Угашен портал „Е-новине“

Портал „Е-новине” престаје данас, 22. јула, с радом, после осам година постојања, због, како је саопштио главни и одговорни уредник портала Петар Луковић, незапамћеног правосудног прогона и тужби које су довеле до блокаде рачуна тог медија.

e-krai

Луковић је навео да је портал принуђен на гашење и због „медијског терора, свеколике мржње екстремне деснице и лажне левице, страховладе Вишег суда и судских извршилаца”.

Уредник Е-новина је нагласио и да с поносом саопштава да тај портал нико није подржао у борби за опстанак и да „није примио никакве изразе жалости” због гашења.

„Није реаговао УНС, наравно ни НУНС, председник тог удружења је тужио Е-новине, ни Кућа људских и нељудских права, ни Иницијатива ‘Да давимо Београд’, ни тобожње колеге из ‘Данаса’, ‘Вечерњих новости’, ‘Курира’, ‘Информера’, ТВ Н1, ТВ Б92, ‘Пешчаника’, ‘Цензоловке’, ‘Србин инфо’ …’“, рекао је Луковић.

Према његовим речима, том порталу није се јавио нико од представника Европске уније или Сједињених Америчких Држава у Србији, нити је било позива нити из једне амбасаде или Фонда или Института, како наводи, „иначе, великих заштитника ‘слободе медија’“.

„Хвала им на ћутању. Било би нам непријатно да нас подрже они које презиремо”, рекао је Луковић.

„Изузетак су ‘Политика’, чија је новинарка Вишња Аранђеловић једина написала текст о гашењу Е-новина, те агенција Танјуг, која је увек професионално извештавала о нашем раду”, закључио је Луковић.

(Политика, 22. 7. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-816



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

  1. Затрпана септичка јама. Надамо се да ће интернет архиве сачувати ту мочвару простаклука и безчашћа.

  2. Не знам само шта је конкретан разлог гашења ако се изузме да газде нису давале довољно лове да покрију све Луковићеве свињарије. У сваком случају – у духу овдашњег пословања – може да отвори нову фирму ”НовинеЕ” и да окрене још једну страницу смећарског квазиновинарства.

  3. „Хвала им на ћутању. Било би нам непријатно да нас подрже они које презиремо”, рекао је Луковић.

    Јадничак. Његов презир према бившим газдама које су га одбациле је раван ономе које -овн- може да има када га поклопи талас из водокотлића.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading