Бивши лидер покрета “1389” Миша Вацић постао саветник у Влади Србије

Миша Вацић, портпарол десничарског покрета “1389”, објавио је на друштвеним мрежама да је почео да ради као саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

vacic-savetnik

Извор: Инстаграм

Вацић је за Инсајдер.нет потврдио да су га пре два месеца позвали да ради, али није желео да каже чији је то био предлог. Како преноси тај портал, Вацић је рекао да га је за позицију саветника квалификовало „искуство од 15 година у борби за очување српске територије на Косову“.

Миша Вацић је осуђиван због дискриминације ЛГБТ популације, држања оружја и ометања службеног лица у обављању дужности.

Вацић је 2013. осуђен између осталог због тога што је док је био члан десничарског покрета позивао на насиље ако до Параде поноса дође.

Како је наведено у пресуди, Вацић је осуђен због штампања и ширења пропагандног материјала – 229 налепница с текстом „Нећемо геј параду, хоћемо патриотску владу“ и давања претећих и увредљивих изјава медијама.

На питања Инсајдер.нета да ли је сада као државни службеник променио став и по питању ЛГБТ популације, Вацић није имао коментар.

Фотографије у згради Владе Србије Вацић је у међувремену уклонио са друштвених мрежа, али није уклонио фотомонтаже и увредљиве поруке упућене ЛГБТ популацији, мигрантима или представницима опозиционих странака.

(N1, 22. 12. 2016)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading