Алекс Томсон: Највећи Блеров успех је бомбардовање „фашиста Срба“

Новинар Алекс Томсон, водећи репортер британског телевизијског „Канала 4”, који је недавно Србе прогласио фашистима, не одустаје од својих ставова ни када размењује електронске поруке са новинаром Роднијем Аткинсоном (иначе братом познатог глумца Роуена).

Алекс Томсон

Алекс Томсон

Аткинсон, који уређује сајт „Freenations”, писао је Томсону после емисије у којој је коментарисана посета британске премијерке Терезе Меј Вашингтону и заједничкa изјави ње и председника Трампа како је у свету завршена ера војних интервенција. То је подстакло Томсона да се забринуто запита да ли би НАТО данас бомбардовао дојучерашње фашисте Србе у оквиру граница њихове државе.

Аткинсону је засметало повезивање српског народа са фашизмом, па је о томе послао Томсону поруку.

Родни Аткинсон

Родни Аткинсон

Томсон му је одговорио да је у Југославији испољен највећи пораст фашизма још од завршетка Другог светског рата

Аткинсон му је затим написао: „Фашиста је било много на другој страни: у Босни, Хрватској и на Косову. Они су понављали улоге својих очева, нацистичких савезника, често се служећи именима СС дивизија којима су приступили четрдесетих година прошлог века (ʼХанџарʻ и ʼСкендербегʻ) О свему томе можете да сазнате више из моје књиге Успон фашизма у Европи или са вебсајта Freenations који уређујем.“

Уместо да се супротстави аргументима (ако их има), Томсон је нагло променио ток расправе изјавом како Аткинсон није био у Југославији у време НАТО бомбардовања, и усредсредио се на одбрану „лика и дела” бившег британског премијера (и садашњег „у сенци“), Тонија Блера, рекавши да се његов највећи успех састоји у томе што је успео да наговори НАТО да бомбардује Србију.

Текст на сајту Britića

Текст на сајту Britića

Аткинсон га је затим упитао: „Да ли сте били у Хрватској када су Хрвати, уз помоћ Немаца, извели највеће етничко чишћење после завршетка Другог светског рата? Запазио сам да то нисте поменули у своме извештају из Хрватске.”

„Извините, нисам чуо да је НАТО бомбардовао Хрватску!” одговорио је Томсон.

„Сасвим тачно!” узвратио је Аткинсон. „Ми смо били на истој, фашистичкој страни!”

Цео текст прочитајте на сајту Britićа

Са енглеског посрбио и прилагодио: Војислав М. Станојчић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Противу дезинформација

Tags: , , , ,

8 replies

  1. Веома бритак коментар али ни мало не чуди.
    А шта може о Србима мислити један копилан, становник прото геноцидне државе, а уз то се још и зове Томпсон ??

    E брате Брите, што створи Британију ту багру гуштерску …

  2. …хаха, и саветовање истих тих “фашиста”, за добре новце:)

    А Брит је створио Британију због овог господина Аткинсона и иних часних синова Албиона, од Честертона до Ребеке Вест… не због овог Томсона, такви се не уклапају у афирмативне планове:)

  3. @Милан

    енглески злочинци као саветници министара и државног врха Србије, су били услов или једна од обавеза да би садашња гарнитура криминалаца преузела штафету од пређашње гарнитуре криминалаца.
    Дакле Курта је и даље у седлу, са лепим шеширом и новим седлом, само што кобилу коју јаше сад више личи на рагу.
    Ко верује енглезима тај је будала (може и афирмативна).
    Афирмативне изјаве недвосмислено указују на афимативне планове, а у британским скечевима увек је присутна и друга страна савести коју у овом скечу глуми Аткинсон. Код енглеза у реалности не постоји та друга страна.

  4. Ко ће га знати, неке Енглескиње фасоваше тифус у Србији, неки Енглези примише наше светитеље с поштовањем, у прошлости… Неки писаше о Косовском завету много лепше него поједини “Срби”…

    Има доста истине у томе што кажете, али мислим да увек треба разабирати духове и разврставати личности, јер неко тако уопштавајући може да помисли да су и наше Курте и Мурте исто што и ми и да код нас не постоји друга страна.

  5. Нисам писао о појединим личностима већ о традиционалном ставу Енглеске према Србији, кроз целу њену историју.
    Вама нико не брани да разврставате личности, да игноришете изјаве Томпсона и да се дивите ‘господи Аткинсонима’. Скеч ко скеч забавља јавност и изазива различита мишљења код публике, али која је његова поента? Ко је наручио тај скеч? За коју сврху?
    Веома је наивно веровати да га је самовољно изрежирао репортер ‘канала 4’, па макар био и ‘водећи’.

  6. Па ја се с тим о традиоционалном ставу Енглеске слажем.

    А нисам игнорисао изјаве Томпсона, шта више, јасно сам изразио згражавање. А дивим се “господи Аткинсонима” само у успоредби с “господом Томпсонима”.

    А то са режирањем скечева за разне сврхе… Енглези су можда највештији у томе, али такве ствари немају нацију. Видели смо да се раде и код нас. И ми учимо споро, али темељито. Од Енглеза.

  7. @Милан

    “… часни синови Албиона… Енглескиње које фасују тифус у Србији… НЕКИ Енглези примили наше светитеље с поштовањем, у прошлости… НЕКИ писали о Косовском завету много лепше него поједини „Срби“…”

    А јесте ли Ви чули за ону стару:

    “ПОСТОЈЕ ИЗУЗЕЦИ КОЈИ САМО ПОТВРЂУЈУ ПРАВИЛА”?

    Дакле склонији сам да верујем у оно што @Ненад тврди, јер Ваш став, иако човекољубивији и са више вере у “хомо сапиенса”, плашим се да примењен на Енглезе, везе са ним “хомо” нема, већ само са оним “сапиенс” (наравно, у контексту смишљања сплетки, завера, лажи, преваре и свих најгорих ђавољих работа)!

    Не каже џабе стара источњачка пословица:

    “АКО ВИДИТЕ ДВЕ ЗЛАТНЕ РИБИЦЕ, КАКО СЕ НА СМРТ БОРЕ У АКВАРИЈУМУ, ПОГЛЕДАЈТЕ БОЉЕ, СИГУРНО ЈЕ У БЛИЗИНИ БАР ЈЕДАН ЕНГЛЕЗ”!

  8. Па добро, ето, ка као какав-такав Хришћанин више ценим једног који чини добро, него безброј њих који представљају “правило”. Тонија Блерова ће увек бити, Флора Сендс је само једна:)

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading