Брат и рођаци косовског „премијера“ Исе Мустафе у Немачкој тражили азил

„Косовски премијер“ Иса Мустафа потврдио је данас да је његов брат Рагиб прошле године затражио азил у Немачкој.

Иса Мустафа

Иса Мустафа

Потврда је уследила након што је истраживачки сајт Insajderi.com објавио у суботу да је Рагиб Мустафа затражио азил у немачкој покрајини Рајна-Фалачка, преноси АФП.

Према документу који је портал објавио, он је аплицирао за азил 24. јуна 2015. године, само неколико дана пошто је његовог брата у Берлину примила немачка канцеларка Ангела Меркел, преноси АФП.

„Истина је. Обавештен сам пошто се то догодило… да је он (Рагиб) затражио азил у иностранству, како би добио здравствену помоћ за тешку болест која није могла да се лечи на Косову“, написао је косовски премијер на свом Фејсбуку.

Мустафа је навео да његов брат није једини члан њихове породице који је отишао у Немачку – његови нећаци и нећаке ишли су истом илегалном мигрантском рутом преко Мађарске након чега су враћени, наводи АФП.

„То само доказује да моја породица дели судбину осталих грађана Косова“, навео је Мустафа на Фејсбуку.

„Као премијер покушавам да нађем решење, да осигурам визну либерализацију, да привучем инвестиције и створим нова радна места, побољшам здравствени систем, како би што мање наших грађана морало да тражи лечење у иностранству“, додао је он.

Како је пренео сајт Insajderi.com, брат косовског премијера је ишао истом илегалном рутом као хиљаде других „грађана Косова“ – преко мађарско-српске границе, након чега је је стигао у Француску где му је први захтев за азил одбијен.

Рагиб Мустафа је потом отишао у Немачку где је поново затражио азил, наводи сајт, а преноси АФП

(Блиц/НСПМ, 20. 3. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7iz



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading