Протест у Смедереву: „Концерт Владе Георгиева – ипак ћемо га одржати“

Грађани Смедерева одржаће протест због безразложног отказивања концерта Владе Георгијева, чији је наступ био планиран 4. марта у спортској хали у Смедереву.

georgiev-ipak

Смедеревци су се преко друштвених мрежа побунили протестујући против овакве скандалозне одлуке. Они ће 4. марта одржати протест на градском тргу у Смедереву, а позван је и Георгијев да буде гост на протесту „Концерт Владе Георгиева – ипак ћемо га одржати“.

„Позвани су сви. Нема политике. Нема обележја припадности. Само слободна грађанска свест и бунт. Устаните, крените и дођите“, Ми смо Георгијев. Хоћете ли нас забранити?“, пише на друштвеним мрежама.

Раније овог месеца, на друштвеним мрежама повела се полемика о разлозима (првог) отказивања концерта Влада Георгиева у Смедереву, пошто је на Твитеру похвалио будућег председничког кандидата Сашу Јанковића. У недељу увече певач је и јавно подржао кандидатуру Јанковића појавивши се на његовом првом скупу у Хали спортова.

Том приликом, како је пренео Н1, директор Хале Смедерево демантовао је наводе да су разлози политички и поручио да ће концерт бити одржан 4. марта.

Међутим, изгледа да је до отказивања заиста дошло. И то по други пут.

Георгијев је за отказан концерт сазнао преко друштвене мреже Твитер. Наиме, једна корисница Твитера написала је Георгиеву да је концерт отказан и да је то чула на благајни.

Георгијев је био изненађен, наводећи да ће за то сигурно сазнати ујутру.

Након што је певач нову информацију поделио на Твитеру, почеле су спекулације да је концерт отказан због тога што се Георгиев појавио на скупу подршке Саши Јанковићу.

(Радио Бум 93, 25. 2. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

9 replies

  1. Не свиђа ми се Саша Јанковић, а ни Владо није неко због кога бих протествовао.

  2. Из текста пренетог са Бум радија није јасно, да ли је или није отказан концерт. Инсиунација о разлозима отказивања је само нечија претпоставка. Све је у надлежности организатора, који верујем, да није питао грађане Смедерева, када је планирао концерт. Невероватно је, да грађани Смедерева НЕМАЈУ важнијих питања у животу око којих би се вредело окупити и протестовати!

  3. Poštovani, koncert je zakazao direkor sportske hale, i otkazao bez objašnjenja zvaničnog.Nezvanično, sporna je podrška koju je Georgiev dao jednom predsedničkom kandidatu.Smederevci su se pobunili jer je sramno, drsko i nedopustivo da se 2017. godine zabranjuju koncerti, zbog političke opredeljenosti izvođača. Ovde nije poenta Georgiev, Već građanska sloboda, reći ne totalitarizmu. Hoćemo li spaljivati knjige političkih istomišljenika? Zabranjivati filmove? Ovo je protest protiv ludila takvog sistema.Hvala.

  4. a inicijativa za građanski protest u vreme najavljenog pa otkazanog koncerta zove se KONCERT VLADA GEORGIEVA IPAK ĆEMO ODRŽATI” sa ili bez njega. A zapravo je reč o protestu, ne koncertu.Čist građanski kao suza

  5. @ ilicjelena
    Организатор је ДУЖАН, да објашњава отказивање само ономе, који је у уговору. Следствено томе и да плати пенале. Објашњавати “широким народним масама” нема потребе. То се ни код других професионалних скупова НЕ РАДИ. Као што написах, прганизујте скуп подршке Србима са Косова и Метохије, или се организујте против, или за улазак у НАТО. Можда и против закона о обавезном притвору за мушкарце о чему сте прочитали текст на СТАЊУ. Овако се мешате у пословни однос између Георгијева и организатора, те је то непримерено. Једном речју детињарија, која одвлачи пажњу од значајнијих проблема.

  6. @ ilicjelena
    Заборавих! Боримо се за ћирилицу и КОРИСТИМО је! То је сигурно важније од послова Владе Георгијева.

  7. пази шта је минуса !!

  8. На овом сајту, који има велики број коментатора, који пишу о православљу, а нико не рече ништа. А на другом сајту се појави коментар:
    “Анастазија
    9. март 2017. у 09:52
    Безбожан народ добио безбожну власт.Концерт заказан у часном посту. Врхунац одступништва од Бога је подршка свештенства , које је обећало да ће омогућити организатору да се прикључи на струју из цркве, уводећи тиме ново правило, певање на Тодорову суботу испред Храма св.Георгија.
    Црква на празник полупразна, а 5000 младих људи увече на протесту.
    Опрости им Боже, не знају шта раде.”.
    Ја се у написано, не разумем, али је запрепашћујуће, да се нико није овога сетио и Илић Јелену упозорио шта ради и зашта се залаже. Дато јој је толико лајкова, а мени толико минуса, да се питам, да ли се ово ради о сајту, који уз Дедађолета, неки користе за сервирање еуропејских вредности? Једва чекам, да ми се појави гомила минуса!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading