Епископ Лонгин (Жар): Чему Свеправославни сабор без православаца

Преосвећени Архијереји, са болом у срцу молим вас, сву  своју браћу: Стојте у истини, стојте са страхом, обратите пажњу!

ps-longhin-jar

Неопходно је да по сваку цену заштитимо и очувамо нашу једину Православну веру, Свету и спаситељну, да не бисмо били попут издајице Јуде. Не постоји ништа прече од Божије Истине: ни пријатељство, ни мир, ни живот, нити било шта друго.

Критски сабор (16–27. јун 2016. године) – сабор безакоња, сабор разбојнички, јеретички, лажан и ђавољи. А ви, браћо моја архијереји, како ћете се вратити кући, у Цркву, пред народ, чистом Телу и Крви Христовој, када сте Га издали?

Како ћете приступити Олтару Христовом? Како ћете вршити Света Тајинства наше Цркве Православне, ви безблагодатни, несрећници и издајници? Како ћете приступити Светињи, вери нашег Светог Православља, догмама канонима и одлукама седам Васељенских Сабора, којима је установљено све што је неопходно за наше спасење?

Зашто сте имали потребу за свеправославним сабором без православаца?

У служби Критског сабора, ви нисте служили Истини, него духу окултног мундијализма и расцрковљења, крчећи пут за лакши долазак Антихриста! То сте желели? Постали сте издајници земље, народа и Бога!

Како ћете погледати у очи Христа и верујући народ наше Свете Православне Цркве? Без обзира на искушења која су сналазила православни народ, није се приклонио никаквим атеистима или комунистима, или јеретицима, пропатио је много, био изложен невољама, али је остао веран Господу! А ми данас, као проклети, продајемо оно најсветије што имамо – веру у Бога. Нисте се сажалили на овај народ, за које ћете морати да одговарате пред Богом?

Сви ви који сте учествовали у овом Сабору безакоња и који сте се сагласили са њим стављајући свој потпис, али у последњем тренутку сте се дозвали памети – принесите покајање Богу и Цркви Његовој, Светим Оцима, и свом православном народу.

Не одрекнете ли се у свему овог сабора, гнев Божији ће доћи на вас, делатници безакоња!

Не изједа ли вас савест, док ћутите? Сусретом са екуменистима изразили сте добродошлицу свим јересима и њиховим учењима и издали сте Бога.

Сви ви који сте учествовали у раду овог Сабора, далеко сте од благодати! Ко сте ви онда? Боље да се никада нисте ни родили, него што сте постали издајници Светиње и отпадници од Духа Светога!

Изједа ли нас савест због овога што радимо? Желимо ли да после 2000 година, ми постанемо новим Анама и Кајафама, издајом своје Свете Истине?

Молим вас и преклињем: останимо покорним и послушним чадима наше Свете Православне Цркве, њених канона, догми и традиције које знамо, посведоченом од толико светитеља и свим православним народима. Зашто желимо да променимо Свету Истину и идемо против ње?

У Православљу не постоји ништа што је недокнадиво, зато покајте се и вратите у тор Стада Христова, у Цркви Једну, Свету, Саборну и Апостолску.

Са братском љубављу у Христу,
Владика Лонгин Банченски 

Извор: http: sinodultalharesc.tk, odigitria

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

Наслов: Стање ствари

(Православље живот вечни, 9. 8. 2016)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading