Протојереј ставрофор Ненад Андрић: Манастир Ћелије – други Острог по броју исцељења и чуда

Манастир Ћелије удаљен је 6 км од Ваљева и налазе се у селу Лелићу, родном селу Светог Владике Николаја, то је манастир у коме је Свети Ава Јустин служио, живео и чије мошти и данас исијавају светлост благодати Божје и чудотворе.

celije-grupna

Чудесна исцељења бивају из дана у дан у манастиру Ћелијама, написане су и књиге о сведочењима исцељених, такође још за свог земног живота Ава Јустин по молитвама Господу чинио је чуда. Са благословом Светог Аве Јустина у ман. Ћелије донет је део моштију Светог Нектарија са острва Егине крајем 1970-их година, о коме је Свети Јустин, као и свима Светима, неуморно писао и свом народу српском у наследство оставио 12 књига „Житија Светих“ – описан живот сваког Светитеља по данима у 12 месеци. Такође, написао је веома битно дело „Догматику и многа“, многа друга богословска дела, па се са правом назива: највећим савременим богословом православним“.

ava-justin-2Манастир је посвећен Св. Арахангелу Михаилу и у њему се налази храм Светом Сави Првом Архиепископу српском, Светом Јустину и Светој Марији Египћанки. Манастир је женски, на челу са игуманијом Гликеријом, и расадник је српског монаштва пола века.

Манастир одржава сестринске и братске везе са грчким и руским манастирима и народом, који су велики поштоваоци Светог Јустина који је записао: „Грци су српски кумови“, а неизмерно је волео руског Светитеља Серафима Саровског, коме се обраћа топлом молитвом после једног сновиђења у којем му се Св. Серафим јавља: „Мили мој оче Серафиме“. Тако и ми кличемо молитвено: „Свети Аво Јустине, моли Бога за нас!“

(Фејсбук страница протојереја ставрофора Ненада Андрића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. ПОМАЖЕ БОГ ВАМ ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ МОЛИМО ВАС ДА У ВАШЕМ МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈЕ ПОМЕНЕТЕ НАШУ СЕСТРУ ГОРИЦУ У МОЛИТВАМА УНАПРЕД СМО ВАМ ЗАХВАЛНИ НА ВАШОЈ ПОМОЋИ ПРОТА ТОМИСЛАВ КОЈИЋ БРЕСТАЧ СРЕМ.

  2. Nenadu Andricu ja nista ne verujem. Kakav je to svestenik? Prodaje ikone i ulje sv. Nektarija a ne javlja se na telefon. 3 godine ja pokusavah da narucim ikonu i ulje, bilo mi je zaista potrebno, a ovaj se nije nikada javio. Kupih ulje i ikonu od drugog coveka. Nisi ti nikakav ni covek ni svestenik. Znas samo da se slikas i skupljas ljude za poklonicka putovanja. Muka mi je od njega, smucio mi se.

  3. Samo da se zahvalim Ocu Nenadu Andrić Hvala za ikonu i sve ostalo ikona je Divna 🙏🙏🙏

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading