Јован Ранисављев: Хрвате игнорисати и сматрати бившим Србима

Кликните на слику за увећање

Кликните на слику за увећање

Уз ову мапу пописа становништва Хабзбуршке монархије из 1846. (обратити пажњу на ставку 4 међу Словенима, и њене подставке а, б, ц), размишљам како су наша бивша браћа западни Срби – од Ватикана пројектовани као Хрвати (част изузецима правим Хрватима чакавцима и кајкавцима, и пошокченим, па похрваћеним Немцима, Мађарима и Чесима од Осијека до Дарувара – разни Шекси и Фехири), у Другом светском рату играли на све опције:

– Ако побједе усташе и Хитлер, имамо Павелића, истријебили смо Србе, добили опрост, умирили савјест, јер смо „стали на браник кршћанске и западне цивилизације“.

– Ако побједе партизани, имамо Тита, дотукли смо Србе, проћи ћемо као побједници, ми смо љевичари од почетка, умирили смо савјест, јер смо стали на браник интернационале наспрам брадатих и масних фашиста, па ћемо због тога бити главни у Југославији у нешто мањим границама него НДХ.

– Ако побједе ћетници, имамо Мачека и Јураја Крњевића који сједе у Лондону и за сваки случај глуме буржоазију и демократе из ХСС-а, а и на крају се увијек можемо позват на ћетнићког војводу Звонимира Вучковића. Србе смо ударили по прстима, и показали да постоје и неки други који кољу, па је стога боље да нам пруже политичко-територијалне уступке – због мира у кући.

Данас они славе победу.

Из перспективе површног конзумента спинованих информација не може им се замерити.

Ко таквом може објаснити да ХВ није побједила 4 војну силу у Еуропи, јер се ЈНА распала, већина повукла у Србију, Крајина спала на 20.000 војника – углавном трећепозиваца, без икакве подршке из Србије и РС под ембаргом и санкцијама, и са уцењеним Милошевићем?

Ко таквом може објаснити да је баш тог 4. августа НАТО авион упао у сноп српског радара на Пљешевици, и морао силом прилика да узврати и уништи целокупни систем везе РСК и војске на тој планини између Лапца и Бихаћа?

Ко таквом може објаснити да је целом операцијом управљао Пентагон преко својих генерала, и преко свог (битанге и хоштаплера) Питера Галбрајта?

Ко таквом може објаснити да је Милан Бабић потписао план 3-4 и то 4 дана пре тзв. Олује, али да је добио одговор да су се Хрвати спремили за акцију и да је касно?

Ко таквом може објаснити да нису ХВ и Армија БХ дошле до Бањалуке, па су их Американци зауставили да је не заузму, него да је пре тога – од септембра до скоро новембра 1995. године – НАТО бомбардовао Републику Српску, системе везе, тенкове, линије одбране, ровове, па су НАТО снаге за брзо дејство из Горњег Вакуфа, са ХВ, ХВО и Армијом БХ напредовале до Мркоњићграда, када су и једнима и другима рекли: „Е, овде стајете и сада је било доста да не бисмо и вас бомбардовали.“

Они славе.

Нека славе.

И треба да славе.

Ми треба да радимо на томе да коначно скућимо све избеглице, да свакоме саградимо кућу, пружимо дом и земљу и позовемо друге који су се вратили у пусту Крајину, да дођу у Србију где би им се купилa имања у безбројним селима са још безбројнијим напуштеним домаћинствима.

Србе у западном Срему и Барањи не дирати, а осталима дати повластице за усељавање, посебно бенефиције и стипендије студентима, који би имали бесплатно школовање и становање у студентским домовима по универзитетским центрима Србије, и на тај начин одвојити их од хрватских факултета, и природне асимилације.

Сачувати народ од даље асимилације, сачувати супстанцу.

Хрвате као и до сада игнорисати, и сматрати бившим Србима, јер то им је највећа казна – позивање на порекло које обесмишљава сва њихова клања и све њихове тзв. побједе.

Јован Ранисављев 4а – Србин Рац из Бачке

(Фејсбук страница Јована Ранисављева)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-84q



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Један од озбиљнијих, добронамеран савет како да разрешимо ову ситуацију…нека Хрвати раде свој посао, наше је да се узмемо у памет и радимо шта треба…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading