Месечна доза (јануар 2017)

Изјаве политичара и јавних личности (1/2017)

izjave_srb_baner_350x350Звао ме [Драган Марковић Палма] да учествујем на његовим бунга-бунга журкама. Објаснио ми је. На тим бунга-бунга журкама се забављамо, певамо, ту могу да се љубе мушкарци са женама, жене са женама, али не могу мушкарци с мушкарцима.
Ана Брнабић, министарка за државну управу и локалну самоуправу која „није крила да је геј“, „Курир“

Ако би се почели славити празници као што је 9. јануар, онда би неки могли да се досете да се слави и 10. април – дан када је основана НДХ.
Валентин Инцко, високи представник међународне заједнице за БиХ, о Дану Републике Српске, „faktor.ba“/„Блиц“

То је део народних веровања.
Милорад Додик, председник РС, на питање како коментарише то да га народ зове „српски Путин“, „Њуз фронт“

Пред Србијом није обичан избор. На њиховој страни су скоро сви медији, сви тајкуни, сви криминалци, сав олош и све битанге. Тамо више нема ничега поштеног и честитог. Остао је само последњи шљам и ужас на тој страни. Србија не сме себи више да дозволи такав луксуз да нас они запоседну и угасе ову дивну земљу и отерају и последњег човека из Србије.
Србислав Филиповић, посланик СНС-а, на свом блогу

За вучја времена која долазе у регион, Европу и свет треба нам Вучић.
Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, „Вечерње новости“

Извор: Фејсбук

Извор: Фејсбук

Немојте да се враћате, да могу таман нешто да завршим што је важно за економију. Ћао, пријатно, све најбоље вам желим!
Александар Вучић, премијер Србије, када је директор Центра за евроатлантске студије Јелена Милић напустила емисију, „ТВ Пинк“

Србија ће послати не само војску, сви ће ићи. Први ћу ја да идем, не би ми било први пут.
Томислав Николић, председник Србије, на питање „шта значи то да ће Србија бранити своју територију и Србе на Косову и Метохију и да ли то значи да је Србија спремна да пошаље и војску на Косово“, „Инсајдер“/N1

И сад то што кажу – немате писани споразум… Па немамо писани споразум, али то је део онога о чему смо разговарали и што смо договорили усмено.
Александар Вучић, премијер Србије, о тврдњи званичника НАТО-а да по Бриселском споразуму (2013) „косовске власти не морају од Кфора да траже одобрење за упућивање својих полицијских снага широм Косова“, „Бета“/„Инсајдер.нет“

Нећу више нико да понижава Нову Србију. Нећу да ми више Андреј (Вучић) води Нову Србију. У Војводину он долази у кућу код човека и говори „ви морате да пређете“. Ко је, бре, Андреј Вучић да иде у коалициону странку и да срља тамо, уцењује, позива их на разговор?! Нећу то да дозволим никад.
Велимир Илић, председник Нове Србије, за ТВ „Шабац“ у контексту изневерених обећања СНС-а, „Ало“

Видећемо шта ће да уради, а онда ћу тек моћи да формирам свој суд. Сачекаћу. Поред свих мојих грехова, Бог ме је толико дуго чекао.
папа Франциско I, поводом инаугурације Доналда Трампа за председника САД, „Блиц“

СНС је странка са највише образованих и квалитетних људи у Србији, али то нису људи који спадају у самопроглашену елиту са друштвених мрежа. И свој посао у СНС доживљавам, између осталог, да покажем да те заблуде нису тачне.
Горан Весић, менаџер града Београда у интервјуу за дневни лист „Вечерње новости“

Пратио сам једног политичара, доста млађег од мене. Послао сам му, давно, неколико својих књига на поклон, иако се нисмо знали. Показао је велике џентлменске манире, позвао ме је телефоном и захвалио се. Рекао сам му тада да је он моја политичка симпатија и да му, ако настави тако, предвиђам највећи могући успех у политици. То је садашњи министар полиције Небојша Стефановић. Он је био једна лутка, политичка лутка у најбољем смислу те речи: млад, сладак, леп.
Слободан Вуксановић, бивши министар просвете и садашњи члан СНС-а, „Курир“

Људи послати у Јасеновац били су практично спасени. У Јасеновац би требало довести светску комисију која би утврдила праву истину. Људи су умирали, као што су људи у рату и иначе умирали, од тифуса и од дизентерије. Али то су били радни погони. Било је глупо некога научити да обрађује кожу, па га потом убити.
Стјепан Месић, као председник Извршног одбора ХДЗ-а, у Новској 1992. године, на снимку који је освануо на каналу „youtube.com“, „index.hr“/„Бета“

Није исправно просвећеност сводити на просвету, мање-више на школско образовање, прагматично знање и конкретно учење. Просвећеност је више од учености, просвећеност је усвајање вредносног система исто тако блиског порукама првог српског учитеља и просветитеља.
Томислав Николић, председник Србије, на Светосавској академији, „Фонет“

За то моје гостовање мислим да је изванредно, иако ми се цела Србија смеје.
Миша Вацић, бивши запослени у Канцеларији за КиМ Владе Србије, ТВ „Хепи“

Одрастала сам као католикиња, постала сам верница Епископалне цркве, а касније сам сазнала да је моја породица јеврејска. Спремна сам да се декларишем као муслиманка у знак солидарности.
Медлин Олбрајт, бивши државни секретар САД, о Трамповом заоштравању америчке имиграционе политике, „Твитер“/„Танјуг“

После успешне операције, отац Душана Спасојевића је изашао, а Спасојевић ме је позвао да би ми се захвалио и како би ме упознао са тада најмоћнијим политичарем из власти. Отишао сам и упознао се са тим човеком. Њему није било баш најпријатније, али није хтео да противречи, сликао се, задржао се још неко време, отишао и куртоазно смо се поздравили.
Златибор Лончар, министар здравља, о фотографији са Душаном Спасојевићем Шиптаром из „земунског клана“, „Дневник“ РТС-а

Спремна су решења за продају земље странцима и ту неће бити никаквих проблема, напротив то ће бити на корист наших произвођача.
Бранислав Недимовић, министар пољоприведе и заштите животне средине, отварајући Сајам фармера на Тари, „Танјуг“

ВРЕМЕПЛОВ

Оног типа, оног несрећника који се и кандидовао – веретизно, јадно, не може да прође: ја у овим годинама могу онакʼих десет да понесем! И оно јадно тражи да води некога, па њега треба двојица да воде, видите да ће ветар да га одува.

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а, 4. јануар 2008.

(Изјаве.срб)



Categories: Месечна доза изјава

Tags: ,

3 replies

  1. На кога се односи последња Вељина изјава?

  2. @ Milos

    На Бориса Тадића.

    Овај видео је сличан 🙂 горњој изјави:

  3. Видео је класик 🙂 Веља Илић као алегорија односа престонице и провинције, уље на платну, непознати мајстор 🙂

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading