Александар Дугин: Колумбов дан

Данас је Колумбов дан и слави се откривање Америке. Неумитно се приближавају и амерички председнички избори 8. новембра. Остала је још једна рунда дебате између протежеа Светске владе, Хилари Клинтон и гласноговорника воље обичних Американаца, Доналда Трампа.

columb_0

 О свему ће се врло ускоро одлучити…

На овим изборима ће се поново, након векова, разрешавати питање: куда иду Сједињене Државе? Ово питање се решавало и током Рата за независност, а нису тада сви подржавали масоне из ложе Синови слободе, који су се побунили против круне Њеног величанства. Други пут, када се о овом животном избору одлучивало, било је за време Грађанског рата, када се универзалистички републикански Север, који је представљао либерални прогрес, ухватио у коштац са демократским Југом, јер је већина Јужњака конфедералиста гласала за ропство, а у Линколновим иницијативама видела насртај на државну самоуправу. Трећи пут је био обележен са 14 тачака Вудроа Вилсона, које су постале од пресудне важности, када је он након Првог светског рата објавио да ће Сједињене државе преузети мисију гаранта демократије и либерализма на глобалном плану.

То је значило да Америка, од традиционалног изолационисте постаје империјални експанзиониста, преузимајући палицу од ранијег метрополиса, Велике Британије, која је постала периферија Америчке империје.

У 20. веку, успех Сједињених Држава су само ојачали исправни потези глобалистичке елите. Колапс Совјетског Савеза ’91. године, означио је успостављање униполарног светског поретка. Питање проглашења Светске владе, којој масонске ложе теже вековима, сада је била ствар блиске будућности, како Сједињене Државе више нису имале озбиљну конкуренцију. Неоконзервативци, које су одгајали бивши троцкисти, најавили су почетак Новог америчког века. Изградња Глобалне америчке империје је ушла у завршну фазу.

Сви кандидати, и Демократе и Републиканци су се сложили око таквог почетног става. Сви, осим Доналда Трампа. У томе је јединственост тренутне ситуације.

Трамп представља апсолутног и правог Американца. Према његовом мишљењу, слобода је увек слобода избора, говора и деловања. Није важно шта елите сматрају или шта правила политичке коректности налажу. Он мисли: “Ако је ово против моје воље и мог разума, не занима не, јер сам обдарен слободом.” Или, како његов слоган у Њу Хемпширу каже: Живи слободно или умри. Овакве речи су мото Доналда Трампа. Слобода је да се свему може рећи да или не. То се исто тако може поручити и глобализму, неоконзервативцима, политички коректним елитама и Светској влади.

Трамп није идеолог. Он нема никакву дугорочну стратегију. ОН само мисли о Америци. За њега је Америка на првом месту. А, ово није никаква фраза. Ако Америка буде сјајна, његов ће програм бити испуњен.

Али та величина није компатибилна са тренутним курсом земље. Сви народи и земље света, чак и савезници, мрзе Сједињене државе. Неки од њих су, још увек, једноставно, само уплашени и зато су зависни, док други нису више у њеним стисцима. На челу оних који се не плаше и независни су, је Путинова Русија. Русија је главни непријатељ Светске владе. Али, Трамп то не прихвата. Да ли Русија заиста задире у Сједињене државе и њен територијални интегритет? Да ли Русија подрива америчку економску моћ? Да ли ова земља заиста планира да изведе удар на Америку? Да ли се Путин заиста бори против Даеша, организације забрањене у Русији? Да, бори се, сигурно!  Путин одбацује Светску владу и инсистира на суверенитету, али истовремено делује на амерички начин, стављајући слободу пре свега. Можда би овај тешки момак могао бити више пријатељ него непријатељ, можда чак и савезник, ако, наравно, Америка буде поново слободна и велика.

И, то је разлог зашто је Доналд Трамп проказан. Чини се да светска елита банкара и глобалиста који делују у име либерализма и слободе, мрзи баш ту слободу. Споља, они виде непријатеља у Путина, а код куће у Трампу.

Али, најважније је већ неповратно. А то је, да Сједињене државе никада неће бити оно што су некада биле. У ствари, Трамп је започео нову америчку револуцију. Ова револуција је, поново, за слободу. Али овај пут, ово је за слободу од манијакалне глобалистичке елите. То је као дух из боце. Једном када је ослобођен, он се не може поново вратити назад. Без обзира на све, Трамп и његови следбеници неће једноставно нестати након избора.

Америчко друштво је још једном осетило укус слободе. Укус слободе је пут да се одлучи, изабере, говори и чини. Тако да сада, то значи или победа или Трампова нова револуција. За вашу слободу и нашу, драга америчка браћо.

(Катехон, 12. 10. 2016)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Леп текст.

Оставите коментар