Исток Павловић: Морам да вас разочарам, Вучићев спот је одличан!

Читам коментаре на Вучићев спот и пријатно сам изненађен колико људи је објективно рекло да је спот одличан.

pederu-2

Заиста, овај спот је рађен по једном кључном принципу маркетинга и ПР-а, који се зове „адресирање сумње“, а који гласи овако:

Уколико постоји неки проблем о којем цео народ прича, немојте никако бежати од проблема, већ се суочите са њим, директно у центар. Све оно најгоре што причају о вама, ви поновите сами, истим њиховим речима, и онда дајте на то смислен одговор.

Ако бежимо од проблема, ако се правимо да проблем не постоји, онда само чинимо да гласине и сумње у народу буду све јаче и јаче. Овако, овај приступ врши анихилацију проблема, јер га потпуно деконструише.

Вучић је овде отишао корак даље, он је себе ставио у најгору могућу ситуацију, сам у кафани, изложен исмевању хорде, што је суочавање са проблемом у реалном контексту – још боље.

А ови „урбани“ коментари типа „поврачачу“, „ја не могу“ и слично, само доприносе да Вучић делује још јачи… плус вређање свега што није квази „грађанска Србија“, коментари типа „ово пали код крезубе сиротиње из тамо неког села“.

Морам да вас разочарам, али ово пали код свих. Мени су се у Инбоx јавили разни паметни и образовани људи са речима „не смем да напишем јавно да не испаднем бот, али Вучић кида са кампањом“.

Реално човек кида, откачио је „Тому диплому који пече ракију“ и који му је само кварио имиџ. Још кад би откачио и неколико других око себе био би јачи него икад.

Kоментари који садрже у себи реч „сендвич“ биће блокирани.

Извор: Фејсбук профил Исток Павловић

(Видовдан, 4. 3. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

7 replies

  1. Вучић није сам у кафани – но у пивници, што су неки коментатори политичких збивања већ приметили. Занимљиво је да сви пију исто пиће и сви се обраћају једном човеку. И занимљиво (и потпуно немогуће) да у кафани нема никога ко би пуну или празну криглу зафрљачио у говорниковом правцу.

    Јел ово пренето као пример шта је некада часни Видовдан спреман да објави да би подишао вођи?

  2. @ Милош

    Наравно да је пренето као контра-пример.

  3. Мало је недостајало да ме Исток својим дијалектичким умом надигра и обрлати 🙂

  4. Само да нотиран да је Видовдан пренео и велеумну Шешељеву изјаву како је Бошко Обрадовић идиот и љотићевац 🙂 Светли примери истраживачког новинарства.

  5. “…Мени су се у Инбоx јавили разни ПАМЕТНИ и ОБРАЗОВАНИ људи са речима „не смем да напишем јавно да не испаднем бот, али Вучић КИДА са кампањом“…”

    Не волЕм да остављам овакве коментаре, али ме је “стручњак” за мааркетниг и пропаганду овај пут заиста слатко насмејао.

    Дакле: ХАХАХАХАХАХАХАХАХА…

    А сад без зезања; јаооооој Србијоооооо… :(((

  6. А ево и примера како се са мало пара може направити ОДЛИЧАН спот:

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading