Н1: Помоћ родитеља малих џудиста СНС-у повод за смену начелнице гинекологије у Вршцу?

У каквој су вези политика, џудо и гинекологија? Те три ствари обично немају никакве везе, осим у Вршцу. У том граду начелници гинекологије прети смена јер је јавности открила аферу у којој је преко џудо клуба Српска напредна странка покушала да обезбеди сигурне гласове за председничке изборе.

Како је „Локомотива“, џудо клуб из Вршца, повукла вагоне политичких последица? Све је кренуло од једног родитељског састанка на ком је тренер џудо клуба од родитеља тражио да потпишу папир и дају сагласност за здравствени преглед деце, плаћање чланарине, такмичења и кампове, али и за помоћ Српској напредној странци.

Кликните на слику за увећање

Кликните на слику за увећање

„Капиларан глас подршке, људи који нису чланови странке и никада неће ни бити (сигуран глас на предстојећим председничким изборима за кандидата СНС-а)“, пише под тачком 7 документа који је дат родитељима на потписивање.

Или у противном, клуб неће добити средства од града. На такву одлуку, према тврдњи родитеља, тренер је, како им је сам рекао, био приморан. Да ли је то урадио самоиницијативно, како се брже боље оградио локални СНС, или ипак не, покушали смо да проверимо у седишту те странке у Вршцу.

Н1: Је л’ ово тачно? Тачка 7. помоћ родитеља везана за СНС?

Секретарице СНС: Спустите ону камеру, никакву изјаву, значи изађите молим вас.

Н1: А је л’ имате кога из странке да можемо да га контактирамо? Је л’ имате шефа? Ко вам је председник градског одбора?

Секретарица СНС: Да, да…

Н1: Како се зове човек?

Секретарица СНС: Угасите камеру. Госпођо, не можемо да вам дамо никакву информацију, морамо да контактирамо неког.

Н1: Контактирајте, сачекаћемо.

Пошто је једна од две техничке секретарице обавила телефонски разговор у тоалету, поручила нам је да се обратимо централи СНС-а.

Н1: Централу сам звала. Је л’ можете да ми кажете како се зове шеф градског одбора СНС-а у Вршцу.

Секретарица СНС: Госпођо, молим вас угасите камеру.

Н1: Како се зове шеф СНС-а у Вршцу?

Секретарица СНС: Молим вас, изађите напоље.

Нема напредњака, нема ни тренера Виктора Ожеговића који није одговарао на позиве и поруке, нити је био на свом радном месту у вртићу. О причи о којој нико у Вршцу неће да говори прва је проговорила докторка Татјана Вешовић, начелница тамошње гинекологије, али и председница градског одбора ДС-а у Вршцу.

„Као што видите, неко мора и да проговори и да каже“, каже др Вешовић.

Татјана Вешовић (Извор: ТВ Банат)

Татјана Вешовић (Извор: ТВ Банат)

Дан пошто је проговорила, директор болнице послао јој је решење о смени, упркос писменој молби докторкиних колега да то не чини.

„То иде годинама уназад зато што су ме посећивали чланови СНС-а и упозоравали ме да се мало смирим, да не причам пуно, да не таласам. Претње долазе још пре него што је постављен нови директор“, објашњава докторка Вешовић.

Нови директор кратко нам је преко секретарице поручио да нема о чему да разговара с новинарима. Они који имају – нису смели.

Да ли су родитељи малих џудиста сигурни гласови за кандидата СНС-а на предстојећим председничким изборима нисмо успели да сазнамо, јер и они који су одбили да потпишу папир нису смели да пред камерама Н1 о томе говоре.

Маја Николић

(ТВ Н1, 8. 2. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading