Бранко Драгаш: Икебане или Зашто су организовани избори у Србији

Зашто је неприкосновени Газда Србије организовао изборе?

Хтео је да изгуби 27 посланика?

Глупост!

dragas-izbori

Зашто би губио нешто што му је сигурно.

Имао је још две године мандата да уништава Србију.

Морао је да организује изборе јер је то наредио Велики Брат.

Велики Брат не воли када неко има апсолутну власт и када се та власт претвара у фарсу.

Велики Брат тражи да се испоштује демократски привид парламентарне демократије.

То је врло важно пред наступајуће догађаје које ће морати да изврши Газда Србије и које су написане по распореду Великог Брата.

Не може се у те велике догађаје да улази са ваздуплоховима и осталом братијом напредњачких идиота, него ту морају да буду остали заступници народа као демократски параван, како би се испоштовала демократска процедура за даље уништавање Србије.

Морају да се убаце икебане.

Шта мора да уради Газда Србије?

Све је већ записано. Мора да се призна Косово, мора да се промени устав, мора да се распродају сви национални ресурси, мора да се настави тихи бојкот Русије, мора да се продају плодне оранице, РТБ Бор, Телеком, ЕПС , Аеродром и све оно што ће Србију довести до тога да се изгуби самосталност, да Рашка област и Војводина постану нове државе и да се Срби, напокон, сведу у Београдски пашалук.

Како ће то да уради?

Борис Тадић је замењен Ацом Драмосером и његовом бандом музичара када је Велики Брат проценио да Тадић нема снаге да изнесе издају, коју је одлично одсвирао трио музичара Аца Драмосер – Неверни Тома – Мали од Миљацке.

Ко би рекао да ће чуда да се десе, али чуда су се , ипак, десила.

Некадашњи шовинисти и ратни хушкачи су постали фантастични еуропејци и оперативни издајници.

Све су урадили што се од њих тражило.

Били су лакејски кооперативни и послушни да су се и чиновници Великог Брата изненадили.

Али, преузете обавезе нису извршили до краја.

Почело је неко нећкање и отезање.

Велики Брат одлучује да организује нове изборе и да Вучићу омогући подршку за нове тешке одлуке које морају да се донесу што пре, јер Велики Брат хоће да цементира односе у Србији и да не дозволи руском медведу да стави своју шапу на Србију.

Великом Брату, мислим да је то потпуно јасно, Србија треба само да спречи Русију у продору према Европи.

Балкан је важан у овој геостратешкој борби великих сила.

Зато је ЦИА послала свог човека у Сарајево да спреми, ако буде требало, поново крвопролиће на Балкану.

Избори су зато организовани да се добије демократске кулиса за доношење непопуларних одлука у корист интереса Великог Брата.

Вучић и Дачић су сигурни за наставак издајничке политике.

Сада ће их оснажити у европско – нато политици Пајтић, Тадић , Чеда и Чанак.

Упркос њиховим јавним нападима на апсолутизам Вучића, они подржавају исту евро-атланску политику без алтернативе.

Како се издаја у Србији исплати, очекујем да ће ова коалиција на спољном плану савршено добро да функционише.

Мистериозни стечајни управник српских предузеће, Вучићев министар привреде и естрадни економски критичар његове промашене економске политике, Саша Радуловић је добио задатак да напада неуспешну економску политику Вучића, али ће подржавати евро-атлантске интеграције, зато је бежао са тих тема, јер није хтео да грађани провале нову неолибералну превару.

Саша Радуловић припада неолибералној концепцији која се залаже за даљу општу приватизацију Србије, боље рећи распродају, електроинжењер је који не зна економију, али зато ангажује да му економски саветник буде Александар Стевановић, познат по томе да нема никакве праксе из привреде и да је заговорник модела који је већ уништио Србију.

Саша Радуловић је био тројански коњ ових избора, који је узео гласове разочараним грађанима који су подржавали демократе, тако да је инсталиран да буде у парламенту за спровођење досадашње економске политике, али само умивене новим експертима типа Динкић, Ђелић, Питић, Влаховић и Ђунић, који ће празним економским флоскулама покривати потпуно неискуство и незнање на томе како да се покрене привреда, јер никада нису радили у привреди, сахрањивање српских предузећа кроз стечајне поступке је гробарски посао, што је показао својим министровањем када за шест месеци није успео да направи ни личну карту јавних предузећа , пресек стања пацијента, мада је помпезно најављивао да ћемо добити право стање у јавним предузећима.

Слаткоречива научена реторика , која је привукла гласаче, показаће своје право лице када се сучели са праксом, јер се стечајним поступком не може покренути српска привреда.

Велики Брат има озбиљне намере са Сашом Радуловићем у наредним изборима и планира га за будућег премијера Србије, када се заврши политичка владавина Аце Драмосера.

Значи, противници ЕУ и НАТО интеграција су СРС и ДСС-ДВЕРИ, који имају заједно једва 13,5 процената, што је недовољно за било какво политичко деловање да се спречи оваква погубна политика, али су одлична икебана у овим махинацијама Великог Брата, коме треба десница да би приказао демократичност избора и да се свету прикаже како у Србији постоје десне снаге , које се противе евро-атлантским интеграцијама.

Шешељ је намерно пуштен по налогу Великог Брата да одузме патриотским снагама освојене гласове и да разбије формирање патриотског блока, а његова улога у парламенту ће бити потврда да европски пут нема никакве алтернативе, јер пред Шешељевим лудостима ће еврофанатици изгледати као озбиљни политичари.

Шешељ је пристао на ту улогу.

Он је научио да игра улоге где има своје личне интересе и зна добро да политички тргује.

Улазак Шешеља у парламент ће значајно смањити популарност ријалити старлета, јер ће народ имати нову забаву.

ДСС-ДВЕРИ су једва прешли цензус.

Када упоредимо са изборима 2014 године, где су ишли одвојено, па су освојили ДСС -4,1% , док су ДВЕРИ добили 3,4%, заједно 7,5%, испада да је њихово удруживање донело мање гласова него када су самостално ишли на изборе, али, ипак, довољно да пређу цензус.

ДСС-ДВЕРИ су водили такву политику да пређу цензус и њихове намере изнад тога нису ишле.

То је политика цензус странака.

Зато су они одбили све преговоре о стварању јединственог и великог Патриотског блока, јер у том блоку они не би видели своје личне интересе, које су сада остварили уласком у парламент.

Политика цензус странака је шибицарска логика, оне не схватају историјски тренутак у коме данас живимо, немају историјску одговорност да окупе већину незадовољних грађана и да то незадовољство тријумфује великом политичком победом, него се задовољавају малим мрвицама са стола Аце Драмосера.

То смо, рецимо, имали у марту 1991 године, када опозиција, због сујета лидера, није урадила ништа на рушењу тоталитарног режима.

Пуних десет година је трајало удруживање тадашње опозиције, јер само удружени су могли да сломе тадашњи режим.

Мој покушај из лета 2015 да се ујединимо сви у ЈЕДНУ ЛИСТУ, да поразимо Вучића и да темељно променимо политички и економски систем у Србији, нису уродили плодом , јер су ДСС-ДВЕРИ избегавали сваку могућност да изгубе своје монополе на патриотизам, држали су се чврсто карте која их сигурно уводи у парламент и нису марили за могућност да се режим порази на овим изборима.

То је стара Коштуничина политика, која га је довела данас на сметлиште историје.

Зато није дошло до уједињавања патриота и стварање ЈЕДИНСТВЕНЕ ЛИСТЕ.

Тако смо, уместо стварање озбиљне политичке платформе, коју сам понудио за решење наше државне и националне трагедије, добили естрадне патриоте, који су само себе видели као представнике свих родољубивих снага, али ништа нису урадили да изађу из својих уских партијских интереса и да , заиста, окупе све људе око себе.

Морам да признам, нажалост, да се и ова коалиција претворила у икебану у парламенту, који је направљен у режији Великог Брата и чија ће се катастрофална политика видети већ у наредним месецима.

Избори су намештени и изрежирани.

Икебане су посађене.

Места су заузета.

Почиње игранка.

Изненађења ће бити велика.

Београд, 25.04.2016

Допуна наслова: Стање ствари

(Фејсбук страница Бранка Драгаша)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7wb



Categories: Преносимо

Tags: ,

10 replies

  1. Без националне коалиције, озбиљне и промишљене кампање и даљег осипања СНС-а (а то је скоро неизбежно) нема ништа од неких коренитих промена у Србији. Слажем се са Драгашем да је без обзира на коначан састав парламента реч о козметичкој промени. Само што је он то рекао много оштријим речима него што бих се ја сам изразио 🙂

  2. Alo covek,lepo pises ali nikako da objasnis sta je sa karikom koja nedostaje i sta bi sa kredibel bankom,pa da pricamo.

  3. Све ми је јасно сем дела да ДСС Двери желе монопол над патриотизмом. Двери годинама звали и ДСС, и СРС, и све остале релевантне патриотске чиниоце. Сви их одбијали јер су шатро мали и непознати. Пошто нико није хтео да се одрекне патриотизма као карте за више гласова, сад су Двери криве? Није ваљда. Требало је Бошко и Глишић 2014. да прихвате 17. и 19. место на листи радикала претпостављам.

  4. Srbija se moze spasiti samo sa ulica,pobunom,a ne namjestenim izborima…

  5. Да су прихватили 17 и 21 место на листи радикала сад би ушли у Скупштину! Шалу на страну – проблем је што постоји дубоко поверење на српској десници и дубоки расколи. За многе од нас они нису толико дубоки да искључе сваку сарадњу. Али за тупаве лидере изгледа да јесу. И у самим Дверима је дошло до денунцирања, раскола и међусобних напада.

  6. Autor ovoga clanka nam porucuje :
    Da je ove izbore udesio veliki brat
    Da su Vucic i Dacic izdajnici
    Da su Pajtic, Tadic, Ceda i Canak isto to
    Da je Sasa Radulovic trojanski konj
    Da DSS DVERI imaju sibicarsku logiku
    Da je Kostunica stigao na smetliste istorije
    Da ce pred Seseljevim ludostima ostali izgledati ozbiljno

    Na kraju clanka, autor – Branko Dragas – zakljucuje da je SAMO ON pokusao da ujedini opoziciju. A ja se pitam : ako on ima ovako lepo misljenje o ljudima koji vode Srbiju, nije ni cudo da nije uspeo da ih ujedini.

    Za zasladu, da nas smiri, autor nam saopstava da su izbori namesteni i izrezirani. (Valjda stoga sto se veliki brat usunjao u srpske mozgove i naredio im da glasaju kako on zahteva).
    I dodaje da igranka pocinje i da ce iznenadjenja biti velika.

  7. Evo i Engleza – The Balkans Chronicles – koji nam porucuje da se Srbija moze spasiti samo sa ulica, pobunom . . .

    Dear Sir, Srbija vam zahvaljuje na predlogu, ali, dosta nam je pobuna i ratova, vi ste nam vec namestili 27 mart 1941 (Bolje grob nego rob !).
    Mi danas gradimo mirnu stabilnu i uredjenu drzavu.

  8. Стабилну у беди. То је епохалан успех! А колико је уређена говори квалитет јавних служби, ниво корупције, наплате пореза, стање у науци и образовању и све остало. Како је СНС на власти практично већ четири године врло је могуће да за лоше стање и они сносе делић одговорности?

  9. posle izbora ide promena ustava a povod će biti smanjenje broja poslanika.jer to narod može lepo da proguta.ustav se neće mrnjati zbog kosmeta već zbog vojvodine i dr. bitno kr da promena krene onda više ništa neće biti i rukama srbije .kao zadnji briselski pregovori trebalo je samo da počnu unapred se znalo ko će izgubiti.

  10. Pa dobro Dragasu zašto se ne kandidujes na izborima pa pobjedi brati pa sprovediva već jednom tu svoju politiku nego se zavučena u mišju rupu kad su izbori pa kad prodaju ti nam soliš pamet i kako ti sve znaš a ostali su glupi i izdajnici i samo svađajte i solite pamet i na tome profitirate sram vas bilo

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading