Никола Варагић: Да ли је Вучић „српски Санадер“?

Никола Варагић

Никола Варагић

Пре пет година написао сам овај текст (Ко је „српски Санадер“?, 18. септембар 2011. године):

„Видели смо да је услов за НД Хрватску да постане члан Европског Рајха био и борба против корупције, и то на конкретан начин – да се ухапси бивши председник владе и ХДЗа… Тражи се ‘српски Санадер’. Бивши председник владе из редова ДС-а је у овом случају ‘ситна риба’, његово хапшење је недовољно за доказивање одлучности у борби против корупције. Србија мора да испоручи неког ‘актуелног’ политичара, који је у овом тренутку на власти. Ко је то? Ко ће од њих први у ЕУ?

  1. Борис Тадић
  2. Мирко Цветковић
  3. Божидар Ђелић
  4. Млађан Динкић
  5. Ивица Дачић
  6. Драган Ђилас
  7. Оливер Дулић

додатак (12.12.12.):

  1. Александар Вучић
  2. Томислав Николић

Или, ко ће од њих први рећи да ЕУ има алтернативу? А ко последњи?“

То сам написао пре пар година (када је Демократска странка била на власти). Хрвати су ухапсили Санадера, ушли у Европску унију, а онда су се усташе вратиле на власт, почели су да разбијају табле исписане на ћирилици, сви лопови који су крали народ наставили су нормално да послују, дакле, иста мафија је остала на власти. НД Хрватска је постала део Европске уније, али се у самој НД Хрватској ништа није променило. Исто жели и српска владајућа елита, да уведе Србију у ЕУ, а да они остану исти.

Тада су неки медији у Загребу и Београду истицали да је Санадер „педер“, у оном правом, сексуалном или физиолошком смислу, дакле хомосексуалац.

У међувремену, у Србији је на власт дошао Вучић, убрзао је пут Србије ка ЕУ, а Србија није добила свог Санадера. Био је неки покушај са Мишковићем, али је Мишковић „пао“ највише зато што се током година замерио разним људима, који су у том тренутку дошли на власт заједно са Вучићем (Џајић му је вратио за хапшење у Црвеној Звезди, Вучићевић за спор око Преса, итд.), а делом и због ове глуме са „српским Санадером“, да се покаже народу и Европској унији да је Србија правна држава и да тајкуни нису јачи од државе. Међутим, Мишковић није био дуго у затвору и вероватно ће га пријатељи тајкуни ослободити (можда и буде формално осуђен, али сумњам да ће ићи поново у затвор, наћи ће неко решење да не оде због болести и слично, или да буде у кућном притвору неко време). Мишковић није „српски Санадер“, јесте веома богат, јесте био веома утицајан, али тражи се јачи играч, „крупна риба“.

У међувремену, народ у Србији је почео да виче: „Вучићу педеру“.

Не знам да ли је Вучић педер попут Санадера, ако је и Санадер уопште хомосексуалац, можда је то била измишљотина хрватских блатоида коју су преносили српски блатоиди, али знам да је Вучић „педер“ у оном карактерном, наравственом смислу, као што је неко „сељак“ иако нема никакве везе са вредним, смерним и поштеним сељацима са села.

Јер само „педер“ у моралном смислу може да дође на власт као марионета највећих лопова у држави, који су крали државу и народ деценијама. Када је Тадић постао потрошен, као пре њега Милошевић, лопови су нашли новог човека који ће доћи на власт и наставити да их штити, док истовремено глуми да влада „чврстом руком“ и народу обећава да ће похапсити све лопове. Сви лопови су око Вучића, лопови су Вучића довели на власт, а он народу обећава да ће ухапсити све лопове. Лаж пролази зато што контролишу све медије. Заиста, мораш бити „педер“ да радиш за лопове и да лажеш свој народ тако безочно.

Зато што су сви ти лопови на исти начин дошли до богатства – стварајући своју срећу на несрећи других, користећи и насиље ако треба – они не могу сада у Вучићевој умивеној и европској Србији да се понашају другачије него како једино знају: паре које су покрали сада враћају из света преко некаквих арапских инвеститора, желе да имају апартмане тамо где сада граде „Београд на води“, не интересују их закони и Устав, не занима их мишљење стручне јавности и Академије архитектуре, не занима их да ли су неки објекти легални или нелегални, они су одлучили да се сруше ти објекти, пошто им сметају, а када им неко смета, они шаљу људе са фантомкама, које покрива полиција. Други пример је напад на председника једног фудбалског клуба. Две фракције лопова ратују унутар тог клуба, али је једна фракција јача у клубу, а друга у извршној власти. Онда је неко из ове друге фракције, из врха власти, вероватно из кабинета председника владе, а који су повезани са клубом, послао хулигане, који бахато, пред камерама, туку људе, а све њих, оне који су послали хулигане и саме хулигане, штити полиција.

Уједињени лопови Србије имају своје људе и међу онима који воде Србију у Европску унију и међу онима који одржавају добре односе са Русијом. Њима је једино важно да нико никада не донесе закон о испитивању порекла имовине и ревизији приватизације, а ако и донесе закон, да се тај закон никада не примени у пракси. Они ће урадити све што је потребно да то тако остане, и у спољашњој и унутрашњој политици. Не смета им да Србија уђе у ЕУ, ако њих нико не дира. Неће да уводе санкције Русији, ако њих нико не дира. Ако их САД ставе на некакву „црну листу“, они нуде Косово и Метохију да би били скинути са листе. Уводиће Србију у Нато само да их више не зову у Хаг. Костић тражи да купи све шећеране у Србији за пар евра јер „уласком Србије у ЕУ наше референтно тржиште биће 500 милиона људи, а не седам милиона, што значи да морате правити фирме које могу да одговоре толиким захтевима“, а то је моја фирма, то сам ја, ја желим у ЕУ и све шећеране у Србији, оно што је добро и корисно за мене и моју фирму добро је и корисно за целу Србију, па ипак, пошто је то само моја фирма, ако ја једног дана одлучим да све шећеране у Србији, која ми је дозволила монопол, продам партнерима из Немачке, то је моје право, јер је то моја имовина и могу да радим са њом шта хоћу (либерализам, утилитаризам и етички егоизам на делу). Уједињени лопови Србије уништиће све што вреди и саплитаће сваког ко вреди у Србији само да никада не буде успостављена права конкуренција, позитивна селекција и владавина права. Једини разлог свих мера штедње које је влада спровела у претходним годинама, а којима су обухваћени пензионери и сви они који немају неку моћ, нису организовани и не могу да се буне, јесте то што Вучић не сме да наплаћује екстрапрофит страним и домаћим банкама, тајкунима и политичарима, не сме да смањује субвенције страним инвеститорима, а то није нимало путиновски. Дошао је на власт у путиновском стилу, глуми да влада на путиновски начин, али у његовој политици нема ничег путиновског. Путин Русе враћа православљу (можда то може другачије, боље, али он ипак то ради), док Вучић мења свест српском народу и од православаца жели да направи протестанте. Путин је ојачао државу која је сада јача од тајкуна, Вучић је под контролом тајкуна, градоначелник Београда је мали тајкун, итд.

Дакле, уједињени лопови Србије нису до богатства дошли поштеним радом, великим знањем, генијалним изумима и слично, него на онај бахати, мафијашки, криминални начин, уз помоћ политичара или као политичари и запослени у државним службама, укључујући и службе државне безбедности, злоупотребљавајући све што је могло да се злоупотреби, варајући сваког који се могао преварити. У последњих 15 година мало су се цивилизовали, фабрике преузимају преко намештених тендера – „све по закону“. Када је гладан народ постао бесан на похлепне еврофиле и демократе, нашли су сирове радикале и од њих направили умивене европејце, напредњаке, али је све привид – они су назадњаци који спречавају нормалан развој Србије. То није могло дуго да траје, праву природу су показали када су смањили пензије и у случају рушења у Савамали.

Вучић је избио на прво место листе. Изгледа да ће он бити „српски Санадер“. Не може се рећи да није учинио све што је могао да учини да постане „најкрупнија риба“, да влада диктаторски, и створи слику о Србији као држави у којој се за све у држави пита само један човек, Вучић. Ухапсити Вучића зато што је лопов (дакле, када се прикупе докази), обезбедити правично и поштено суђење, заиста би била позитивна вест и у Србији и у региону и у свету, али се не сме на томе стати.

Да би изградили демократску Србију у којој заиста постоји владавина права, ми треба да радимо све супротно од Хрвата.

Прво, нико не треба да буде ухапшен да би био „жртвени јарац“ ако заиста није крив, или ако је стварно хомосексуалац, па самим тим најслабија карика у ланцу моћника. Свако је невин док се не докаже супротно, нема хапшења пред новинарима и камерманима, све мора да се ради у складу са законима, на цивилизован, хришћански начин.

Друго, хапшење „српског Санадера“, тј. Вучића, не сме да се заврши само на Вучићу. Сви политичари који су постали тајкуни попут Динкића, Ђелића, Влаховића, Михајловића, Човића, Николића, Цветковића, Дачића, Јовановића, Малог, Весића, Ђиласа, Новаковића, Миловановића, Вучелића, Драшковића, Илића, Палме, Крстића, Шапера… тј. сви за које се основано сумња – треба да одговарају, као и сви тајкуни из Шекспирове или „српског Давоса“ (Костић, Мишковић, Беко, Цане Суботић, Ницовић, Матић, Хамовић, Лазаревић, Матијевић, Митровић…) и са листе СНС (Поповић, Карићи… без обира што имају добре везе у Русији). Да ли сви грађани Србије треба да плате одштету власницима легалних објеката у Савамали који су нелегално срушени, или они који су организовали и спровели то рушење, са фантомкама, без одлуке суда, треба да плате одштету? Зар нису они који граде „Београд на води“, и руше све око тога, веома богати људи? Колико таквих тужби и разних одштета чека Србију ако уредимо правосудни систем? Како су неки запослени у правосуђу, полицији и војсци постали милионери, власници фирми и бројних некретнина. Међу разним функционерима и радницима тужилаштва, судова, полиције, војске, грађевинских и свих других државних инспекција, агенција, јавних предузећа, локалних самоуправа… постоје мултимилионери који имају новца скоро као и политичари и тајкуни чија сам имена навео (а навео сам та имена зато што су општепозната и зато што их медији доводе у везу са разним кривичним делима већ годинама), и они би, ако се донесу и примене закони о пореклу имовине и унакрсној процени имовине, са свим повезаним лицима, били у великим проблемима да докажу порекло свог богатства. Са тим платама то никако нису могли да стекну, то знају и мала деца. Зар сада сви грађани треба да плаћају њихове грешке и за њихова недела? Колико су богати начелници београдске и републичке полиције, тужиоци и судије из правосуђа, који раде за оне који граде „Београд на води“ и не истражују ко је одговоран за рушења у Савамали, ко је платио људе са фантомкама и ко су људи испод фантомки? Ако сутра држава мора да плати одштету власницима тих објеката и људима који су се ту затекли и доживели тортуру, држава новац прво треба да тражи међу онима који су у име државе чинили недела.

Треће, то не треба да урадимо због Европске уније (не треба ни да идемо у ЕУ), већ то морамо да урадимо због себе самих, да би као народ преживели, јер ако не искоренимо корупцију не можемо да развијамо економију и уводимо позитивну селекцију, ако нема посла и позитивне селекције, наставиће се „одлив мозгова“, шириће се „бела куга“… Из Србије је изнето преко 50 милијарди евра, владајућа елита (пар хиљада људи) располаже са преко 20 милијарди евра капитала и имовине у Србији и свету. Да се обнове сва породилишта и дечје болнице, школе и факултети, да се заврши Храм Светог Саве, обнови Хиландар, финансирају народне кухиње, свратишта за децу… потребно је највише 2 милијарде евра. Потребно је да дају мање од 10% одсто онога што су покрали, и нису то урадили. Српску владајућу елиту чине похлепни, бахати и неотесани људи. Лопови који краду од свог народа, од своје државе, немају проблем да продају и своју државу, посебно ако их неко уцењује, а такви су лака мета за тајне службе. Дакле, то морамо да радимо због себе, а не због ЕУ/Нато, или Русије, само тако Србија може да буде суверена држава. Потребно је одвојити жито од кукоља: поштене политичаре од политичара-лопова, поштене приватне предузетнике од тајкуна или лопова, поштене полицајце од полицајаца-лопова, поштене судије од судија-лопова. Унутар система сада су лопови у већини и јачи, и унутар медија (међу новинарима и уредницима), и унутар академске заједнице јачи су они са плагијатима и купљеним дипломама, исто стање је у здравству где постоје људи који чак и бебе продају, зато се морамо борити и ван система и кроз систем. Нису сви исти, неће свако радити исто што и они пре њега.

(Блог Николе Варагића, 27. 5. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7He



Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Ивица Дачић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading