Месечна доза (фебруар 2017)

  Изјаве политичара и јавних личности (2/2017)

izjave_srb_baner_350x350Сада ћу намерно да премештам полицијске снаге по Србији, само да би се неки страни амбасадори нервирали. Небојша, јеси ли ме чуо? Сада да премешташ полицију мало по Србији.
Александар Вучић, премијер Србије, министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу а у контексту трвења око преговора Београд-Приштина, „Блиц“

Има много убица. Ми имамо доста убица. Шта мислите, да је наша држава тако невина?
Доналд Трамп, председник САД, у интервјуу за „Фокс њуз“ када је новинар Бил О’Рајли назвао Владимира Путина „убицом“, АП/„Танјуг“

Украјини је суђено да буде суперсила у Европи.
Михаил Сакашвили, бивши председник Грузије и бивши губернатор Одеске области у Украјини, за украјински портал „Вести”, „Руска реч“

Само још досовски кандидат број два [Вук Јеремић] и Едита Тахири сматрају да су Косово и Метохија независни, сви остали знају да то није тачно. Управо због тога се и дешавају протести опозиције у Приштини, и незадовољство Мустафине владе, јер знају да је увођењем телефонског броја суверенитет Србије потврђен.
Покрет социјалиста, чији је председник Александар Вулин, у саопштењу, РТС

Развој привреде је у експанзији, а развој дуалног образовања га прати.
Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, на конференцији о дуалном образовању у Привредној комори Србије, „Танјуг“/„Блиц“

sarcevic-dualno

Имали смо прилику да чујемо да председник владе [Вучић] каже да неће да сарађује са председником који је изабран из друге странке, да ће да поднесе оставку јер неће „неко да му звоца“.
Саша Јанковић, најављени председнички кандидат, о вишевековном „принципу поделе власти као начину сузбијања самовоље“, „Пресинг“ на ТВ N1

Увек сам с тим и живео, с темама о којим сам тада писао, размишљао о градњи тунела, мостова, то је за мене било највеће постигнуће. Не сећам се да ли ми је мајка помагала око писања састава. Прочитао сам тај текст и у њему препознао свој стил.
Александар Вучић, премијер Србије, о свом саставу из четвртог разреда који се појавио у медијима, „Курир“

Сумњивог Јеремића финансирају исламски лобисти, тврди СНС. Добро је да напредњаке финансирају православци из Емирата.
Сандра Петрушић, новинарака, „твит недеље“ НИН-а

Оног момента када је [премијер] Вучић изашао и упалио светло у Рашкој, када је разоткрио шта је био план, тог момента су [Албанци] почели да узмичу, да се повлаче, и ствари су кренули другим током.
Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ Владе Србије, о рушењу зида код моста на Ибру у (Северној) Косовској Митровици, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Јеремић и Јанковић имају неограничено много времена, док Вучић ради свакодневно, што је хендикеп у односу на друге.
Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС-а, РТВ

Хвала вам. Радујем се заједничком раду са вама у наредним месецима, у корист народа обе државе.
Томислав Николић, председник Србије, захваљујући се председнику САД Доналду Трампу на честиткама поводом Дана државности Србије, „Твитер“/„Блиц“

nikolic-tvit

Не знам у чијој су надлежности старлете и ријалити програми, које би министарство то требало да укине: пољопривреде, сточарства, екологије или здравља.
Матија Бећковић, академик и песник, на питање када ће, као што је прогнозирао, нестати старлете, „Недељник“

У недостатку аргумената да се премости нешто што је дипломатска борба – која је спречила и чланство Косова и Метохије у УНЕСКУ, и спречила много тога другог што су биле амбиције Албанаца – управо захваљујући чињеници да ту ствари иду релативно добро то изазива фрустрацију код усијаних глава екстремних политичара Албанаца на КиМ.
Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, Радио Београд 1

Шта је са овим стручњацима што би људе да бацају по контејнерима, да туку људе… Је ли то све нормално? Па туци кога ти хоћеш у својој кући, немој да бијеш овде!
Александар Вучић, премијер Србије, „Упитник“ РТС-а

И молим Вучића да не ради толико, што он више ради народ све горе живи. Молим га да спава до десет ујутру не би ли Србији коначно кренуло на боље. Немој да устаје, само нека спава, само немој да он толико ради.

Велимир Илић, председник Нове Србије за „Сведок“, НСПМ

Много волим Томислава Николића, много волим свакога, али највише волим Србију.
Александар Вучић, премијер и председнички кандидат СНС-а, у емисији „Упитник“ РТС-а

Извор: Новосадска новинарска школа

Није фер „испалити“ Тому сада, тек је човек дипломирао… Томо, видимо се на неком другом пројекту. Видимо се у читуљи…
Војислав Шешељ, председник СРС-а, о кандидатури Александра Вучића за председника Србије, „Твитер“

Не треба ми шајкача да бих био Србин, нити Блер да бих био Европљанин.
Саша Јанковић, бивши заштитник грађана и будући кандидат за председника Србије, ТВ N1

Закаснили смо у процесу отуђења. Нисмо ускладили ниво отуђености са трендовима. Имамо ајфон, а немамо за зубара.
Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о одликама нашег садашњег стања, „Блиц“

Ово је непријатно, само то. Али ви морате као политичар… Па шта мислите да је мени било пријатно свих ових година да морам да кажем Коштуници „не могу више са тобом“. Тадић ми је говорио „па хоћеш ти да ми забијеш нож у стомак“ и тако даље. Али ја сам гледао интересе Србије.
Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, о својој подршци кандидатури Александра Вучића за председника Србије, ТВ „Пинк“/„Истиномер“

Честитам на добрим резултатима у изградњи једне демократске, мултинационалне и мултиконфесионалне европске државе засноване на владавини права, правној сигурности и једнакости пред законом.
Сулејман Угљанин, председник СДА и председник Бошњачког националног већа (БНВ), обраћајући се Хашиму Тачију у Приштини, „Политика“

Извор: РТС

Прошлост сада маљевима куца и хоће да провали у нашу кућу. Таквима мора да се стане на пут, да буду враћени тамо где припадају, у политичку прошлост. Сви ми смо били за њих овце на пашњацима.
Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, прихватајући кандидатуру за председника Србије на ГО СНС-а, „bizlife.rs“

СНС није Коло милосрдних сестара да испуњава било чије, па и Николићеве жеље.
Ивица Дачић, председник СПС-а, о председничким кандидатима, „Танјуг“

Србија је 1914. одбила ултиматум да аустријски полицајци на територији Србије истражују Сарајевски атентат, што је довело до почетка Великог рата. Сада су се ствари промениле, сада заједно са аустријским полицајцима радимо на чувању граница од илегалних миграната.
Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за новинаре са аустријским канцеларом, Б92

[Александар] Вучић глуми у споту, глуми на конференцијама за новинаре, глуми у влади. Он само глуми. Да му дамо Оскара за споредну улогу и да га пошаљемо у историју.
Вук Јеремић, кандидат за председника Србије, у Горњем Милановцу, Б92

Припремам спот у коме ће сто пута бити поновљено оно „Вучићу, педеру“, и тај ћемо спот највише емитовати!
Александар Вучић, као председнички кандидат СНС-а, „Ало!“

Спорни детаљ

Вучић и ја смо једна идеја у два човека.
Томислав Николић, председник Србије, у емисији „Упитник“ на РТС-у, N1/„bizlife.com“

Знате да ја нисам добар са падежима, младежима… Рекао сам кругу двојке да ћу укинути падеже кад дођем на власт.
Богољуб Карић, председник „БК компаније“ и председник ПСС-а, гостујући у емисији „150 минута“ на ТВ „Прва“, Б92

Поносан сам због велике буке на Сајму [туризма], односно због великог броја излагача и посетилаца. Искрен да будем будем никада нисмо имали 56 земаља, више од 2.000 излагача. Све рекорде смо оборили.
Александар Вучић, премијер Србије, на Сајму туризма, Б92

Kоректно је од Шешеља што је признао да је спреман да после избора прави Владу са СНС и СПС. Није ми се допадало када је глумио опозицију.
Бошко Обрадовић, председник покрета Двери и народни посланик, НСПМ/„Твитер“

У парламенту треба да буду партије које су национално опредељење за Србију и њене грађане, које ће од Србије учинити једну снажну државу и лидера Балкана, привлачну земљу као што су Холандија или скандинавске земље.
Богољуб Карић, председник „БК компаније“ и председник ПСС-а, залажући се за парламентарне изборе, „Танјуг“

karic-tramp

Вучић отвори више од 50 нових фабрика, а Јеремић мрзи Вучића. Вучић изгради 132 км ауто-пута, а Јеремић мрзи Вучића. Вучић обнови преко 300 школа и болница, а Јеремић мрзи Вучића. Вучић подигне економију Србије, а Јеремић мрзи Вучића. И тако може у недоглед. Зато ће Србија стати иза Александра Вучића, а не иза Тадићевог потрчка Вука Јеремића, коме је Србија, након неуспеха у УН, само резервна опција.
Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС-а, о Јеремићевој поруци „гласајте за било кога осим за Александра Вучића“ грађанима Кулпина и Новог Сада, „Танјуг“

Да су избори добри, они би се одржавали и у Ватикану.
Ивица Дачић, председник СПС-а, образлажући зашто је против ванредних парламентарних избора, према „Политици“

ВРЕМЕПЛОВ

Одијум о мени у јавности је углавном позитиван.
Маја Гојковић, градоначелница Новог Сада, „Политика“, октобар 2004.

(Изјаве.срб)



Categories: Месечна доза изјава

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading