Срђан Васиљевић: Кад Хаг ослободи Србина  

Срђан Васиљевић

Срђан Васиљевић

Апсолутно је логично да Шешељ буде ослобођен по већини, па и по свим тачкама оптужнице. Чак и да је осуђен по некој од тачака , казна би се преклопила са временом које је већ провео у притворској јединици Трибунала, тако да је, у сваком случају, он од данас, са становишта Хага и ЕУ, слободан човек. Таман пред изборе, да припомогне свом пулену Вучићу у даљој разградњи Србије.

Несумњиво је да ће прикупити велики број гласова разочараног дела српског народа, а да ће их након избора, великодушно (у неком модусу) прелити напредњацима, с којима ће вероватно ући у неки вид коалиције. Опробан рецепт и једна велика игранка за просту рају. Имајући у виду политичке прилике последњих 25 година, све је ово апсолутно предвидиво.

Иронично је што сад (приликом ослобађајуће пресуде) нико не алабуче на Трибунал и сад је одједном као легитиман и правичан. Зашто онда ономад осудише Караџића и десетине других Срба? А ослободише и Готовину и Харадинаја и разне друге доказане злочинце. Све то само говори да политичка каријера Војислава Шешеља не само да није готова, већ да им је још потребан, тачније потребнији него икад –  да се придружи овом самопрокламованом месији и тако балансира у српском бирачком телу, истовремено учвршћујући деструктивни европски пут Србије.

Извор: Блиц

Извор: Блиц

Следи лагано и лицемерно слизавање Вучића и Шешеља у току ове године. Шешељ је управо навукао ореол невиног мученика са огромним утицајем на припросто бирачко тело и то онај његов најризичнији део. Најгрлатији и антиевропски део пропатриЈотског блока, који није мали, од данас је стављен под контролу невиног и намученог, самопрокламованог Војводе. Уопште се не ради о томе да ли је крив или не (сви знамо да није и да је Хаг политички суд за Србе углавном), већ о томе да је његова ослобађајућа пресуда политичке природе и са правом и правдом никакве везе нема, као и ниједна друга, нарочито за Србе. Нажалост, у складу са политичким приликама, кад Хаг ослободи Србина, ја с правом сумњам у његове патриотске и часне намере.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7mv



Categories: Четири стотине речи

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading