Српски премијер се извињава због свих хрватских чоколадица

Након што је српским медијима одјекнула информација да је премијер државе Александар Вучић зајечарској деци поделио чоколадице пореклом из Хрватске, огласио се и он наводећи да је био „непријатно изненађен“.

vucic-cokoladice

„Извинићемо се родитељима, заменићемо чоколадице српским производима“, поручио је премијер Србије.

На питање да прокоментарише случај из Зајечара у уторак, кад је дјеци подијелио пакете у којима су биле чоколадице произведене у Хрватској, Вучић-Дачић је истакао да је био тиме непријатно изненађен и додао да није био ни свестан да се већ више од деценије српској деци у сличним приликама дарују чак и бајадере произведене у Хрватској.

Каже да није лично проверавао садржај пакета који су подељени деци.

„Веома сам разочаран јер лично заступам и подржавам кампању Купујмо српско. У том пакету су се нашли производи који нису били српске производње, а који се налазе на српском тржишту. Српски премијер мора подстицати српске производе и то се више неће догодити“, рекао је.

Наводи се да је утврђено да је једна од српских компанија из Сомбора паковала те пакете. „Родитељима који су добили те чоколадице ћемо се извинити и послати српске производе“, додао је Александар Вучић.

Наши новинари су утврдили да су се у поклон-пакетићима налазили и производи из Њемачке, Швицарске, Белгије, Италије па и Украјине, али да се нико због тога није жалио.

(Блог Павла Ћосића, 8. 12. 2016)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , ,

3 replies

  1. “Права лажна” вест била би да се српски премијер извињава због српских чоколадица… Не би се он извињавао због хрватских. А још да су њемачке, тек тада се не би извинио

  2. U tome je suština satire. Da se on nikad ne bi izvinjavao ni zbog jednog ni zbog drugog. Za to je zadužen Dačić.

  3. Ако је већ толико патриотски настројен, аутор блога би могао да избегне хрватске називе за Швајцарску и Немачку као и да пише на ћирилици.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading