Позив на акцију: Српском тишином на „педерску“ параду

Понављамо овај позив (први пут објављен 28. 9. 2014), свесни чињенице да се није много “примио” у Срба – нарочито оних медијски активних – али и уверени да је тишина једини прави одговор

ss-ss-200„Сиви соко“ и „Стање ствари“ позивају све медијске посленике и власнике профила на друштвеним мрежама да не шире било какве информације о геј паради, и да на „педерско“ парадирање одговоре громогласном српском тишином

Сваке године иста прича: парада, парада, парада. Косово и Метохија продати, земља поплављена, народ гладује, кабадахије људе избацују из кућа док се „елита“ шета по амбасадама и конференцијама ЕУ/НАТО и сања Шеикоград-на-води (а Србију под водом). Али од свега тога треба преча да нам буде парада. Поворка разврата, иза које не стоје педери – тј. људи са необичним сексуалним склоностима, пресрећни да живе неометано у миру своје куће – већ „педери“, односно професионалне жртве, „боркиње за људска права“, квислиншки култисти и одавно продана политичка „елита“. И преко свега, упорно понављана претња Запада нашим „непросвећеним“ главама – или парада или ништа од ЕУ.

Сваке године иста прича, јер се „парада“ третира као тријумфални ход побеђеном, освојеном, сломљеном Србијом. Шта год се деси, преститутке Култа ће то да изопаче, као што све изврћу на своју злу намеру. Молитвене литије се представљају као „клерофашизам“. Протести ће бити „дивљање хулигана и фашиста“. Само једно не могу да извитопере: НАШУ ТИШИНУ.

Ако Београђани затворе прозоре, спусте ролетне, напусте улице, и просто не обрате ни трунку пажње на „парадере“, тиме ће обесмислити и сврху параде (ГЛЕДАЈТЕ НАС ЈЕР МОРАТЕ!) и пропаганду преститутки. Ни слово на порталима, ни реч у јавности, ниједно дељење преко друштвених мрежа. Дајте до знања и „парадерима“ и механизму репресије који их подржава да они за вас једноставно НЕ ПОСТОЈЕ. Да нисте њихови пиони, статисти и поданици. Да нисте марва коју могу да час бију, час маме митолошким шаргарепама. Да сте људи, којима је пун куфер свега, који су схватили да је цела ова фарса равна перформансу шибицара на ћошку. Да куглице у ствари нигде нема, да је све превара, и да је једини начин да победите да не учествујете у фарси. Јер, ви сте неопходни и шибицарима и квислиншком култу, као жртве – а они вама нису. Смишљена као гурање прста у очи, храњена нашим бесом, геј парада ће, нашим нереаговањем и тишином гласнијом од било каквог протеста, изгубити смисао: они свакако не парадирају због њихових „права“ него да би нас саблазнили. А кад не буде саблазни, кад их не будемо видели и преносили њихове накарадне фотографије и речи – неће бити ни сврхе одржавања параде „поноса“.

Прича се да је Милош Обреновић рекао да се у српски закон не уноси одредба о забрани хомосексуализма – сматрао је да ће Срби одмах то усвојити ако власт брани.  А прича се и да је и силни књаз Милош попуштао кад би чаршија ућутала. Хајде да овима што Милошу нису достојни ни опанке да чисте покажемо шта може српска тишина, и зашто се ње највише плаше душмани и злотвори.

Овим прихватамо да на геј параду реагујемо тишином и о томе не објавимо ни једно слово нити фотографију (списак је отворен за нове потписнике):

  1. Небојша Малић, Сиви соко
  2. Александар Лазић, Стање ствари 
  3. Драгослав Павков, Преврат
  4. Магацин
  5. Портал Српска акција
  6. Биљана Диковић, Фејсбук репортер (СРБски ФБРепортер), подржава сваку акцију заштите србства од свега

Позив достављен на следеће медијске адресе:

РТС, РТВ, РТРС, Танјуг, Срна, Политика, Вечерње новости, Вести, Печат, НСПМ, Нови стандард, Видовдан, Фонд стратешке културе, Фонд Слободан Јовановић, Србин.инфо, Погледи, Факти, Корени, Срби на окуп, Васељенска ТВ, Фејсбук репортер, Два у један, Преврат, Фронтал, Нови фронт, Магацин, Српски културни клуб, Сербум, Правда, Србијански глас, Јужне вести



Categories: Моба

Tags:

61 replies

  1. То није лош предлог, ако би некако могло да се унапред види ко све неће да преноси. Штрајкбрехери могу још дубље да гурну народ у апатију, осећање поражености. Један мој пријатељ имао је одличну идеју о ненасилној реакцији на параду. Пошто се парадира због сексуалних склоности, требало би издувати балон иронијом. Транспаренти “ја волим моју овцу” па као зоофили са овцама и козама неколицина. Па фетишисти, па екипа са луткама за надувавање. И онда се овако или онако прикључити главој геј колони. потенцијални урнебес и стицање шмекерског имиџа у свету. У сваком случају издувавању балона за дуже време.

  2. @ Ненад Илић
    Не може да се види ко све (не)ће да преноси, јер да би се то направило пре тога 1) треба да постоји макар минимум сагласности на “патриотском” web-у (а он не постоји ни толико да конкурентски сајтови макар објаве да је други сајт оборен); 2) да смо раније послали на “усаглашавање” – сигуран сам да би се недељама расправљало око текста “декларације”, па би онда кренуло ко ће да буде на првом а ко на другом месту (и колико ће ко од тога да “медијски буде добар или лош)…

    Овако смо Сиви соко Н. Малић и ја срочили у неколико сати и објавили, и у неку руку довели “велике” сајтове да би требало да се јавно изјасне а не да испод жита минирају било какву акцију! (Изјасниће се јасно и ако бојкутују наш бојкот.)

    ПС. Било би добро да се овај позив рашири по Фејсбуку, да се саблазан не шири ни на друштвеним мрежама: знамо ШТА ЈЕ ТО, видели смо “дражесне” фотографије и претходних година, протести нису ништа помогли – сад само да их игнорисањем обесмислимо и вратимо се правим темама и проблемима.

  3. Проблем је што су понекад симболичке акције једнако важне као и праве теме и проблеми. Слажем се да не треба посезати за насиљем које иначе даје и неку мученичку ауру шарлатанима, али сам одлучнпо за пародисјку шарлатанизацију шарлатанизације. За решавање пробелма на српки начин. Духовито.

  4. @ Ненад Илић

    Kад су ономад били “Одјеци и реаговања” у Политици, пријатељ и ја смо планирали да напишемо писмо/телеграм подршке Милошевићу, али да се у ЈЕДНОЈ ЈЕДИНОЈ СТВАРИ, онима који знају да читају између редова, буде јасно да је у ствари сатира. Срећом да нисмо то урадили: данас бисмо били тешко схваћени, нико нас не би опрао и били бисмо у оном зборнику тих бедастоћа које је направио А. Мимица и не сећам се ко још…

    Треба бити опрезан са изругивањем ругла руглу: искуство са С*ањем ствари ми говори да људи прочитају наслов а да не стигну ни да размисле о садржини. Укратко – да се појавим као парадер ЈА ВОЛИМ СА ОВЦАМА, сумњам да би више од 3 одсто схватило да ја искривљујем до бесмисла параду него би рекли ВИДИ И ЗООФИЛИ КРЕНУЛИ ДА ПАРАДИРАЈУ…

  5. Reblogged this on P R E V R A T and commented:
    Прича се да је Милош Обреновић рекао да се у српски закон не уноси одредба о забрани хомосексуализма – сматрао је да ће Срби одмах то усвојити ако власт брани. А прича се и да је и силни књаз Милош попуштао кад би чаршија ућутала. Хајде да овима што Милошу нису достојни ни опанке да чисте покажемо шта може српска тишина, и зашто се ње највише плаше душмани и злотвори.

  6. Ево и предлога слогана
    28.9.2014.
    ДАН СРПСКЕ ТИШИНЕ.
    Нећу да гледам.
    Нећу да чујем.
    Нећу да коментаришем.
    Знате већ шта.

    Могу да се направе и пригодне графике за профиле и слично. Нека Дан српске тишине буде национална кампања.
    Тог дана треба имати неке обавезе ван Београда, ван неких улица, итд.

  7. Тог дана могу да буду актуелне све друге теме. Истакнимо као теме дана нешто што је смислено и што може да буде контра том окупљању.
    Целисходно је организовати тематске перфомансе широм Србије (само не у Београду јер је Београд тог дана домаћин неморалу) поводом свега и свачега. Интелигентним приступом парада може да им се претвори у катастрофу од које могу тешко могу да се опораве.
    1. Нико је не примећује
    2. Сви се ругају политичким амбицијама парадера
    3. Сви се ругају заговорницима парадирања
    4. Идентификација заговорника парадирања са разним непочинствима и неморалом (рецимо тема да на може да буде педофилија у држама које параду подржавају, а такође содомија, мазохизам, некрофилија са јасном поруком (индиректно) да је парада то исто у другом паковању).
    Могу тог дана да се организују разне конференције за јавност на разне теме широм Србије. Случајно све оне могу да почињу у 12 сати.
    Нормално после тих дешавања друштвене мреже треба преплавити извештајима са тих алтернативнихг окупљања (јасна порука да је парада нешто небитно и неважно због чега не треба трошити ресурсе).
    Ту могу и политичке странке да позиционирају себе (ако искрено то мисле) да тог дана промовишу своје програме. Подразумева се да не буде ни речи о паради.

  8. Уз дозволу редакције сајта Телепромтер, преносимо њихов непотписани одговор, са напоменом да је њихово “име” уклоњено са нашег “сваког појединачног пропагадног материјала”:

    Poštovani,

    obaveštavamo vas da u ovoj vašoj akciji NEĆEMO učestvovati i molimo vas da ime “Teleprompter” uklonite sa svakog pojedinačnog propagandnog materijala, uključujući i vaš sajt.

    Za ubuduće, znajte da u ovakvim i sličnim akcijama Teleprompter.rs neće učestvovati. To što se borimo za istinu kada je reč o politici i upravljanju državom ne znači da se zalažemo za diskriminaciju prema određenim grupama naših sugrađana.

    Svi smo mi građani Srbije i svi smo različiti. Nikada nećete doprineti boljem životu u našoj državi tako što ćete učestvovati u propagandi protiv vaših sugrađana. Dopadalo se to vama ili ne, ali oni su i dalje vaši sugrađani i potrebno je uzajamno da se poštujemo.

    Možete izražavati drugačiji stav prema određenim društvenim pojavama, ali vređenje nečije ličnosti je nedopustivo.

    Ako LGBT zajednica želi da šeta, neka šeta. Vama ni iz džepa ni u džep.

    Pokažite toleranciju prema vašim sugrađanima jer su oni jedini sugrađani koje imate. Jednog dana ćete se možda naći u nevolji i možda će baš pripadnik LGBT zajednice biti jedini u prilici da vam pomogne.

    Molimo vas još jednom da uklonite ime “Teleprompter.rs” sa vaših tekstova.

    S poštovanjem,
    Redakcija Teleprompter.rs

  9. @ posmatracsrpski

    Ево и предлога слогана

    28.9.2014.
    ДАН СРПСКЕ ТИШИНЕ.
    Нећу да гледам.
    Нећу да чујем.
    Нећу да коментаришем.
    Знате већ шта.

    ОВО ЈЕ ОДЛИЧНО! Ако је неко вешт нека направи банер са овим слоганом. Такође, ако неко има снаге – било би добро да се направи Фејсбук група и тамо пренесе овај текст и будући банер.

  10. SRPSKA TISINA = odlicna ideja !

    Mozemo mi da zatvaramo oci koliko god hocemo ali, homoseksualci
    sodomisti, mazohisti, pedofili, nekrofili, ali i drugi r@znorazni profili (1), oduvek postoje i postojace medju nama i to je sasvim prirodna pojava. U vecini zemalja su prihvaceni kao normalni ljudi.

    To nije slucaj kod nas. Juce je jedan covek (stranac) tesko povredjen.

    Citiracu reci jednog mladog coveka, Igora Besermenija :
    . . . Smatram da svako od nas nosi veliku odgovornost za postovanje ljudskih prava i sloboda. Treba da setaju i zaljubljeni i majke i porodice i lekari i advokati i gej populacija i pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica i svi koji to zele.
    Kad kod zele i kolikogod to zele . . .

    (1) – Korumpirani politicari, sudije i policajci

  11. Интересантан је тај Телепромотер. За њих је изражавање става игнорисањем неке појаве исто што и дискриминација. Можемо ствари окренути и закључити да је неигнорисање неке појаве супротно од дискриминације.
    Чудно!?
    Човек може да помисли да су добили директиву од финансијера да активно и у изобиљу пишу о оном догађају 28.9.2014.
    Закључак је да је иницијатива “Српска тишина” већ постигла ефекат. Другим речима не треба ни реч изустити о оном догађају. Има довољно других тма које треба актуелизовати. на пример:
    -Питања везана за статус српске политике у вези Косова и Метохије,
    -Смањење плата државним службеницима,
    -Последице примене Закона о раду
    -Буџетски дефицит
    -Непотизам у запошљавању у органима јавне власти
    -итд.
    Изгледа да ће онај догађај да истера штошта на површину. Потребно је брижљиво пратити медијску сцену. Многи ће да кажу и оно што не желе.
    Имаћемо пецарошку сезону. Пецаће организатори оног догађаја, пецаће њихови финансијери, пецаће противници оног догађаја, …
    А богме пецаће и и они који само посматрају политичку сцену чисто да им не буде досадно.
    Биће интересантне анализе 29. септембра (ко се у коју мрежу упецао).

  12. Рекло би се, да је постигнута велика сагласност!? Потсетио бих, да је слична идеја у изборној кампањи о “игносрисању” избора, више допринела, да ова екипа дође на власт, него што је екипи штете нанела. Поред тога, очигледно се заборавља, да циркус траје неколико дана, те се медијски не може игнорисати. На крају, а можда најважније, да ми нисмо Индуси и да никада у историји “игнорисање” није довело до резултата, напротив. Увек је давало простора онима који “надиру”.
    Деда ђоле се јавио, да нас обавести, да је мужеложништво “природна појава”!!
    Деда ђоле, која црква у свету, каже, да је то природно и којој цркви припадаш?
    Када се неки позивају, на слободу “кретања”, питао бих, да ли су упознати, колико је на овај или онај начин осујећено неких други скупова. И ниједан амбасадор се није ставио у заштиту права на окупљање. И шта ће било какво ћутање да помогне, када увек неко може, да лупи чвргу мужеложнику и да се у медијима појаве и министар и амбасадор и заштитница и ко зна ко још, а ви планирате, да о томе свему ћутите!!?? Заиста је Србија земља свакојаких идеја. Боље рећи, ЧУДЕСА!

  13. Небојша Малић, Сиви соко
    Александар Лазић, Стање ствари/Изјаве.срб
    Драгослав Павков, Преврат
    Огњен Плетикапа, Магацин
    Господо,
    покушајте да се сложите и да нас остале сложите око неког озбиљнијег питања. Ово делује, као када изађе у медијима прича о нечијој фризури.

  14. @ Слободан Млинаревић

    Поштовани господине,
    Да, ми планирамо да о томе ГРОМОГЛАСНО ћутимо! За нас се то није десило.

    А ево, има томе неколико година, неки ГРОМОГЛАСНО протестују и – резултат је уместо дана “педера” добили смо недељу “педера”! Да их замолимо да нас том тактиком више не бране, да не одемо и на “педерски” месец?

    ***
    Као што сам већ написао, на тзв. патриотском вебу не постоји ни минимум сагласности а највећа је радост да комшији “цркне крава” (то јест да му падне сајт). У том брлогу, једино што могу ова четири потписника (тренутно, а вероватно и во вјеки вјекова: Сиви соко, Стање ствари, Преврат и Магацин) – ма колико били безначајни, минорни и мали – јесте да кажу НЕ ПРИСТАЈЕМО на то да нам сајтови имају “пикове” кад је “Парада поноса”, дај да ми имамо велику посету без обзира ма колико то штете нанело Српству или ономе за шта се (декларативно) залажемо.

    Ето, ми се СВЕСНО жртвујемо да нам та и таква посета не треба. А вама, што рече ономад Сиви соко Н. Малић другом приликом, а ја понављам у истом ироничном контексту – АКО ВАМ ЈЕ ОВАКО ДОБРО СА МЕДИЈСКИМ ТРЕТМАНОМ ПАРАДЕ ПОНОСА, ОНДА НИШТА.

    Свако добро!

  15. Не будимо тако осетљиви! За мене је велика разлика између недеље мужеложника и шетања по улицама. Тиме је, за мене, боље да имамо недељу у затвореном простору, неко пар сати на отвореном. Остаје, сугестија, да падне договор о озбиљнијој акцији.

  16. Па ћутање о оном догађају не значи да се неће причати о нечему другом. Треба мало прочепркати по интернет архивама и наћи ће се ту нешто о неким појавама и дешавањима.
    Зашто се не би појавили текстови о традиционалном моралу и о моралу уопште, о о образовању деце и омладине, о патриотизму, о догађајима посвећеним стогидишњици почетка првог светског рата, о култури, о религији, о спорту, итд. Има тема које су важније од промоције знате већ чега.
    Па тај догађај не заслужује никакву озбиљну пажњу јавности мада је директива да се о томе пише и пише. Не наседајмо на директиву колонијалне управе. Ако смо против колонијалног статуса Србије онда бојкотујмо налоге колонијалних власти на интелигентан начин.

    Нека буде громогласна тишина о знате већ чему.
    И би тишина.

    Нека се чује реч о моралу, патриотизму, образовању, култури, Великом рату, …
    И чу се реч.

  17. Не постоји бољи предлог од овог!

  18. Портал Српска Акција се придружује овој акцији и неће објавити ни слова о предстојећој ПАРАДИ СРАМА. Нека парадирају на весеље овој педерско издајничкој власти.

  19. О овоме причам годинама, тога дана улице београда требају да буду пусте , да се геј парада апсолутно игнорише, Докле год се будемо насилним средствима борили прозив дотле ћа нам је наметати и медијски нас малтретирати Кад учице опусте као за време утакмица тада нећ имати коме да намећу своје ставове ИСТО ПРЕДЛАЖЕМ И ЗА АКЦИЈЕ ЖЕНА У ЦРНОМ , Спречио бих само тв и новинаре да пишу и то променом тв прогарама или не гледањем телевизија а небих куповао новине докле год буд писали о паради 10 дана да се не прода ни једна новина сви би банкротирали,Како новине из света нису писале о поплавама у Србији тако и наше новине неморају да пишу о паради, Ако су неке примиле новац за промоцију и рекламу нека се издржавају целе године од тог новца, Зато предлажем ТОТАЛНИ БОЈКОТ НОВИНА И ТВ ПРОГРАМА КАО И ИЗЛАЗАК НА УЛИЦЕ ТОГА ДАНА У СВИМ ГРАДОВИМА СРБИЈЕ

  20. Измислили Срби Земљу недођију! Дозовите се себи! Има ли негде у свету и код кога то народа, да примењује овако оргиналну, да не кажем ГЕНИЈАЛНУ идеју. Нигде у свету се ЉУДИ не склањају под ЈОРГАН ПЛАНИНУ! Генијална идеја О НЕЧИЊЕЊУ! Како се нисте сетили, да би општа подршка паради мужеложника и учешће свих грађана Србије у њој, могла да има још бољи резултат.

  21. Па није ова акција склањање под јорган планину већ активан приступ малтретирању/иритирањем јавности наметањем једне теме.
    Активно праћење теме је циљ покретача оног догађаја. Ако нема активног праћења, коментарисања и разних других фолклорних детаља провокације онда су оманули.
    Значи СРПСКА ТИШИНА је једна од стратегија активне борбе а не пасивне. И да не буде забуне свашта се на овим просторима дешавало а српска тишина је често била једини начин да се опстане. Тишина је онима који нешто намећу знак да говоре у ветар. Организатори оног догађаја траже СРПСКУ ГАЛАМУ да би нам је набили на нос јер је лакше манипулисати када имамо галаму о неком догађају него када имамо тишину.

  22. Акција СРПСКА ТИШИНА може да се и прошири. Рецимо нећемо да купујемо новине, да гледамо телевизију, да посећујемо сајтове који било шта пишу/јављају о знате већ чему.

  23. Изгледа да је идеја да се: наметнута, глупава, бесмислена, безживотна и тотално виртуална активност игнорише наишла на потпуно игнорисање свих непријатељских, али и медија, сајтова, које сматрамо патриотским. Штета, то је најбоља идеја коју сам чуо од када траје медијска интоксикација том бесмислицом од наводне параде. А снага игнорисања је велика, чак много већа него снага неодговарајуће акције. Сетите се само како су сви медији потпуно игнорисали шаховску олимпијаду која је одржана пре месец дана у Норвешкој и о којој имамо стотинак пута мање информација него о тениском мечу две американке на турниру у Ташкенту. Штета, изгледа да нам није суђено да будемо међу победницима у овом рату цивилизација.

  24. @ Бане

    Управо је Ваш коментар оно чиме сам хтео да одговорим г. Млинаревићу: снага игнорисања управо је показана прећуткивањем наше идеје да треба ћутати о “геј паради”.

    Тако да то није “завлачење под јорган планину”, него како рекосте:

    … снага игнорисања је велика, чак много већа него снага неодговарајуће акције.

  25. Па некима који су против знате већ чега је знате већ шта потребно. То је симбиоза неопходна за манипулацију опште јавности. Неки из патриотског блока мисле да могу да се такмиче јуначки у фронталној борби са онима који су тај вид форнталне борбе измислили. Мисле да је ово време витезова из бајки који се јуначки надмећу са противницима на бојном пољу. То је лаж која је усађена да би се противник лакше савладао. Они који тако хоће да се боре примењују такозвани симетрични одговор на бојном пољу не знајући да противник на бојном пољу има као подршку више медијских снајпера који неће да дозволе да противник иритантног понашања/активности победе. Тако да је тај вид борбе унапред осуђен на неуспех.
    Модерне битке да би биле успешне морају да буду асиметричне. Значи да на галаму можемо да одговоримо ћутањем (ионко нас нико не би чуо) а на ћутање галамом (тада би само нас чули). Асиметричан је одговор и да причамо о нечему важнијем, продуктивнијем и целисходнијем а не о некој измишљеној иритантној теми . Тада ће нас чути они које те наеме које ми намећемо интересују а игнорисаће се иритантна тема.
    Другим речима интелигентан одговор није симетричан већ је асиметричан и гађа тамо где противника боли (као у борилачким вештинама где је циљ противника избацити из равнотеже јер тада побеђујете).
    И у вок нашем случају да би смо победили морамо противника избацити из равнотеже а ГРОМОГЛАСНА СРПСКА ТИШИНА је сигурно иритантна за знате већ кога јер им је сигнал да нису успели, да су испали смешни и да су бадава бацили паре.

  26. Бојим се да боље акције од Параде Породичних Вредности нећете успети да смислите. Прво, зато што подразумева акцију, а друго зато што својим постојањем обесмишљава центар њихове идеје.
    Дакле; ако моје дете, жена и ја изађемо на улицу, то је сасвим довољно од нас. Веома ми се допада, ваша идеја о тоталној блокади медија са наше стране, и приступам јој не куповином новина, не посећивањем портала и не гледањем ТВ! Сигуран сам да ће мањак продатог тиража, и мања посета утицати на уређивачку политику, будући и сам партиципирам у истим.
    А да ћутим – нећу!

  27. Најзад, да се неко јави са разумним размишљањем. Господина Драгичевића разумео сам Вас, да нам игнорисање неће помоћи. Ако сам добро разумео, у исто време морамо организовати и покренути ПАРАДУ ПОРОДИЧНИХ ВРЕДНОСТИ. Само то може, да покаже, какав је однос наше средине, Србије и свих верских заједница према покушајима, да се светски циркуси вежбају и на нама.

  28. Па паралелна парада породичних вредности може да има одређен утицај али је у суштини симетричан одговор који организатори знате већ чега и желе. Не треба заборавити на поприлично концентрацију медијске артиљерије, спин мајстора и других алата за подршку знате већ чему. На знате већ чему ће бити хиљаду до две хиљаде знате већ кога. На паради породичних вредности биће десет до 15 хиљада учесника. Једино је смислено параду породичних вредности организовати 26. или 27. септембра. Паралелно нема много смисла.
    Игнорисањем (али интелигентним) можемо пуно тога постићи. Игнорисање не значи неактивност већ напротив бројне друге активности. Знате већ шта ће бити медијски доведено у озбиљан проблем ако се промовишу садржаји који су супротни вредностима знате већ чега које ће послати снажну поруку испразности знате већ чега по налогу хоминтерне и гејстапоа. На пример: разговори о моралу, Великом рату, уметности, спортска дружења, излети у природи, итд. Читав спектар садржаја и активности које обогаћују и дшу и тело.

  29. Парада коју нико не гледа, не хвали или напада,не коментарише, не прави контра параде може само бити: потпуни промашај.

    Парада породичних вриједности треба, али неки други дан.

    У Сарајеву дилема ове врсте нема, вехабије то растуре уз физички обрачун. Ја бих више волио да нисмо као они…

  30. Ако ишта на овом свету не разумем, то је јавно излагање својих сексуалних склоности (осим у куплерајима) оних за већину људи нормалних, а поготово настраних као што је педерство …. Сексуалност је интимни доживљај хетеросерксуалних ( вероватно и оних других) парова и најмање спада на улицу.

  31. @Александар Лазић
    А како би било да ми учесници овог бојкота, након знате већ какве, планирамо и једну “параду преварених” од Скупштине до Владе, на коју би учесници понели своје мотке а ми бисмо им на лицу места поделили транспаренте на тему бриселског споразума, смањивања плата и пензија, утеривања дугова, итд? Мислим, штета да у ветар оде оволика ратоборност која сева широм српског веба, а ја екстремније нумем, па…

  32. Ава Зоран Ђуровић, ава Јустин Поповић и надбискуп Степинац придружују се апелу Стања ствари!
    Из добро обавештених патријаршијских извора сазнајемо да је ава Зоран покушао нешто слично да посаветује партијатрху, али га је у томе онемогућио митрополит црногорски.

  33. Протести који су организовани против параде овај пут су били потпуно бескорисни. Док год постоји и најамања могућност озбиљних протеста власти за сваки скуп сексуално настраних особа морају да изведу више хиљада полицајаца (а сада и војника) а чињеница да су толике мере обезбеђења је добар показатељ да оно кључно – промену нашег менталитета нису постигли. Блокирање центра Београда, избацивање оклопних транспортера на улице, је најбољи доказ њиховог неуспеха. А за озбиљније акције ће доћи време. Ако је оволика репресија потребна за једно окупљање настраних уверен сам да озбиљније циљеве не могу да постигну.

  34. Nadam se da “srpska tisina” nece pokriti paradu povodom oslobodjenja Beograda.
    Tog dana cu ispricati deci da su u II Sv ratu Rusi podneli najvece zrtve i da su zapravo oni slomili Hitlera – cija je vojska ubila moga oca, njihovog dedu. Angloamerikanci su se iskrcali u Normandiju 6 juna 1944, tek kad je Crvena Armija bila pred vratima Velikog Rajha.
    Reci cu im da na groblju Oslobodilaca Beograda pociva 877 ruskih vojnika koji nisu stigli do Berlina.
    Ako tog dana uz nas bude i ruski predsednik, bicu sretan i ponosan.

  35. Ал Ђазира Балкан се вечерас прикључила Тишини:Нису ништа објавили о паради…

  36. Исправка Ал Џазира се прикључила …

  37. свака част, не да сте смислили – тишина!

    па то је све што еурогејци и хоће, да раде шта хоће, а да народ ЋУТИ И ТРПИ!!!

    прилично инфантилно, да стваимо руке преко очију, ушију, ништа не видим ништа не чујем, па се ваљда онда ништа и не дешава.

    потписници су се исписали из српства, али то је одлично, јер “не пада снег да би прекрио брег, већ да свака зверка остави трага”…

  38. А шта је боља опција, да се неколико соттина људи гања са полицијом на ободима центра града, да буде повређених, похапшених и осуђених на новчане и затворске казне и да се на крају ништа не постигне. Као што сам у претходном коментару написао сама чињеница да је потребно 7.000 (!) наоружаних људи да обезбеди неколико стотина сексуално девијантних особа је најбољи доказ какав је став по питању специјалног промовисања геј активиста (јер са људским правима ова манифестација нема ништа).

    Нажалост (а можда и на срећу) националисти данас морају да раде упорно, тихо, постојано и на дуге стазе без било каквих непромиђљених испада који ништа не доносе.

  39. @ chatnick

    Поштовани,

    прилично инфантилно, да стваимо руке преко очију, ушију, ништа не видим ништа не чујем, па се ваљда онда ништа и не дешава.

    Па слично су, нажалост морам рећи и веома успешно, реаговали сви већи сајтови и медији на нашу иницијативу: ИГНОРИСАЛИ ЈЕ, тако да је мало људи за њу и чуло. Тако да ИГНОРИСАЊЕ немојте потценити као метод веома успешне борбе: знате и сами – оно што није било на медијима (Фејсбуку) није се ни десило.

    Што се тиче акције, она је била успешна, мислим, у оном делу да нисмо “тровали” и саблажњавали ни сараднике ни посетиоце овог сајта. Уверен сам да је циљ “парадера” да сви видимо оне огавне слике, што би рекао Дали “важно је да се прича о мени, макар и позитивно”!

    потписници су се исписали из српства, али то је одлично, јер „не пада снег да би прекрио брег, већ да свака зверка остави трага“…

    Па добро, ми смо се “исписали из Српства”, важно је да су сви остали “уписани”: него, који су њихови резултати, јесу ли спречили “параду” или су искористили бенигну тему да се мало (само)рекламирају? Па није тешко овде бити против геј параде, волео бих те који су у првим редовима да буду против власти, Бриселског споразума или Вучића лично?! Нисте приметили колико је оних који на овај или онај начин подржавају власт било против парадера?!

    На крају, али не и најмање важно, РЕАГОВАТИ на парадере јесте пристанак да се игра њихова игра, са резултатом који је осуђен на пропаст: да се спречи не може, онда треба игнорисати, прегруписати се на одбрану важнијих позиција (као што су истополни бракови, или ојачати последњу линију одбране у виду немогућности да ТИ И ТАКВИ икад у Србији буду у прилици да усвајају децу…)

  40. @ Александар Лазић.
    Са срећом ти исписивање из Србства!:)))

  41. @Зоран Ђуровић
    Беше неки филм “Човек са хиљаду лица”. И још један “Човек са гвозденом маском”. Са тезом, да православни свештеник једно прича у цркви, а друго може и треба, да прича по интернету, питам се, где би човек мога даљ Вас смести.
    Видимо и да Вам је однос према Лазићу, баш хришћански!

  42. Пост скриптум: Ови који се “нису исписали из Србства” се, Бога ми, лепо 🙁 посвађаше: протести против “педерске параде”, осим пребијања Вучићевог брата, имали су још један нуспроизвод – свађа на релацији “монах-немонах” Антоније vs. Двери, и свађа Васељенска ТВ vs. Двери… Тако да би се лако могло десити да би Двери, тражећи (само)промоцију немуштим протестима против геј параде, могле да угрозе своје постојање (да не користим реч позицију, јер такво нешто не постоји). Да су ИСКРЕНО игнорисали скуп, свега тога не би било…

    А зашто није прихваћен наш позив – наводим овај податак уз подсећање да је “парадирање” било баш 28. 9. 2014:

    У недељу 28. 9. 2014. године, сајт НСПМ је имао 27.551 јединствених посетилаца и 99.777 отворених страница

  43. @ Млинар.
    Дух дише где хоће. У ладице се неће сместити.

  44. Овако депримирани и никакви боље да ћутимо по сваком питању.
    Кажу да је ћутање злато!?
    Па, бар тако позлаћени можемо да служимо свима да бришу гузице са нама.
    Шта фали, педерима је то већ успело.

  45. Како не разумијете, има разних видова борбе,бојкот је један од њих…У овој ситуацији најбољи,бар по мом мишљењу, а не празна халабука. 7.000 униформисаних и најмање још половина од тог броја полицајаца у цивилу, борна кола,џипови ;зашта-низашта. Парадери желе да буду виђени и да провоцирају. Коме да парадирају -самима себи и полицији… Нема им веће казне од игнорисања… само ти дијете ради свој посао…

  46. Пензионер

    Тако је Пензионер, само не заборваи да ћеш то игнорисање плаћати сваке године. Ове године је плаћено милион евра. Колико ће бити идуће године? Ето што су већ почели да се појављују по телевизији а што су почели да их хвале на сва уста нема везе.
    Ћутање и игнорисање је делотворно у некој ситуацији али у овој није.
    Ово је агресија која ће се повећавати а ми можемо наставити да изигравамо ћутологе и пацифисте, Наше понашање је почело да даје плодове, врло видљиве!

  47. Зеко, гласно ћутање и игнорисање олоша још нико није покушао да организује, ово су тек почеци. Слажем се да ће следећа геј парада бити скупља од ове али не јер ће режим на улицу извести више полиције него ономад, већ јер су од прекјуче педери постали “видљиви” а тој видљивости су нарочито допринели они који се као против њих боре. Другиом речима, сада имају основ да захтевају нпвац за унапређење свог положаја, видљивости и безбедности. Тек сад ће да се оснивају удружења којекаквих, уопште нема везе да ли је човек геј или стрејт – од нечега се мора живети, а само ретким Србима гузица није стално зинула на паре.

    Ако ми кажемо да на дан геј параде нећемо изаћи на београдске улице већ ћемо отићи на Кошутњак и распалити роштиљ са свим могућим липидима, попити гајбу пива у здравље врлог нам Првог Председника Владе, Првог буразера и свих осталих педера – власт нема никакав основ да “верује” како ће на геј паради избити сукоби па је неопходно ангажовати комплетну србску жандармерију, све то платити и успут се уградити. То је један аспект целе приче.

    Ми као противници педерског егзибиционизма се морамо организовати на начин који може донети резултат уместо досадашње јалове ларме, бусања у јуначке груди, а после свега – ипак на Кошутњак и на пиво. Дакле, противници геј параде немају ни људских ни материјалних ресурса да изађу на улице и спрече парадирање. Тачка. Ако не иде тако (на врата), да пробамо друкчије (кроз прозор)?
    Или је ипак важније сликање и ложњава? Мени искрено речено — није.
    За мене је то педерски, исто колико и педерско парадирање.

  48. Аман, Павкове, ми ћутимо и трпимо, пијемо пиво и видим сјајно живимо.
    Само, заборавио си још нешто.
    Хоћемо ли ћутати када им допусте да се венчавају и да усвајају децу?
    Хоћемо ли ћутати када нам уведу Јувенално право?
    Да ли ћемо да одћутимо и када нас уведу у НАТО?
    Хоћемо ли ћутати када наши момци буду враћани у Србију у лименим сандуцима?
    Шта би се десило да су ови у Новоросији ћутали?
    Не би их ни једног данас било на рођеним огњиштима.

  49. Зеко,
    није исто ћутати и локати пиво, и ћутати организовано. Замисли да десет хиљада грађана седне испред Владе и ћути док се не испуни неки њихов захтев? Колико жандарма треба да би се толики људи уклонили са улице? Да ли би се Вучи и Слина усудили да напујдају своје керове на људе који мирно седе и протестују против неке незаконите одлуке режима? Међутим, ми овакви, галамџије и јунаци који туђим … мешају катран смо идеални предмет манипулације и све што радимо – радимо у корист своје штете. Мењати приступ. Ја овако, ако мислиш да имаш бољи предлог – реци и не кукај. 🙂

  50. Павкове, ја не кукам само констатујем и постављам питања на које ти ниси одговорио.
    Проблем је у томе што више немамо енергије и воље да се усправимо.
    Питао бих ја тебе да ли би тако писао да је изашло на улице једно 200000 људи и шта би се десило са том полицијом и војском а и са самим режимом.
    У том грму лежи зека, друже мој а не у ћутању.
    То треба постићи, створити критичну масу која ће почистити ова говна, у којима се подобро давимо.

  51. “Питао бих ја тебе да ли би тако писао да је изашло на улице једно 200000 …”

    Милим да би триста хиљада било уверљивије, а милион идеално 🙂 Нема смисла, глуви телефони су дечија игра, а за то немам ни воље ни времена

  52. @prevrat
    @ Зека
    Видим да сте се лепо испричали! У јавности! Познајете се? Већ сам рекао, а изгледа, можда вреди и поновити. Нисмо ми Индуси, а немамо ни Гандија. АПСОЛУТНО ЈЕ детињасто је замишљати, да се НЕЧИЊЕЊЕМ може било шта променити. Можда се може, повремено дати неки сигнал, али то је све. И као што рече Зека, није циркус од пре неки дан, крај. Морате схватити, да је то почетак. И да нас чекају непријатељске акције сваког наредног дана. И сада сте се сетили ГЕНИЈАЛНЕ ИДЕЈЕ. Игнорисање!?? Има неки виц, са игнорисањем три пута. Зека нам се, мало касно јавио. Лако је бити паметан после. Боље и9кад него икад.
    Нажалост, ми који смо на истој страни, не успевамо, ни о минимуму било чега, да се договоримо. Мени је необјашњива и несхватљива идеја, да се НЕЧИЊЕЊЕМ било шта може постићи. Радовало би ме, да ме неко упути на историју и мало ме просветли.
    Камо среће, да смо спремни, да кад нешто покушамо, а покаже се погрешним ПРИЗНАМО! Признајмо заједно, да игнорисање, није успело! Нису успели ни они други. Камо среће, да и они признају и да сутра сви заједно нешто паметно смислимо. То може бити, само и искључиво, АКЦИЈА!

  53. @ слободан млинаревић
    “Признајмо заједно, да игнорисање, није успело! ”
    Ама како није побогу си брате?! Ево нас четворица домаћих издајника који се залежемо за бојкот вама тако омиљене теме – успесмо да спречимо изливање јуначких Србаља на београдске улице и привођење педерчина познанију права.

    Стварно – ко (или шта) вас је спречило да ишчупате врљику и потегнете по првом Вучијевом џандару? Где су границе србског патријотског безобразлука, мислим – има ли их уопште?

    Чија деца су то требала да јуришају на Слинине оклопнике, да ли би ваша била међу њима, или је та част резервисана за лузере са Севера и Југа које са две дволитраче можеш инспирисати на све осим да потраже прави посао, заснују породице и упусте се у борбу за живот? За живот који им је управо наша генерација учинила бесмисленим и неподношљивим…

    Зато, све док не будете спремни да закажете време и место где ћете се ставити на чело групе националиста која ће учинити јуриш на режим убитачнији од овог блогерског, а чему ћу се одушевљено придружити – препоручујем вам да ме не прозивате на овакав начин.
    Не бежим од дебате, штавише – задњих година ништа паметно и не радим већ отварам разне теме, али ви једноставно никако да проговорите о томе шта сте од тога што тврдите да “треба” сами спремни да урадите. Значи, не занима ме колико Срба треба да се појави на протесту пред Скупштином Реците како да их скупимо и како да постигнемо да слушају нас а не оне који им обећавају државни посао, полицијску заштиту док “обављају послове”, лукративна постављења у институтима, и т д.

    Ако не знате (а не знате) будите тако љубазни и уздржите се од запишавања напора које предузимају други. Поздрављам вас.

  54. @prevrat

    Ја написах АКЦИЈА, а Ви се легитимишете са ПРЕВРАТ. Рекао бих, да мени подмећете, што ја нисам рекао, а Ви најављујете нешто много више од акције. Тражите од мене, да Вас упутим шта да радите? Па када би Ви некога од 70 година послушали у било чему? Већ сам Ваш безобразлук “Ако не знате (а не знате) будите тако љубазни и уздржите се од запишавања напора које предузимају други”, говори да би то био безуспешан напор.

  55. @слободан млинаревић
    “Па када би Ви некога од 70 година послушали у било чему?”
    Одмах, под условом да му је предлог прихватљив, да је луцидан и да га у закључивању не омета др Алцхајмер. Али ви и даље тамбурате једно те исто, уместо да одговорите на пар једноставних питања мене неуког.

  56. @prevrat
    Могло се и претпоставити! Три услова, а Ви би требало да процењујете, прихватљивост, луцидност и неометање чике на слово А. Тешко ми је и да замислим толики степен уображености. Могли сте и без тога, да СИГУРНО ништа не прихватате. Ја нигде нисам написао, а то нисам ни помислио, да сте НЕУКИ. Чему стално подметање?

  57. @слободан млинаревић
    Господине, Ви би очигледно да се свађате, за шта стварно немам времена. Поздрављам Вас стварно и коначно.

  58. ПАРАДА СРАМА СЕ ОДВИЈАЛА У ОРВЕЛОВСКИ ПУСТИМ УЛИЦМА,
    и док је то тако, без френетичне публике, само уз фаце намргођених
    полицајаца, Србија није и не буде педерска!
    Ноћас је пала киша, Божији Благослов, да спере педерски смрАД
    После те “ПАРАДЕ СРАМА” прошла је молитвена поворка мањег броја верника
    и песмом и молитвом одагнала педерске легеоне!

    https://www.youtube.com/watch?v=s4Aw_Tv0axM

    Ово је забележио “КУРИР”, ЈЕДИНО ГЛАСИЛО које се није приклонило осталим педерским гласилима!

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading