Санда Рашковић Ивић: Писмо Вучићу

Господине председниче Српске напредне странке,

sanda-rojtersЗахваљујем се на позиву на разговор који сте нам упутили у својству мандатара, а у оквиру консултација за састав нове Владе Републике Србије.

Вама је веома добро познато да су ставови Демократске странке Србије о најважнијим државним, националним и економским питањима потпуно супротни ставовима странке чији сте председник, ставовима садашње скупштинске већине и пракси влада од 2012. године.

Најкраће:

  • ДСС сматра да Србија не треба да уђе у ЕУ и да треба расписати референдум о наставку процеса евроинтеграција, одмах, пре но што настану нове непоправљиве штете по државу,
  • ДСС сматра да је неопходно ставити ван снаге споразуме потписане са НАТО 2015. године и донети Закон о војној неутралности Србије,
  • ДСС захтева прекид тзв. бриселског дијалога, стављање ван снаге неуставних Бриселских споразума и увођење решавања питања Косова и Метохије дијалогом у оквирима органа Уједињених нација и Резолуције СБ УН 1244,
  • не спорећи потребу дугорочне фискалне консолидације, ДСС сматра да је економски оправдано и социјално прихватљиво да се она постигне политиком интензивног улагања у развој домаће привреде, а не пуком политиком штедње на терет грађана.

Имајући у виду ове и друге темељне програмске разлике, консултације са Демократском странком Србије о саставу Владе су беспредметне.

Када је у питању друга тема разговора кандидована са Ваше стране, упознавање са програмом нове Владе, једино право место је Народна скупштина и са нестрпљењем очекујемо да га изложите на седници на којој ће Влада бити бирана.

Посебно напомињем да сте у више наврата дали себи слободу да јавно оспорите легалност мандата посланика Демократске странке Србије, износећи тврдњу да су „силом угурани у Скупштину“, чиме Ви уједно оспоравате легалност НСРС као институције у целини. Оспоравање легалности мандата посланика ДСС само је још један, веома озбиљан разлог за одлуку да Ваш позив на разговор не прихватимо.

С поштовањем,

Др Санда Рашковић Ивић, председница ДСС-а

(Српски културни клуб, 16. 6. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7Lj



Categories: Преносимо

Tags: , ,

3 replies

  1. Наставите са читањем →

    е баш нећемо

  2. Па јесте…силом својих гласача сте ушли у Скупштину. Тиме је поремећен план АВ који је намеравао да “обарањем” три листе добије још 40-50 мандата па да буде неприкосновени господар живота и смрти под условом да се то не коси са интересима странаца који би такође да буду овде господари живата и смрти. То ремећење плана тешко да може бити опроштено а говори и о карактеру АВ и структури људи у СНС- с обзиром да није било ДСС-а и позива Војислава Коштунице да се гласа за Тому не би они дошли на власт. Као што нису били захвални ДСС-у неће бити захвални ником. Кад се изда кум све друго је лако издати: државу, нацију, пријатеље, фамилију, жену, школске другове….итд.
    Не чуди ово понашање…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading