Никола Варагић: Делије су вучићи

Никола Варагић

Никола Варагић

Гробари редовно скандирају „Вучићу педеру”. Гробари гађају јајима људе из управе Партизана. Што се тиче напада на управу клуба, можда се ту ради само о интересима и борбама фракција. Партизан воде бивши социјалисти који су сада међу напредњацима и функционери СПС који нападају СНС, док су, наводно, навијаче који су бацали јаја плаћали неки функционери СНС. Са друге стране, када Гробари скандирају „Вучићу педеру”, то раде из два разлога: 1. Зато што Вучић преко својих људи води Звезду; 2. Зато што Вучић продаје Косово и Метохију. Мислим да временом међу Гробарима постаје све важнији овај други разлог, да је то све више политичка порука, али то не значи да се вође њихових навијача неће продати напредњацима.

Делије су некада били у првим редовима у борби против црвено-црног режима, били су и на барикадама на северу Космета пре неколико година. Међутим, вође навијача Звезде после 2000. године раде за сваког политичара који им донесе новац и обезбеди посао. Они су систем, и Београдски синдикат је могао у споту за песму „Систем те лаже” да убаци и лица данашњих вођа навијача Звезде. Делијама је данас важније да Звезда освоји титулу, него да Србија сачува Косово и Метохију. Делије би данас, ако би Срби са КиМ поново поставили барикаде, ишли на те барикаде, али овај пут да руше барикаде, да се боре против Срба, попут генерала Дикића када је водио Жандармерију. Све за власт, то је мото Делија данас. Све за човићевесиће и вучиће – док плаћају.

Гробари са Југа вичу „Вучићу педеру” док овај продаје Косово и Метохију и распродаје целу Србију. Иако навијам за Звезду када игра против Партизана, не могу да не приметим да за то време Делије са Севера ћуте, што значи да су Делије – вучићи, а Вучић је…

Од великих Делија, спали су на мале вучиће


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7up



Categories: Разномислије

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Небо, бар овде изнад Београда, већ лије сузе знајући ко ће данас да победи.

    Очекују нас, изгледа, нове поплаве после избора.

  2. Полако, полако, мораћемо још дуго да га крцкамо. Далеко боља метафора борбе против Вучића би била турпија а не мацола.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading