Патријарх узео у заштиту Марију Мали!

Патријаршија, 2. 3. 2017. (С*ање ствари) – У доба Немањића, српска Црква је пружала уточиште онима који нису имали праведно суђење на световном суду. Такви су могли да нађу уточиште или у епископском двору или на двору владара (краља, у случају Душана цара).

Паљење Бадњака 2016. године: Породица мали и патријарх Иринеј (Фото: Блиц/РАС Србија)

Ложење Бадњака 2016. године: Породица Мали и патријарх Иринеј (Фото: Блиц/РАС Србија)

Данас постоје медији, па је могуће понудити заштиту и ономе кога власт прогони, а који се није сам јавио. Тако је и патријарх Иринеј чуо за случај Марије Мали. Прочитао је да Марији њен муж, Синиша Мали, градоначелник Београда (из СНС), преко суда одузео децу, да је добила отказ и тужбу за одузимање стана у коме се налази, да добија непријатне поруке, а пре свега тога да ју је тукао. Сазнао је и да је градоначелник својој бившој жени дао само стотинак хиљада евра за кућне трошкове, што је и сам патријарх оценио као недопустиво.

Пошто се сви православци, па и патријарх Иринеј, налазе у Часном посту, први међу једнакима у СПЦ схватио је да Марија Мали трпи неправду, да се над њом спроводи насиље, и да јој је потребна заштита. Понудио је Марији да се склони у женски манастир на неко време, тако да Синиша не зна где је, и правну помоћ експерата СПЦ.

Упитан да ли овако испада да се СПЦ бави само богатим женама жртвама насиља, патријарх је рекао да „Мајка Црква не прави разлику између својих богатих и сиромашних чеда – па ето, кад смо могли да венчамо Селаковића што да не спасемо и Марију Мали“!

Патријарх разматра могућност да заштити и друге жене с којима је С. Мали био у контакту, попут Хилари Свонк (Фото: Profimedia)

Патријарх разматра могућност да заштити и друге жене с којима је С. Мали био у контакту, попут Хилари Свонк (Фото: Profimedia)

Вест је одјекнула као гром из другосрбијанског неба: цела Друга Србија одлучила је да пређе у Прву (или Трећу) Србију; лист „Данас“ одлучио је да се од сада зове „Православно Сутра“; сајт „Пешчаник“ је близак идеји да се угаси јер овакви гестови показују да нам је „стварно добро“; „Аутономни женски центар“ за помоћ богатим женама које су претрпеле насиље је преломио – од ове године почиње да слави крсну славу; сама Марија Мали је изјавила да озбиљно размишља да се замонаши!

По идеји Николе Варагића

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Ako S*anje stvari nastavi ovako lucidno prešišaće po posećenosti i RT!

  2. Само нам фали масовност материјала – одавно бисмо их прешишали 🙂

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading