetu stetu srbiji, a potom da plate obestecenje sto je moj deda logorovao vise od 4 godine u nemačkoj

  12. Daće Bog da ga od prvog maja više ne gledamo i da ne budemo ponižavani od ovog nečoveka , nebi me čudilo da im ponudi naknadu za gorivo , koje su Nemački bombarderi potrošili nad Beogradom 06. Aprila 1941 !!!!

  13. Da li je moguce da neko veruje u ove pakosti? Kako bi bilo Zonicu da neko za tebe ovako napise? A mozda ti je neko i platio za ove gluposti. Ovo spade u izivljavanje.

  14. Морам да напишем још један коментар за које све брзо пише па никако не стижу да прочитају: један ред испод ”вести” односно овог сатиричног прилога стоји јасно да је реч о ”Вестима КАО да су праве”; не о правим вестима, не о подметачинама, не о клеветама.

    Али оно што читаву ствар чини неупоредиво забавнијом, готово урнебесном, је што се ово толико уклапа у преовлађујући паћеничко-аутошовинистички Вучићев политички стил да је велики број људи сасвим глатко помислио да је ”вест” права.

    П.С Коментатор пре мене је изразио сумњу да је овај прилог плаћена подметачина; ако хоће да потисне те мрачне финансијске снаге које стоје иза оваквих удара на Његову узвишену личност нека посети страницу ”Донације/сувласништво” и својим прилогом помогне на пример један напис о правим аутошовинистичким, популистичким и поданичким испадима премијера Србије. Баш оним који су довели дотле да нас ни извињење Швабама не би много изненадило (иако би нас изнервирало).

  15. Лаковерност Србаља с једне, и континуирано издајничко-поданичко понашање АВ-а с друге стране, лако објашњавају висок проценат оних који су примили ову “вест” здраво за готово. НАТО аналитичари стања експерименталне лабораторије “Демократик Сербија” задовољно трљају руке — закључак је крава музара србске политичке несвести не пресушује, што је сигуран знак да се пројекат понижавање и малтретирање србског народа наставља. Све остаје по старом, режија и сценарио Ленгли и Брисел, организација локалне амбасаде, а подизвођачи и глумци такође локални, укључујући ту и народ зомбиран до мере да нас ни наши ђедови не би препознали. Да ли је Господ од нас дигао руке или смо још у његови по томе што “кога љуби, Он и кара”?

  16. Nisam stranacki orijentisan, ko zna dal cu uopste glasati i za koga, ali onog ko ovako nesto plasira javno, a sitnim “nevidljivim” slovima napise da to mozda i nije stvarno, treba strpati koju godinu u zatvor. Uopste nije bitno o kojoj licnosti govori tekst. Ovakve zablude i obmane naroda (koji je cesto lakoveran, sa socijalnom inteligencijom deteta…) su nas i dovele tu gde smo. Da je, recimo, Dinkic morao da plati zatvorom za obmanu od 1000eur, ne bi ovo danas ovde pisalo. Svi nas varaju, i treba ustati pre svega protiv ovakvih manipulatora.

  17. @ Vladimir

    И овде дошли ботови? Шта да се хапси, одмах да се стреља ко се шали са Вучићем!

  18. Meni nije jasno da li se ovaj gospodin Vladimir, koji “nije stranački orjentisan” zalaže za ukidanje svih satiričnih proizvođača “vesti u ogledalu”. Ako je tako onda mi nije jasno zašto nije protiv Njuz.neta ili Kesića!? Rekao bih da je razlog što ova vest gađa u centar centara, a Njuz ili Kesić se bave “dozvoljenom kritikom”, kritikom koja ne boli i ne gađa u centar.

    Centar je da je g. Vučić lažni patriota i pravi izdajnik. I ova vest to nepogrešivo otkriva. on je ulizica a nikakav borac za prava Srba.

    Govoriti da je ova vest ista sa predizbornim obećanjem g. Dinkića o hiljadu eura, pa to je nečuveno!

    Mogli ste gospodine Vladimire da nađete i neko drugo obećanje. Makar Vučićevih lažnih obećanja ima kolko hoćete.

    Evo jednog upečatljivog

    http://i.imgur.com/O3vNGLF.jpg

  19. Уместо хапшења сатиричара требало би радити на томе да на премијерском месту не буде човек за кога би добар део народа могао поверовати да овако нешто може да изјави…

    Зато, сви НА ИЗБОРЕ!!!!!!!

  20. Da, zamislite, nisam stranacki orijentisan. Da li u ovoj zemlji covek MORA da bude stranacki orijentisan da bi imao bilo kakav stav?
    Drugo nisam rekao ni da sam za ni protiv Kesica ili bilo kog drugog, tako da vasa konstatacija da nisam protiv, ne vidim na cemu je bazirana? Uostalom, postoji fina linija izmedju kesica i ovoga, pre svega u nacinu prezentacije, i jos nekim stvarima, a time je najlakse manipulisati. Kao kada u sali kazete nesto ozbiljno prijatelju sto mu se ne bi dopalo, pa posle imade odstupnicu da kazete salio sam se. To se radi ovde. Cista manipulacija. Ponavljam, ne radi se o Vucicu, muka mi je vise i kad cujem i kad vidim to ime.
    A Dinkicevo obecanje od 1000e,e to je necuveno…
    Srdacan pozdrav dragi moji zemljaci, nece nam pomoci niko, ko god bio na vlasti, ni ovaj ni oni sto su bili pre njega. Kada neko krene da pravda sebe time sto je “manje us*ao stvari” od onog sto je sada na vlast, odmah je jasno da nigde necemo stici. Drz te se, sta da vam kazem.

  21. Господине Владимире да читате сајт Стање ствари редовније увидели би постојање рубрике ”Вести као да су праве” али што је можда и јасније промењен назив сајта у наслову – пише ”С*ање ствари” што врло јасно указује да је реч о народском изразу за продукт велике нужде. Уверен сам да су вам те две назнаке довољне да разаберете да вест није права – посебно ако сте он оних читалаца који читају и текст испод насловне линије.

    Проблем са тобожње ”страначки неопредељеним” критичарима ове ”вести” није што је неко наводно некога покушао да обмане него што се тако добро уклапа у паћеничко-бескичмењачку Вучићеву реторику. А нашу земљу у пропаст неће одвести то што неко поверује да је ова вест права (такве ствари се дешавају и у медијски много писменијим срединама) већ што њу води једна морално и карактерно недорасла личност и – што је још горе и грђе – што та личност спроводи једну политику аутоколонизације. У односу на тај главни ток ова ”вест” је маленкост чак и када би била права.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading