Драган Милашиновић: Забрана Георгиева или Кад глупи режим части

Смедерево је мали град у коме још увек има златних чокота и трагова славне историје, али нема великих тајни. Посебно кад су избори. Брзо се у њему сазнало да је певач Владо Георгиев подржао председничку кандидатуру Саше Јанковића, чиме се без резерве ставио на страну оних проклетника и отпадника који не мисле да је Вучићева власт од бога дата. Таква заблуда једне јавне личности јесте страшна сама по себи, али градоначелницу Смедерева, госпођу Јасну Аврамовић, као верног следбеника „вучићологије“, мучила је још страшнија вест. Владо је управо требало да одржи концерт у „њеном граду“. Забога!

Политички виспрена и интелектуално поткована каква јесте, а препуна страсти за свог лидера, сматрала је како тако нешто не сме да дозволи, тим пре што Вучићевом апелационом правосуђу понешто дугује, па је полугама своје градске моћи наложила да концерт откажу. И то је урађено одмах. Е, неће га, вала мајци, да Смедеревом пева, онај ко против Вучића говори. Нема шанси.

И тако је Владо Георгиев, са свега седамдесетак продатих карата, за Смедерево постао главна вест. И симбол отпора бесмислу садашњег режима. Упркос претњама о отпуштању с посла, упркос забрани Цркви да им омогући струју за разглас, упркос полицијском дрону коју снима окупљене, на градском тргу у Смедереву окупило се преко две хиљаде људи, да изразе свој протест. Грађански, без политике. Музиком са разгласа одржали су и Владин концерт без Владе.

Влада није певао, али је зато Саша дошао. Наравно, био је довољно паметан да се не обраћа. Испијао је кафицу у оближњем „Book“ кафеу и задовољно гледао шта се дешава. Зашто да не – кад глупи режим части!

(ФСК, 6. 3. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Svaka čast.Ipak, Ipak, potrkrala se i greška.Naime, Vlado jeste pevao.Saša je, tačno je, bio u gradu, a sve i da je hteo da govori, ne bi mogao, I još nešto. Nije mnogo važno, ali valja reći.Bilo je više od 2.000 ljudi,. I mnogo više od 970. Hvala.

  2. Остаје непознато, када су Смедеревци на неком протесту скупили 2000 и више особа? Да ли је могуће, да је Георгијев једини разлог, односно најважнији проблем за Смедеревце? Госпођо Илић, пишите писмом у Срба, да Вас цео свет разуме. Могли би и неки протест, да организујете, поводом Косова и Метохије. Има тога онолико важнијег од Георгијева.

  3. Шта се на крају десило? Јел одржан концерт? Из овог текста се да закључити да није. И шта се дешавало на скупу ако није било ни говора опозиционих политичара ни музије?

  4. Одличан приказ Драгане. И хвала за ову искрену подршку слободи мисли и слободи окупљања. Поздрав Смедеревцима

    Поздрав Јелени Илић и хвала на корисној допуни приказа
    Поздрав градоначелници која је забраном скупа допринела јачању грађанског отпора у Србији
    Поздрав Служби и онима којима је овај скуп неважан и штетан

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading