Андреј Фурсов: Како су у Србији произвели Ђинђића, тако у Русији раде са Наваљним

Андреј Фурсов

Андреј Фурсов

Андреј Иљич Фурсов, философ и историчар, директор Центра руских студија Московског државног хуманитарног универзитета, разговарао је са новинаром Дионисом Каптаром о томе како функционише међународна власт.

„Својевремено је један од Ротшилда рекао ’ако ми дате право да у било којој земљи штампам новац, мени ће бити свеједно ко је на челу владе‘. Капитализам је систем у коме влада новац. Зато је потпуно јасно да у том систему реалну власт држе банкари, њихове заједнице и затворени наднационални клубови, а људи који се формално налазе на челу владе – председници и премијери – или су обичне крпе или менаџери који привремено решавају проблеме оних који су их унајмили“, рекао је Фурсов.

Андреј Фурсов и Дионис Каптар

Андреј Фурсов и Дионис Каптар

Руски научник је подржао тезу да недостатак свести и представе о догађајима представља глобални проблем број три: „Развој ситуације у Русији мене запањује и изненађује. Јасно ми је да људи нису разумели како су производили Ђинђића, али по истој шеми тренутно стварају и Наваљног[1]. Треба запамтити да су Совјетски Савез уништили паролама ’Демократија‘ и ’борба против корупције‘ – и то недавно, пре само двадесет година. Зар смо све заборавили? Нажалост, људи на то падају. Не желим да будем зао, али стварно је тако – будале треба стално учити“.

„Тренутна светска врхушка жели стварање друштва у ком треба да постоји чврста контрола информација. Зато уништавају образовање, у свим земљама света, не само у Русији. У Америци је већ уништено. Образовање неће бити доступно широким масама, него само за два одсто привилегованог становништва“, рекао је Фурсов.

Погледајте цео разговор подељен у четири видео снимка:

Наслов, транскрипт и опрема: Стање ствари

(ФСК@youtube)

_____________

[1] Прим. СС: Погледати, на пример, данашњи текст POSLEDNJI HEROJ RUSKE OPOZICIJE: Aleksej Navalni u odlučujućem obračunu s Kremljem, „српско“ издање Newsweek-а.



Categories: Стање фото/видео ствари

Tags: , , , ,

2 replies

  1. ИЗРЕКА

    „Чим један народ изгуби додир са прошлошћу и традицијом, престаје бити народ. То је сад једна маса, национално невезана и неорјентисана, која има слободу да се опредељује тамо где нађе за сходно и пробитачно. Она личи на једно нахоче, које не зна којој породици припада и за кога се тражи што богатије склониште. Место национално условљених идеала настају утилитаристичке тежње.“

    Проф. Др. Лаза М. Костић

  2. Да, вечита замка.Но замки је пуно.Ваља нам због тога саслушати људе који нас упућују на то ко неке замке поставља.
    П.С. Лазо или Лаза? И не замерите, верујем да је у у брзини или да телефони сами промене:
    Проф. др …

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading