Захвалност светом Нектарију Егинском – сведочење Милице Јоксић из Обреновца

Молећи се пред иконом Светог Нектарија и уз освећено уље многи су задобили исцељења

Молећи се пред иконом Светог Нектарија и уз освећено уље многи су задобили исцељења

Моје сведочење о помоћи Св. Нектарија започећу захвалницама – првенствено Господу Богу, јер ми је случајно послао Оца Ненада Андрића преко друштвене мреже да чујем за Св. Нектарија, да се захвалим Св. Нектарију што ми је омогућио и позвао ме на Егину, што ми је скратио муке и болове са кичмом, и што смо супруг и ја добили девојчицу са његовим именом Нектарија. Да се захвалим старцу Нектарију на Камаризи што ме послао да попијем уље из кандила, а нико му није рекао зашто сам ја дошла да се молим, знао је. Да се захвалим монахињи манастира Филотеји што ме упутила шта треба да радим ако желим да постанем мајка.

Хвала добрим људима на благословима за моју Нектарију преко друштвених мрежа. Хвала од срца до Неба свима за моју срећу и радост, и да Господ Бог и Свети Нектарије помогну свима Вама који им се молите и тразите спас. Ја сам ето нашла спас за два проблема које сам имала. У задње 4 године сам имала проблем са кичмом, тежак облик дискус херније 3 диска, тешки болови, једва покретна, тражила сам помоћ неурохирурга. Рекли су ми да операција мора, али и после операције питање је шта ће бити, не смем остати у другом стању, јер би можда остала у инвалидским колицима – велики ризик јер је и велики проблем са леђима.

Ја сам са супругом 10 година, за дете смо чекали, као и сви у почетку, „неко боље време“, па посао, па пазили не пазили нисам остајала у другом стању, и онда ово са кичмом нас је пореметило скроз. Желели смо бебу, а плашили смо се, не ја трудноће и да останем непокретна, плашили смо се ко ће је одгајати, правити прве кораке, купати и све остало. Почела сам са борбом да излечим кицму, без операције, није ми ишло скоро 4 године. Отишла сам на Егину, да се молим свим срцем и душом да добијемо бебу и излечим кичму. Објаснила сам сестри Филотеји да ја не знам могу ли имати децу или не, да нисмо никад ишли код лекара поводом тога, али да су ми доктори рекли што се кичме тиче да је велики ризик. Рекла ми је да ће ми игуманија реци шта треба да радим, без обзира могу ли имати децу или не, довољно је да имам жељу да будем мајка. Отишла сам игуманији, рекла је да пијем уље по пола бочице 4 недеље, са тим уљем гутам по мало фитиља са кандила који непрестано гори на Егини, да вежем конац око струка који ми је она дала и да се молим и читам акатист. Послушала сам и била пресрећна, што сам тамо, што сам добила помоћ, што је сестра Филотеја рекла да ће се за мене молити.

Отишла сам на гроб Св. Нектарија да се помолим и захвалим. Клекла поред гроба, наслонила главу и почела са молитвом за све друге па и за себе и моју породицу. Чула сам штап и кораке унутра, помислила сам: ту си, драги мој Св. Нектарије, чујеш ме. Срце ми је било пуно, душа је била пресрећна. За све то време мог путовања на Егину и назад од превеликих болова, ја сам све издржала без проблема, и било је тек мало жигање. Вратила сам се са Егине, и прво што сам рекла супругу: Чуо ме је Св. Нектарије, имаћемо бебу.

Болови су се наставили, било је тешко и даље, ја сам се молила, преживела на ногама, и за 9 месеци супруг и ја смо добили Нектарију, да – тако брзо, јер је Светац у нашем случају одмах помогао и деловао. Хвала Богу и Св. Нектарију, све се прошло добро, родила се она велика и напредна. После порођаја је било тешких болова у леђима, молила сам се и даље, е сад да останем на ногама, јер ко ће учити да хода са Нектаријом. После месец дана од порођаја, исто заслугом Св. Нектарија – пошто сам обишла целу Србију претходне 4 године тражеци лек – нашла сам одличног физијатра који ми је помогао да останем на ногама и више никад немам болове у леђима.

Нектарија и Милица Јоксић

Нектарија и Милица Јоксић

Ево нас после 13 месеци, учимо да ходамо, причамо, играмо се, а неколико пута на дан Нектарија се окрене према икони Светог Нектарија и зове га ДЕДА, и маше му, и тада ја морам да је одведем тамо, да мази њеног деду, смеје и прича нешто са њим, њеним бебећим језиком.

Желим да поручим свим људима да сам на примеру научила колико је молитва битна и важна и да нас само Господ може спасти од разних невоља и болести.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7fi



Categories: Једномислије

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Bog je Svemoguc, a veliku mov je dao i njegovim najblizim ANDJELIMA I SVETCIMA, ali ljudi slabo veruju i jos brze odustanju od borbe!
    Treba razumeti da nam je dosta toga predodredjeno i dosta toga smo nasledili ni krivi ni duzni (npr.: familijarni greh, neku kletvu, tzv.:crnu magiju,…)! ALI ZAISTA BRACO I SESTRE VERNICI: ISKRENE MOLITVE BOG CUJE I SPREMAN JE DA NAM POMOGNE I PROMENI NAS „PREDODREDJENI PUT”!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading