Владислав Ђорђевић: Обавезан притвор за мушкарце као „исправљање дискриминације“

Владислав Ђорђевић

Владислав Ђорђевић

Недавно је усвојен закон, који је на коначно усвајање већ прогурала Весна Станојевић, по коме ће мушкарци без доказивања насиља бити одмах послати у затвор са наркоманима, дилерима дроге и лоповима на 30 дана. Само ако жена оптужи мушкарца да ју је мучио, психички злостављао, јаче стегао или мрко погледао, полиција има дужност да мушкарца стрпа у притвор. А док је у притвору на основу женине пријаве, може му се и имовина одузети. Могу се мушкарцу одузети стан, којeг је наследио од оца или мајке, или којег је зарадио пре брака или купио, пa доделити његовој жени или девојци, која га је оптужила за „породично насиље”. Мотив за пријављивање може бити пука финансијска корист.

Закон је неправедан и штетан. Али није донесен напречац. Плод је вишедеценијског лобирања лезбијских радикалних феминисткиња. Њихово удружење „Aутономни женски центар” издаје часопис „Феминистичке свеске”. У броју 9-10 из 1997. – дакле пре десет година – заговарао је (како и стоји у поднаслову једног чланка) „Обавезни притвор у случајевима насиља у породици” (стр. 265). У њему лезбијка др Зорица Мршевић, главни правни архитект радикалног феминизма код нас, овако објашњава „обавезни затвор” (mandarory arrest): „Обавезни затор у случајевима насиља у породици је притвор без налога” (стр. 265). То је случај онда „када је полицајац овашћен да изврши хапшење и без налога, штавише када је обавезан да то учини” (стр. 265).

Ако се жена противи хапшењу мужа или девојка момка којег је пријавила за „насиље у породици”, полиција свеједно мора да га ухапси. Женско кајање и плач више не помажу. Лезбијка др Зорица Мршевић је јасна: „Обавезни притвор елиминише могућност да жена утиче на понашање полиције која мора да обави притвор” (стр. 267). Дакле, полиција мора да ухапси мушкарца, чак и ако је жена против тога. Нема милости. Нема накнадног кајања.

Др Зорица Мршевић (Извор: Википедија)

Др Зорица Мршевић (Извор: Википедија)

Лезбијка др Зорица Мршевић, коловођа лезбијско-феминистичког криминалног клана, овај закон сматра врло праведним и чак антидискриминационим! Она пише: „Када постоји дискреционо право на притварање, полиција може да злоупотреби то право затварајући непропорционално велик број мушкараца из социјално нижестатусних категорија” (стр. 267).

На сву срећу, ту је нови закон о „обавезном притвору” који исправља ту „дискриминацију”. Лезбијска теоретичарка и манипулаторка др Зорица Мршевић то објашњава овако: „Обавезни затвор смањује дискриминацију код затварања и смањује простор за стах од освете утицајних људи, којима постаје јасно да полицајац не врши своју слободну вољу кад их притвара, већ само спроводи обавезну законску меру” (стр. 267).

Јупиии! Овим законом се укида „дискриминација” сиромашних мушкараца у односу на богате: сви ће без разлике бити стрпани у затвор! Али овој морално дегенерисаној сподоби не пада на памет да се упита: да ли се овим законом мушкарац дискриминише у односу на жену?! Не! Ова жена ђавоље интелигенцје и морала дискриминацију мушкараца у односу на жене не рачуна у дискриминацију! Закон је праведан и недискриминаторан, јер ће сви мушкарци одлазити у затвор! Јупиии! Не само да ћу ја отићи у затвор на основу каприца моја девојке, него ће отићи и богати мушкарци на основу каприца својих девојака и жена! Јупиии! Живела феминистичка антидискриминација!

Извор: Аутономни женски центар

Извор: Аутономни женски центар

По овој вођи феминистичке мафије, закон о „обавезном притвору” је диван, јер „смањује простор за страх”! Одлично! Баш сам се бојао да ћу само ја као сиромашан мушкарац отићи у затвор, али сада сам утешен, јер знам да ће сви мушкарци отићи у затвор!

Дакле, свака удата жена или неудата девојка само једним телефонским позивом може да стрпа у затвор сваког мушкарца – и оног с којим је у браку и оног с којим то није.

Циљ закона је номинално да спречи „насиље у породици”, а заправо да у мушкарце утера страх од жена. Циљ овог закона о „обавезном затвору” је уништавање мушкараца. То је и логично када се има у виду да су његове протагонисткиње мизандријске лезбијке! Феминизам је слоган из којег се крије мизандријско и андрофобно лезбијство!



Categories: Разномислије

Tags: , ,

8 replies

  1. За неке мушкарце, ни након доношења овог закона, не постоји ”обавезни притвор или затвор”.

    Uigrana “ekipa” na strani moćnih očeva?
    danas.rs

    Marija Mali i Nataša Naletina povezuje jedna osoba – sutkinja Prvog osnovnog suda u Beogradu Lidija Alagić. U oba slučaja, Alagić je maloletnu decu dodelila očevima, ne uvažavajući mišljenja centara za socijalni rad, donoseći konačne presude u rekordnom roku, i ne obazirući se na nasilje koje su od svojih muževa trpele. Njih povezuju još dve osobe – sudska veštakinja, odnosno psihološkinja Nada Janković, koja je u oba slučaja bila u Komisiji veštaka, kao i advokat koji je zastupao očeve – Dragan Krajnović, tj. njegova advokatska kancelarija.

  2. Влада је одличан аутор, требало би да га чешће видимо…

  3. Слажем се! Надам се да ће више прилога госн Ђорђевића бити објављено на Стању ствари.

  4. Чекајте – па није лезбејка донела закон, него посланици? Чему они служе ако ће само да држе дигнуте руке?

  5. Цар! Мени омиљени писац. Пре неколико година дигла се прашина око једног његовог текста о дискриминацији у просвети. Ја сам тај став заступао, јој кад се сетим колико повика антидискриминаторних сподоба је било. Иначе, редовно у последње време ажурира своје текстове, а Борба за веру му их од скоро преноси. У овом лудилу сатанистичко-педерско-лезбијанско-феминистичком, уколико не дођемо ускоро до памети и гвозденом метлом – изборима или револуцијом, не почистимо политички измет са сцене а то ус они који гласају за овакве законе и сл, мораћемо попут Андреја Фајгеља да кажемо: Покушајте! Ајд да видимо. Ја ћу можда бити у затвору, ако дозволим, месец дана, али кад изиђем, неће вас бити. Па ви видите шта вам је корисније. Ако вам сметају мушкарци, не тражите их, будите саме и саме ако можете, рађајте децу и неће бити никаквих проблема. Лудило мозга, што каже мој друг Ава, ака Марко. Поздрав!

  6. Никад ми није било јасно, зашто тако млако реагујемо на вести о оваквим и сличним законима? Зашто не изиђемо на улице и протестујемо? Црква – јерахија ћути а морала би да о овоме нешто каже и то из свог предања а не поводећи се за светом. Њена црквено-брачна правила (кад смо већ код правила у љубави) јасно регулишу однос своје људи, мушкарца и жене а закони државе такође јасно ограничавају нечију самовољу и злост. Ако муж жену бије и она то прихвата, нека је, то јој допушта предање. Није лепо свакако али је спасоносно. Уколико неће или не може то да трпи, нека се разведе, јер јој муж “ради о глави” – један од момената за развод брака по тренутно важећој дисциплини у СПЦ. Кад се и ако разведе, држава је дужна да јој гарантује сигурност, по оној: нико нема право да другога мучи, угњетава, туче и лишава слободе. Уколико муж или бивши муж то прекрши, казна бато, под мач. Не браним нимало мушкарце. Има будала тоталним и жена мученица у тим браковима. Међутим, против сам мешања државе у однос супружника. А ова гнусоба од предоженог закона то јесте. Шта мисле, да ће они који су кадри да жену пребијају до смрти, да устукну, кад им нека фрајла узме имовину, стрпа га у затвор и сл. Па верујем да се неће добро провести ни она, ни они који су га привели ни они који су га осудили. А то и јесте циљ сатанистичког закона: да се међусобно мрзим, и уништавамо убијањем. Ужас савременог света!

  7. @Миливоје: зато што готово нико није ни приметио да је поменути закон донет, јер се све ради тајно, испод жита, пред Нову Годину, и сл. смицалице, какогод…људи не знају, просто. и сам сам сазнао да је закон донет управо сада. Оно што недостаје за протесте је новац, организација и медијска подршка. Нема ни једног ни другог, ни трећег, медијски простор је под НАТО окупацијом, нема ко да анимира народ као онда Бееее92, Данас, Бљуц и сл окупациона гласила, када су организовали “обојену револуцију”…

  8. Ima ko moze da povede toliko udruzenja ima koje se bore za prava muskaraca ali nece ovako pisanje preko fejzbuka i ostalih glasina ih ne dotice sve dok se ne izadje na ulicu imasovni protesti eto ti medijske kampanje i ne odustati do god se ne postigne cilj. Zar samo mi u srbiji cutimo i ne dizemo glas protiv ignjetavanja. Pogledajmo samo u komsiluk sta oni rade i da nam to bude osnova i sbe sto bude vise trajalo visr ce nas biti bicemo masovniji. Ovako necemo postici nista jel vesto izbegavaju odgovornost sa laznim obecanjima

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading