СНП Ненада Поповића на изборе заједно са СНС

Председништво Српске народне партије (СНП) једногласно је одлучило да на предстојећим ванредним парламентарним изборима наступи на заједничкој листи са Српском напредном странком (СНС).

nenad-popovic-pol

Лидер СНП Ненад Поповић (Фото: Р. Крстинић)

Из те странке је саопштено да после избора, кроз институције система Србије, жели да допринесе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа са Русијом.

Коначно је дошло време да Србија почне да развија системску и планску сарадњу са Русијом, као што то чини са Европском унијом, поручују из СНП.

„То подразумева да после избора буду формиране нове државне институције за развој сарадње са Русијом, по узору на постојеће институције за развој сарадње са ЕУ, које ће представљати механизам за операционализацију свеобухватне стратегије развоја међудржавних односа Србије и Русије”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Веома важан сегмент политике СНП чини залагање за очување војне неутралности Републике Србије, истичу из СНП-а.

У том погледу, СНП ће бити гарант балансираног приступа у развоју војних односа Србије са Русијом и НАТО, уз залагање да политика војне неутралности Србије коначно буде потврђена одржавањем референдума о чланству Србије у НАТО.

„Очување војне неутралности Србије, максимално давање доприноса развоју економских односа Србије и Русије, а посебно борба за очување Косова и Метохије у оквиру Србије и подршка суверенитету Српске на изворним дејтонским принципима, биће темељни принципи деловања СНП током предизборне и постизборне сарадње са Српском напредном странком”, стоји у саопштењу.

(Политика, 2. 3. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7c3



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. Заиста необична одлука: Поповић је за зид на јужној граници Србије; Вучић рони горке сузе над тешком судбином имиграната; Поповић за што ближе односе са Русијим; Вучић нас практично учланио у НАТО; СНП скупља потписе за референдум о НАТО-у, Вучић изјави како од референдума нема ништа.

  2. Милоше,

    нема ту високе политике, неког општег циља и дугорочне стратегије.

    Поповић се удружио са Вучићем зато што су око Вучића сви политичари и тајкуни попут Влаховића, Ђунића, Суботића, Костића, Карића, Ницовића, Мишковића, Матића, Бабовића, Дракулића, Митровића… који се противе доношењу закона о пореклу имовине и ревизији приватизације, противе се и доношењу и примени закона о унакрсној процени имовине, заједно спречавају успостављање владавине права…

    То је оно што их спаја. Поповић је у име тајкуна из Шекспирове добио задатак да покрије десницу, да превари што више десничара и русофила који су мање интелигентни, или мање информисани, или да купи десничаре који су поткупљиви.

    Какви су то људи из СНП говори да је и Стаматовић гласао за коалицију са Зораном Михајловићем и власником ПИК Златибор који је хтео да преведе на своју фирму 2 000 хектара за које Стаматовић тврди да припадају оштини Чајетина и држави. Стаматовић ударио на њих из све снаге, и само два месеца касније је у коалицији са њима. То значи да га није било брига за то земљиште, већ тај тајкун није њему лично дао његов проценат. Класично рекетирање. Да се кладимо да ће на крају тих 2 000 хектара да припадне ПИК Златибор, односно приватној фирми која је купила тај ПИК.

    Добро је што такви као Поповић и Стаматовић више нису у ДСС. Сада ДСС ништа не спречава да се искрено боре против корупције и криминала.

  3. То је још један интересантан моменат који треба истаћи: сукоб Зоране Михајловић и Стаматовића на Златибору; не би ме чудило да и овде Вучић победе неки политички поен као модератор и помиритељ завађених а све у виљу напретка и евроинтеграција. Не знам колико је прича са Поповићем унапред планирана. Истина је да су многи тајкуни окупљени око Вучића. Али Поповића ништа није спречавало да и сам крене тим путем када су се слични сливали из ДС, ДСС-а, Г17+ и ко зна одакле све не. Мене не изненађује толико што је он прешао него што прелази баш у тренутку када постаје политички препознатљив – али вероватно и даље далеко од цензуса – и то баш по оним тачкама где заступа потпуно супростављена гледишта у односу на Вучића. Пробојавам се да ће велики број русофила дати глас СНС-у, не само због Поповића него због општенационалне хипнозе у коју смо изгледа запали.

  4. „Очување војне неутралности Србије, максимално давање доприноса развоју економских односа Србије и Русије, а посебно борба за очување Косова и Метохије у оквиру Србије и подршка суверенитету Српске на изворним дејтонским принципима, биће темељни принципи деловања СНП током предизборне и постизборне сарадње са Српском напредном странком”, стоји у саопштењу.

    Ако су ово принципи СНП-а требало би да делују као најжешћа опозиција!

  5. Да ли се варам или је овај био ономад на тзв. Молитвеном доручку?
    Сад је бар јасно – ко год тамо доручкује окрене се за 180°

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading