Катехон: Ердоган потврдио да су пучисти следили наређења из САД

Најмање 60 људи је погинуло, око 1000 рањено широм земље. Више од 750 је ухапшено.  Јутрос су медији извештавали да су се звуци борби на улици чули и након покушаја војног пуча. Фотографије са друштвених мрежа показују шта је било након покушаја војне побуне и протесте против војног пуча на улицама и мосту преко Босфора.

tur-090

Оштећена је и зграда турског Парламента. Председник Ердоган се у време покушаја пуча јавио са истанбулског аеродрома Ататурк.

„Неки елементи у Вазухопловним снагама и у турској Жандармерији (сеоска полиција) су покушали удар”, рекао је виши турски званичник ТВ мрежи CNN.

Трупе које су учествовале у војном пучу су покушале да заузму ТВ станице и председничку палату. Многе од њих је полиција ухапсила.

Потврђено је да су исти људи из Ваздухопловних снага организовали обарање руског авиона у новембру прошле године.

Нормализована је и ситуација на аеродрому Ататурк.

Према извештају Tsargrad TV, јутрос је у Турској ухапшено  5 генерала и 29 пуковника, који су учествовали у војном пучу.

Турски председник Ердоган је јутрос потврдио прогнозу Катехона да су пучисти следили наређења из Сједињених држава.

(Катехон, 16. 7. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7YA



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Само нека се што више забављају својим унутрашњим проблемима и поделама…

  2. ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ НАПУСТИО ТУРСКУ НЕПОСРЕДНО ПРЕД ПУЧ

    Како извјештава католичка аустријска агенција Кат-прес, патријарх Вартоломеј је неколико сати пред пуч напустио Истанбул и упутио се на одмор и ходочашће у Словенију? (Ово је непријатна ситуација и за СПЦ јер је Словенија, ваљда и “послије Крита”, канонско подручје Српске патријаршије, па је и она морала (?) да буде извјештена о тако високој посјети.)

    Посјета је унапред била планирана и нема никакве везе са спекулацијама о повезаности васељенског патријарха са наводним инспиратором пуча у Турској, Ф. Гуленом, патријарх подржава демократски поредак, али се за сада неће враћати у Турску, већ је из Словеније продужио у француске Алпе, изјавио је бечки митрополит Васељенске патријаршије, Арсеније

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading