Александар Вучић: Прихватио сам кандидатуру, не дам Србију

Одлучио сам да прихватим кандидатуру за председника Србије, изјавио је вечерас председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић на седници Главног одбора странке, који га је једногласно предложила за ту функцију.

vucic-sns

Александар Вучић на седници Главног одбора СНС-а (Фото: Танјуг)

Одлучио сам то зато што чврсто верујем да су овој земљи потребни рад, марљивост, инвестиције, нови путеви и будућност, рекао је Вучић на седници ГО СНС у Сава центру, што је пропраћено овацијама и аплаузима.

Неко мора да стане на врата када прошлост закуца, а нама прошлост маљевима удара у њих удара и таквима мора да се постави брана, казао је Вучић.

Вучић је оценио да ће председнички избори бити тешки и бременити, да неће бити нимало лако и једноставно и свако ко мисли да су то лаке ствари не треба да се заноси.

Имамо своју земљу и не дамо онима који су управљали Србијом да је опет преотму, иако има много великих и моћних, имају моћне савезнике, много новца и на свашта су спремни, рекао је Вучић на седници Главног одбора СНС.

Главни одбор СНС једногласно за Вучића као кандидата за председника Србије

Главни одбор Српске напредне странке једногласно је на данашњој седници изгласао да премијер Александар Вучић буде кандидат СНС за председника Србије Седницом је  председавао потпредседник СНС Милош Вучевић. Лидер странке и премијер Александар Вучић није  присуствовао расправи, али се његов долазак и обраћање очекују по њеном завршетку, речено је Танјугу у СНС.Седница се одржавала иза затворених врата.

Ово је Србија, овде наши људи одлучују, овде нећете ви доносити одлуке, поручио је Вучић својим супарницима, подсећајући како су некада министри амбасадорима слали дневни ред седница влада.

Вучић је рекао да Србија иде путем европских интеграција и поновио да неће уводити санкције Русији.

Ово ми је вероватно последње обраћање вама као председник Владе Србије. Поносан сам на вас, а лично сам дао све од себе да земљу извучемо из кризе, рекао је Вучић, преноси Фонет.

Хтели су да ме имају на црти, ја им на црту излазим

Од свих зала пред нама нећу ниједно, не пристајем на њих, не дам им Србију јер је нису ничим заслужили, понизили су је и опљачкали, поручио је данас премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић.

Хоћемо ли још једном заједно да победимо за Србију? Потребни сте Србији, потребна јој је ваша енергија, снага и одлучност. Ако јој то не дате, још једном ће нас стићи најтежа казна и на власт ће доћи најгори и вратиће Србију у прошлост, тајкунску политику, тешко блато, уз одсуства сваке наде, поручио је Вучић.

Хтели су моју главу, хтели су да ме имају на црти и ја им на црту излазим. Не плашим се њихових пара, плашим се само да не одеру Србији кожу с леђа. Удружили су се за себе, за привилегије и сладак живот, а чемер за све остале, рекао је Вучић, преноси Фонет.

Ниједну ружну реч о Николићу

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је вечерас да је актуелни председник Србије Томислав Николић имао важну и велику улогу и зато ни од кога из СНС не жели да чује ниједну ружну реч о њему.

Ројтерс: Вучићева кандидатура кључни тест за реформе

Агенција Ројтерс је вечерас пренела вест да је премијер Србије Александар Вучић и формално прихватио да буде председнички кандидат Српске напредне странке, оцењујући да ће председнички избори бити кључни тест популарности Вучића и његових економских реформи које је подржао ММФ као и његовог настојања да земљу са 7,3 милиона становника приближи Европској унији.

Британска агенција такође оцењује да би одлазак актуелног председника Николића могао да значи брже напредовање Србије ка чланству у ЕУ.

Агенција преноси и да анкете показују да би он могао да освоји више од 50 одсто гласова већ у првом кругу гласања пошто је опозиција слаба и расцепкана.

Ројтерс наводи да је Вучић стотинама одушевљених присталица рекао да је одлучио да прихвати кандидатуру за председника пошто су земљи потребни рад, стабилност, инвестиције и будућност.

Британска агенција је подсетила да је председништво СНС у уторак одлучило да номинује Вучића за председничког кандидата уместо Томислава Николића који жели ближе везе са Русијом, преноси Танјуг.

Ни од кога од вас не желим да чујем ниједну ружну реч о њему, ја је никада нећу изговорити, увек поштујући његово право да одлучи шта жели да ради, рекао је Вучић члановима Главног одбора СНС.

Што се мене тиче, био сам спреман и увек сам спреман, не само да блиско сарађујем, већ да радим заједно са Николићем, као и са сваким од вас и никада та жеља код мене неће да престане, све остало није до мене, поручио је Вучић.

Али, додао је, сигуран сам да постоји разлика између нас и њих и мислим да Томислав то разуме.

Осталим противкандидатима Вучић је поручио да не одустаје и да иде „равно на њих”, преноси Фонет.

Вест о ревизији – лоша за односе две државе

Вест о ревизији тужбе коју Босна и Херцеговина покреће против Србије тешка је и лоша за односе две државе, а Србија ничим није изазвала такву одлуку, изјавио је за „Блиц” премијер Александар Вучић.

Без обзира на све, уверен сам да ћемо умети да сачувамо наше државне и националне интересе, а упркос свему наставићемо да разговарамо са босанско-херцеговачким руководством у жељи да трајно осигурамо мир на Балкану. Уверен сам да је овом тужбом много више изгубила БиХ него што било шта може да изгуби Србија, оценио је Вучић.

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио је данас да ће следеће седмице бити поднет захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу, преноси Фонет.

(Политика, 17. 2. 2017)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading