Владимир Путин: Русија спремна да гради ванблоковски систем безбедности

МОСКВА – Русија је спремна да ради на изградњи ванблоковског система безбедности, поручио је данас руски председник Владимир Путин обраћајући се грађанима поводом Дана победе, те упозорио да је цивилизација данас поново суочена са суровошћу и насиљем.

Фото: Фонет

Фото: Фонет

Честитајући им 71. годишњице победе над фашизмом, Путин је упозорио на пораст тероризма који је, како је рекао, постао глобална претња. „Ми смо дужни да победимо то зло. Русија је отворена за обједињавање напора са другим државама, спремна да ради на изградњи савременог ванблоковског система међународне безбедности”, навео је руски председник. Он је истакао да су руски војници и командири „доказали да су достојни наследници хероја Великог отаџбинског рата и да чашћу бране интересе домовине.

Говор Владимира Путина поводом Дана победе (Фото: Ројтерс)

Говор Владимира Путина поводом Дана победе (Фото: Ројтерс)

„Сигуран сам да се данас ветерани поносе својим унуцима и праунуцима, они их неће изневерити и увек ће се руководити великом победом, подвигом племенитог поколења победника. Честитам вам празник, дан Велике победе”, рекао је Путин.

Путин је истакао да је то „свечаност у којој су се ујединили радост, сећање и туга”, преноси Спутњик. „Девети мај је државни и веома лични породични празник. Он је постао симбол светог сродства Русије и њеног народа. И у таквом јединству, преданости отаџбини лежи наша снага, сигурност и достојанство”, рекао је Путин.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу (Фото: Ројтерс)

Руски министар одбране Сергеј Шојгу (Фото: Ројтерс)

Руски председник је истакао да његов народ обједињује „дубоко осећања према нашим очевима, дедовима и прададовима”.

Путин је минут ћутања најавио речима:

„Данас искрено захваљујемо онима који су у строју, који су ту поред нас и не кријемо при том свој понос и сузе. Клањамо се светлом сећању синова, кћери, очева, мајки, дедова, мужева, жена, браће, сестара, сабораца и пријатеља. Свима ко се није вратио из рата, свима који више нису с нама“

"Бесмртни пук" (Фото: РТ)

“Бесмртни пук” (Фото: РТ)

Он је казао да ће Велики отаџбински рат заувек остати свети подвиг руског народа, те да је он био читава епоха за нашу земљу, а у подвизима бораца са фронта и радника у позадини исказана је истинска и животна снага Руса.

Фото: Ројтерс 

Фото: Ројтерс

„Наши очеви и дедови су победили моћног, немилосрдног непријатеља пред којим су устукнуле многе земље. Управо је совјетски народ донео слободу другим народима, управо се наш војник осветио нацистима и њиховим сарадницима за милионе жртава, за све суровости и злодела у нашој земљи”, рекао је Путин.

(Танјуг/Политика, 9. 5. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7AB



Categories: Преносимо

Tags: , ,

4 replies

  1. Имају ли шта да кажу наши петооктобарци за ову црвену петокраку на лепој детињој глави?
    Баш су препредени ови Руси: они чак и у њиховим светски популарним цртаним филовима „Маша и медвед” протурају своју црвену петокраку, тако што Маши у неким сценама ставе партизанску капу са звездом на њену лепу главицу или што с времена на време филмом протутњи воз са парном локомотивом на којој доминира огромна црвена звезда петокрака!
    Но, шта год о њој мислили петооктобарски рушиоци наше државе, лепша је од, као пролив жуте, ЕУ жабе!

  2. Старац Пајсије Светогорац каже:
    ”Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица,
    пропашће и свет… Кад пропадне породица, пропашће све: и
    свештенство и монаштво. ” /тачка, став 12., стр. 178/
    ”Лако је родити дете, ли га је тешко васпитати.” /тачка , став 14., стр 178/
    ”Држава се често од орла. каква би требало да буде, претвара у врану
    која кида своје грађане. На речима је спремна да умре за њих, док у ствар-
    ности ништа не чини.” /тачка, став 15. , стр. 178/
    Да комунисти нису против Бога ја бих се сложио са њима. Лепо је да њиве
    и фабрике припадају свима, а не да неко нема ништа а други да се разба-
    цују.”
    Ако се материјална добра не буду делила по Јеванђељу на крају ће се
    делити ножем”. /тачка, став 86. стр. 212/

    Драган Славнић

  3. Наводи из предходног коменатара цитирани из књиге
    ”Поуке Божанствене Љубави” /Београд, 2001/.

    Драган Славнић

  4. Za @Miroslava Andjelkovica
    Postovani Miroslave,
    Ta crvena petokraka na lepoj detinjoj glavi, nije nam donela samo slobodu. Evo sta o njoj kaze jedan komentator :

    “Tребa одвојити антифашизам, као вредност модерне Европе од злочиначког југословенског комунистичког режима, под којим су дестине хиљада људи разних националности и идеја брутално ликвидирани као непријатељи народа, без суда и икаквих људских права.”

    « Komunistički zločinci i pljačkaši, i njihovi bogati potomci, nastavljaju da povezuju antifašizam sa svojim nenarodnim i krvavim režimom. Navodno, ko nije sa njima on je “fašista”. E pa “drugovi” NIJE ! Bilo je mnogo istinskih demokrata, pa čak i ljudi koju su u ratu bili u partizanima, koji su posle rata shvatili da su prevareni, i da Brozova krvava diktatura nije nikakva “sloboda” nego upravo zločinački komunistički režim.

    Tek kada se u Srbiji napravi razlika izmedju stvarnog antifašizma i zločinačkog komunističkog režima, i kada se o tome bude slobodno govorilo, tek onda ćemo u Srbiji videti stvarnu demokratiju. »

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading