Пророчанство о смрти митрополита Никодима (Ротова): „Липсаћеш као пас, испред ногу твог папе!”

Ове језиве али пророчке речи изговорила је блажена старица Пелагија Рјазанска 1965. године митрополиту Никодиму (Ротову). После 13 година њене речи су се обистиниле

Председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије и тајни католик, митрополит Никодим Ротов

Председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије и тајни католик, митрополит Никодим Ротов

За Новинар.де Григориј Полиновски, 8. 1. 2009.

+++

Ко је митрополит Никодим (Ротов) и зашто се ових дана, када се одвијају припреме за избор новог Руског Патријарха, његово име често спомиње у медијима.

Митрополит Никодим је исто као данас митрополит Кирил био ”виђен” за Патријарха, али је Богу хвала ипак изабран Пимен. Перјаница екуменизма у РПЦ био је митрополит Никодим. Његов најбољи ученика, кога је игром случаја баш он замонашио 3 априла 1969, јесте нико други него садашњи митрополит Кирил (Гундјаев).

О животу и раду митрополита Никодима (Ротов) могла би да се напише књига, ал ми ћемо овде само назначити најважније његове ”активности”.

Ротов је проповедао јеретичко учење ”о греху раздвајања”, које се своди на то да ако је Црква погрешила, разделивши се на конфесије, сада је нужно присаједињене. Том циљу је посветио цео свој живот.

Он је основао ОВЦС – одељење спољних црквених веза, по типу масонске пирамиде. Ротов се зближио са ревносним следбеником екуменизма, познатим делатником масонске YMCA грчким професором Г. Аливизатосом кога је наградио степеном почетног доктора Московске Духовне Академије.

Почетком 1960. године његовим залагањем био је потписан документ о ступању РПЦ МП у ССЦ – Светски Савет Цркава. Децембра 1961. присуствује III Генералној седници у Њу Делхију (Индија). У то време комунисти су још увелико затварали храмове, а велики број свештеника и монаха били су у совјетским затворима, Ротов је све то јавно негирао, говорећи да је то само мит. Он је умео да лаже али је своје лажи оправдавао тиме да су оне у корист цркве!?

Схвативши да горди католици никада неће узмаћи пред Православљем, Ротов је одлучио да Руску Православну Цркву однесе на ноге римском Папи.

Папа Јован Павле Први и митрополит Никодим Ротов, 5. септембра 1978. (Извор)

Надао се да ће подмићивањем и интригама постати Патријарх, и онда користећи се услугама КГБ – а испунити свој заветни сан – привести Православну Цркву папском престолу. Отворено је служио са Латинима, свесно нарушавајући канонска правила. На велике празнике Божић и Ускрс благословио је да са њим у олтару служи (као гост) католички свештеник о. Јосиф Павилонис.

У свакој епархији под окриљем ОВЦС лагано је стварана секта никодимаца, на челу које је био млади епископ који је обавезно прошао ”обуку” на Западу. Трудио се да ниједан епископ не буде рукоположен без његовог знања и дозволе. Посебну пажњу је посветио епархијама око Москве.

Пред рукоположењем у свештенство митрополит Никодим је свакоме постављао питање:

 ”ОБЕЋАВАШ ЛИ ДА АКО ЈА ПРЕЂЕМ У КАТОЛИЧАНСТВО, ДА ЋЕШ И ТИ ПОЋИ ЗА МНОМ?? ”

Ако би кандидат одговори ”не” брзо би га склањали. Само они који би потврдно одговорили били би рукоположени. Посебну пажњу Ротов је посветио екуменизацији Санкт–Петербушке духовне академије, где је основао факултет за афро азијате, странце из Уганде.

Делегација Московске Патријаршије на челу с митрополитом Никодимов Ротовим на пријему код папе Павла VI 3. јула 1975. године; у саставу делегације био је и архимандрит Кирил (Гунђајев),садашњи Патријарх Московски и целе Русије.

Делегација Московске Патријаршије на челу с митрополитом Никодимов Ротовим на пријему код папе Павла VI 3. јула 1975. године; у саставу делегације био је и архимандрит Кирил (Гунђајев),садашњи Патријарх Московски и целе Русије

Ипак врхунац његове делатности је документ Свештеног Синода РПЦ од 16. децембра 1969, то антиканонско решење дозвољава Православнима да се причешћују у католичким храмовима и на тај начин признају благодат Светих Тајни код јеретика!

Иако је та скандалозна ”дозвола” укинута 1986. године, тај гнојни квасац о ”благодатним тајнама јеретика” сачувао се у академском богословљу и до данашњи дана.

Вратимо се на почетак текста и пророчке речи о смрти митрополита Никодима (Ротов). Тринаест година после ових речи Ротов креће пут Ватикана у аудијенцију код новог папе Јована Павла 2. Препун жеља о скором заветном присједињењу. Испунио је Ротов правило које важи за све и целивао је папину папучу. После беседе која није дуго трајала Ротову је позлило, и он је склопивши колена пред папом издахнуо. Папа, јеретик прочитао је молитву над умирућим Ротовим.

Занимљиво је да његови заштитници не желе да у његовој смрти виде последице гнева Божијег, него на сваки начин оправдавају свог ”аву” остајући верни његовој екуменској јереси. Јасно је да се ту крије узрок званичног прогона блажене старице Пелагије која је предсказала његову смрт и последице одступништва архијереја – отпадника.

Осмог септембра ковчег са његовим телом пренет је у Лењинград у Свето – Тоицки сабор Александро–Невске лавре.

Григориј Полиновски, 08. 01. 2009.

(Из књиге ”По плодовима се дрво познаје” јеромонаха Симеона Саричева)

КАКО ЈЕ УМИРАО МИТРОПОЛИТ НИКОДИМ (РОТОВ)

(Део интервјуа шпанског језуите Мигела Аринца)

Митрополит Никодим Ротов и језуита Мигуел Аринц, Лењинград 1971. године

Митрополит Никодим Ротов и језуита Мигуел Аринц, Лењинград 1971. године

Присутан при сусрету митрополита Никодима Ротова и Папе Јованa Павлa Првог, шпански језуита о. Мигел Аринц, тог дана позван као преводилац, сећа се:

„… По протоколу дело се тицало посете почасти, коју је свака делегација требала одати новом папи после његове интронизације. Никакве личне беседе нису биле предвиђене за ту прилику. Но митрополит Никодим хтео је да говори са папом лично. Он је питао за сусрет ван протокола, користећи се сусретима са делегацијама. И он је силно настојао у Казароле, да му та могућност буде дата. Када је рано ујутру доспео у Колегију, ја сам затекао Никодима узнемиреног. Рекао ми је да није спавао ту ноћ. Он је проживљавао унутра загушљиви огањ… Био је задихан.

У 7 ујутру његов секретар, архимандрит Лев, измерио му је притисак. Пошто је имао проблеме са срцем узео је нитро–глицерин, који спушта притисак. Поред тога, ноћу су му украли аутомобил, која му је био дат за долазак у Ватикан. Тај случај га је силно узнемирио.

Трудио сам се да га бар мало умирим. Излазећи из Рисикума, рекао је: „Оче Мигел! Кад дан почне лоше, лоше ће се и завршити“… Чим је ушао, Јован Павле Први – упутио се к митрополиту смешећи се. Поздравио га је веома топло… Лична беседа трајала је око 15 минута“.

На питање „Шта је рекао митрополит Никодим Јовану Павлу Првом?“ отац Аринц је одговорио: „Ја не могу то да кажем, то је тајна. Но његове речи долазиле су од чувства пуног поверења, као у сина, који је дошао к свом оцу… Ја се такође сећам, да је он говорио са папом тихо; у неким тренуцима он је још утишавао глас, као ради предострожности због околних слушалаца. Он је хтео, да нико не може да чује…

Извор: Фејсбук репортер

Чим се беседа завршила архимандрит Лев био је позван да уђе. Никодим га је представио папи, говорећи, да се Лев учио у Риму, у Григоријанском институту, и да говори италијански. И тада је папа стојећи почео да говори са архимандритом. Никодим је такође стајао са његове стране.

У МОМЕНТУ, КАДА ЈЕ БЕСЕДА СА ЛАВОМ ДОШЛА ДО КРАЈА, НИКОДИМ, НИШТА НЕ ГОВОРЕЋИ, СЕО ЈЕ, И СПУШТАЈУЋИ СЕ, НАКЛОНИО СЕ НАПРЕД, КАО ДА ИЗРАЖАВА ПОШТОВАЊЕ, ВЕЛИКО ПОШТОВАЊЕ…. ДО ТАКВОГ СТЕПЕНА ДА САМ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ ЈА БИО ЗАДИВЉЕН; ЗНАЈУЋИ КАКО ЈЕ ОН ПОШТОВАО ПРОТОКОЛ, ЈА ПОМИСЛИХ О ГЕСТУ УЧТИВОСТИ… ОН СЕ СПУСТИО К НОГАМА ПАПЕ.

Трудили смо се да га подигнемо. Папа је сам стао над њим, старајући га да га придржи. У том тренутку изненадног смућења Јован Павле први ни сам није схватио шта се дешава. Рекох му да митрополит Никодим има болесно срце. А архимандрит, који је отрчао да узме малену торбу са медикаментима, дао му је инјекцију срчаног стимулатора али без резултата…“

Извор: Новинар.де

Илустрације и потписи: Борба за веру

(Срби на окуп, 12. 2. 2016)



Categories: Поново прочитати/погледати

Tags: , ,

30 replies

  1. Мени сад упаде у очи да су и овог митрополита, папољупца, звали “ава”. Ко разуме схватиће 🙂

    12
    2
  2. :::::::::::::))))))))))))))))
    Иначе, моје искрено саучешће. Ваљда вам је сада јасно да је Путин масон као и ја?

    1
    11
  3. Ни Путин масон, а ни Ви 🙂 Ви делујете као да сте поданик једне друге управљачке структуре (читајте Фурсова, а видим да читате моје коментаре), а Путин је човек Русије (у пуној димензији речено Русија). Поздрав и драго ми је да нас пратите, имате пуно да овде научите 🙂

    14
  4. @Jovan Ilijin
    Пратим вас помало. Једино што не могу да коментаришем, па је било чудо да се Лазић, мој бивши брат у Христу, смиловао па да пусти овај коментар. Но, чуда се дешавају. Његов је био шаљив, насмејао ме је, па сам и ја послао један такав.
    Иначе, свесан сам да само ви можете да ме оправославите, као што су Срби радили са владиком Николајем.
    Имам ипак једну примедбу: Кад сам ја већ продао веру за вечеру, како то да нисам масон? Опет, тај старац Рафаило, кога пренеше Борба за неверу и Артемије=Истина, каже да је Путин масон. Ако не верујемо богонадахнутим старцима, коме ћемо веровати? Он лепо каже да је Шамбези издаја православља и да је Путин масон. Сада ми није јасно како ја и Путин нисмо масони? Путин благослови овај сусрет са папом, ја се ту скромно трудим, и нисмо масони?! Па ја рекох у августу једном кардиналу да ће доћи до сусрета када то Путин благослови. Он ме је гледао мало чудно, али то се све сада згоди. И ја нисам масон, а то јавно кажем?!
    Проблем је што вам је Путин свима сасекао ноге. Ко је интелигентан капира. Ко није, стрпљење…

    3
    17
  5. Постоји једна врло интересантна чињеница, а то је да је св. Старац – папа Тихон – Старац Старца Пајсија светогорца, био веома радостан и почаствован када га је митрополит Никод посетио у његовој убогој келији Часног Крста у Светој Гори, Атонској.
    фотографија Св. Старца : http://www.monastiriaka.gr/img/31ee28e8b3065df78e0ab30c3bde73e0phoca_thumb_l_papatyxon_thumb.jpg

    Као и она сцена коју преноси Вл. Тихон ( Путинов духовник ) у књизи ,, Несвети а Свети,, где старац Клаудијан ( духовни пријатељ Св. Старца Јована Крестјанкина ) жестоко критикује искушенике ,,осуђиваче,, митрополита Никодима.
    Такође не треба заборавити, јер неки то чине, да је блаженопочивши ( Свети ) патријарх Алексеј био ученик митрополита Никодима исто толико колико и тренутни патријарх свјатјејши Кирил, који иза себе има овога човека ;
    http://drevo-info.ru/images/002/003997.jpg

  6. @Порфиријољубац
    “Зилоти” не знају шта су старци. На све ће попљувати. Овде се срећу они који бљују на Порфирија, Пајсија, Јустина, Николаја итд. Пљују и на старца који је цео живот провео у РПЦ и који је духовник једном патријарху. А тај патријарх не мисли да му је круна пала са главе ако се исповеда код “нижег” од себе…
    За те нема границе. Исуса у лице би пљували, јер икону његову без престанка пљују… Понављају оно страшно са Голготе: Не знају шта чине!

    3
    9
  7. Радује ме повратак Римског у ринг Стања!
    Био ми је најдражи мегданџија.
    Но, утече ми ономад са бојног поља, баш кад је мени лаику, па још и грешном, требало да објасни, зашто на пребиловачким „иконама” Исус личи на Кончиту Кобасицу!?

  8. @Анжелковичу
    СС је постало једноумље, тако да сам ја једноставно ескомунициран од Лазића. Нека ти он објасни Кончиту…

    1
    8
  9. Врдаш ми Ђуровићу, врдаш!
    У некаквом Твом „научном” раду си доказивао да је Исус био кратко потшишан?!
    Како онда да твој научнички геније није заинтересован за разјашњење мистерије:
    Зашто се пребиловачком „иконописцу” Исус указао као Кончита?
    То је управо Твој терен и г. Лазић нема са тим светогрђем ништа!
    Питање је постављено Теби, јасно и гласно, и немој да ми врдаш около тврдећи да се ово очигледно хуљење на Христа може тумачити као уметничка слобода!
    Сем ако се ниси толико полатинио и двоструко постандардизовао, да се с правом и на Тебе може применити она чувена:
    „Латини су старе варалице”!?

    10
  10. Sto se laznih staraca tice, evo jednog neüpogresivog orjentira za zbunjene.

    1. Ko god ima ma i najmanje veze sa svetskim savezom crkava ili opsti sa bilo kim ko je tamo, taj ne samo da ne moze biti starac, nego je najobicniji prevarant.

    2. Ko god na bilo koji nacin negira praqvoslavnu Crkvu a pravoslavna Crkva su SAMO starokalendarci ziloti, taj je vuk u ovcijoj kozi i prevarant.

    Prema tome, taj cuveni “otac Pajsije” kojeg je konstatinopoljska masonska loza proglasila za svetitelja a ljubitelji judeo papizma to sa odusevljenjem podrzali, je jedan najobicniji prevarant, kojeg je djavo postavio radi prevare, ako je moguce i izabranih.

    Potpuno isto vazi i za cuvene KGB duhovnike, ma kako se oni zvali.

    Sto se tice judejskog agenta (vjerovatno i Jevrejina) Putina, sjetite se samo da taj folirant jos uvijek drzi satanski hram iz Pergama u kojem je smjestena siilicna mumija njegovog idola Lenjina.

    I budite 100% sigurni, osim par zanesenjaka tipa Djurovica, medju ekumenistima tesko mozete naci normalnog covjeka. To ili su preruseni judejci, ili masoni (vjestacki judejci), ili neki nastrani i ucijenjeni pedofili i homoseksualci, ili neki agenti visokog ranga. Tu GARANTOVANO normalnog covjeka ne mozete naci.

    Sto se mene licno tice, od toh ****** i sluga satanskih sam se prije cetiri godine odvojio i od tada mi je mnogo bolje.

    Kladim se da ovo Lazic nece objaviti, jer za njega je prevarant Pajsije svet covjek a o svetom Putinu da i ne govorim.

    Sta da radis, pametan covjek, matematicar, ali duhovno neiskusan.

    3
    8
  11. @Чејовић
    Као што погрешисте у процени да Вам г. Лазић ово Ваше сочињеније неће објавити, можда грешите и у погледу Владимира Великог (жалим, али чињенице су егзактне: Незајебивог!)?

  12. Ђуровићу,
    ја Те са неколико аперката послах у нок-даун пружајући Ти прилику да пре нок-аута мало предахнеш.
    А, Ти убаци бело пешкирче у ринг, што није ни мало витешки, а о чојствености и да не говоримо!
    Но, ако је разлог томе Св. Трипун, односно, уместо нок-аута, попијени неки пехар више рујнога вина, онда имам разумевања за Твој кукавички гест!
    Живели!

  13. @ Vukman Cejovic

    …. osim par zanesenjaka tipa Djurovica

    Е, Цејовицу, ако сте ви тако духовни искусни препознали да је Дјуровиц само занесењак а не нешто више, онда јао и наопако нама са вама тако духовно зрелим!!!!!

    @ Мирослав Анђелковић

    …. ако је разлог томе Св. Трипун

    Анђелковићу, за љубитеље папа и католика данас није Свети Трифун него Дан Заљубљених!!!!

  14. @Инсајдер…
    Хе, хе…
    Наравно да се љубав „слави” и купује тамо где је уопште нема!
    Но, овим нашима, што за шаку сребрњака продадоше веру, Св. Трипун несебично дарује по који пехар вина рујнога, да им, колико- толико, олакша души грешној, унијатској!

  15. Чејовићу, да ти се зафалим што рече да сам нормалан:))) Мало их је који тако мисле, а међу њима Лазић није. И ја сам већ рекао да си ти барем доследна секта-јерес. Артемити то нису, они би на две столице, а то не може. Зато поштујем ту твоју јерес, иако је г…. до бола. Но, барем сте доследни.
    Анђелковић пак шмерцује по саставима, јер сам му већ неколико пута рекао зашто нема мог одговора, а да пишем одговоре и да их Лазић са задовољством брише, то ми не пада на памет. Најбоље је кад неко каже: “Сад ће Лазић ово да побрише”, а он онда то остави да би се показао демократом:)))
    Ти пак немаш предуслове да бих ти нешто објаснио из уметности. То би било као да треба слепцу од рођења да објасним како изгледа црвена боја. Неки дају милионе за Пикаса, неки не би ни 2 жуте банке. Ствар укуса. Некоме се свиђа коптско сликарство, некоме не. Ти можда волиш гоблене, ја не. Видиш Кончиту можда што ти је у срцу, ја не. Писмо и вели да свако из свог срца износи оно што има…

  16. @insajder iz Rusije
    Po mojoj licnoj procjeni Djurovic je zanesenjak koji se trudi i iskreno vjeruje u ono sto pise. Za njega je papa sveti covjek, on to cvrsto brani i zastupa. Za njega je ekumenizam izvanredna stvar i on to uporno zastupa, dakle trudi se, mogli bi reci i namece se, pa mislim da je na njihovom platnom spisku, da ne bi bilo potrebe za tolikim nametanjem.

    Po mojoj procjeni tajnih judeo papista ima veoma mnogo u beogradskoj jeretickoj parasinagogi, pa je sad mnogo teze naci placeni arazman kod papista nego prije recimo 20 do 30 godina kada su judeo papisti preuzeli udbaski kadar, tu prije svega mislim na clanove sekte “justinovi ucenici”.

    Znate, ekonomska kriza je, pa sto bi oni placali nekoga, ko i bez placanja perfektno radi posao u njjihovom interesu.

    6
    1
  17. Хе, хе, хе…
    Ђуровићу, стварно си патосиран, ако је ово тртљање све што си, из „Великог” Себе попут гомаде, успео да исцедиш?!
    Упитај се, зашто је Свевишњи порадио на томе, да нам се пера овако жестоко укрсте на Стању?
    Сигурно не због мене маленог и безначајног!
    Виши су Његови науми, а Ти се потруди да их докучиш!
    Само пожури са „капирањем”, док се потпуно ниси офирао опсеном простоте пред добродушним и наивним светом!
    Ниско падаш Ђуровићу, ђетићу са титоградског асфалта!
    Заборавио си витешка правила улице. Уместо одговора достојног једног православног духовника, па чак и уметника, јер није сваком дато да буде молер (der Mahler), импутираш ми неукост за уметност и Кончиту у срцу!
    Срами се Ђуровићу.
    Па, Тебе су колико јуче проглашавали ћосавом Кончитом, што ја никако нисам подржавао.

  18. Анжелковићу, ти ниси нити сликар нити уметнички критичар. Ја јесам сликар. Као што је и о. Стаматис сликар. Но, доживео сам да ми борбаши за неверу потпишу једну икону са “ругање Христу”, да један распоп каже како види демоне у мојим иконама итд. И, сада ја треба таквоме нешто да објашњавам? Не пада ми на памет.
    Од свих чуда Исусових која се помињу у јеванђељима, ни једно се не односи на исцељење будале. Глупост је неизлечива.
    Такође се држим оне: “Никада се не расправљај са идиотом: одвући ће те на свој ниво и потући са искуством”.

  19. Jeste li gledali kako izgleda seksilijanska kapela u Vatikanu.
    Ja sam prije jedno 15 godina bio tamo i veceg kica u svom zivotu vidio nisam.

    Ima jedna slika “krsnog puta” koja je prototip homosekulane pornografije.
    To se tamo vataju ljudi, jedni za jednu a drugi se vataju za drugu rabotu, jedan uvalio drugome jezicinu, na jednom mjestu i transvestiti se vataju.
    Neki tip atletske gradje vata drugoga za guzicu, ovaj pao u sevdah a tamo negdje petoro njih rade grupnu fatacinu.

    Poslije su neke pape, pokrile neke k*** da se ne vide, ali sve ostalo je nepromijenjeno. to je dakle papska umjetnost koja je formirala duh naseg Zorana, pa nije nikakvo cudo sto se njemu svidja Stamatis.

  20. Ђуровићу,
    Ви сте недостојни сваке даље моје речи!
    Погледајте се вечерас у огледалу и, даће милостиви Бог, препознаћете све три наведене категорије у сопственом лику!
    С Богом и нека Свевишњи учини изнимку у Вашем безнадежном случају, чинећи чудо над чудима, приводећи Вас разуму!

  21. Ostavite Cejovica samoga sebi.Nekako imam osjecaj da je sam sebe proglasio za svetoga.Svi su masoni,sotonisti,kanibali,zavjerenici do njega.No ne kaze se uzalud ovdje u Crnoj Gori veci katolik od pape.

  22. И, што рече највећи песник међ’ Србима и највећи Србин међ’ песницима:
    „…обријао образ пред свијетом, похулио вјеру прађедовску, заробио себе у ТУЂИНА!”
    И:
    „Све се човјек брука за човјеком, гледа МАЈМУН себе у зрцало…”

    2
    1
  23. @monarch
    zasto dajes pluseve samom sebi?

    2
    1
  24. Evo zvanicne izjave ruskog kvazi patrijaha Kirila u vezi ovog susreta sa masonom papom,
    U zagradi ce biti prevod za one koji ne poznaju jezik judeo masona.
    Unaprijed se izvinjavam na osisanoj latinici.

    Kiril:
    „Заједно морамо да радимо на формирању нове глобалне цивилизације на основу моралног консензуса.”

    Tumacenje:
    I slobodno zidarsatvo zida vavilonsku kulu na osnovu moralnih koncezusa, ali bez Hrista. Ti moralni koncensusi su univerzalne moralne vrednosti Bogom usadjene u svijest svakog covjeka, ali koji bez Hrista postaju jalovi i koji, ako se Hristom ne oplemene, mogu se oplemeniti jedino satanom, sto je i cilj judeo masonerije, jer judeo masonerija svjesno sluzi satani i svjesno vodi borbu protiv Hrista.
    To sto u nizim stepenima budale ne vide to je druga stvar, ali ima dosta masonske literature u kojoj se to ni najmanje ne krije.

    Obratite paznju na rijec “globalne civilizacije”. To je civilizacija novog svetskog poretka. Samo ove recenice izgovorene od kvazi patrijaha nepogresivo govore da je on mason visokog stepena, mada sam od njega slusao i citao neuporedivo jezivije stvari od ove. Ovaj govor je govor masona par exelans.

    Kiril
    “Верујем да је то могуће. У том духу, мој сусрет са папом Фрањом је био веома важан“, истакао је патријарх у интервјуу за РТ.”

    Tumacenje:
    Obratite paznju na rijeci “u tom duhu”. Dakle u duhu stvaranja globalne civilizacije bazirane na bazi masonskih moralnih koncezusa. To sto je rekao “u tom duhu” nije bilo namijenjeno pravoslavnim vjernicima, kao ni sto citava izjava nije bila namijenjena pravoslavnim vjernicima.
    Zvanicna izjava kvazi patrijaha je namijenjena nekom drugom. Mozda onim rabinima koji su dali svoj blagoslov za ovaj susret. Nekoliko vaznih svetskih rabina je pred susret ove dvojice masona blagoslovilo ovaj susret a takodje su i neke masonske loze dale svoj blagoslov, upravo kao sto je masonska loza “grad orijent iz Argentine” to uradila sa izborom rimskog pape.

    Kiril
    “Он је навео да је сусрет поглавара двеју највећих цркава потврдио заинтересованост да се достигне морални консензус, који је заснован на вери у Господа Исуса Христа, у Његове заповести и у Његове законе.”

    Tumacenje:
    Evo opet i opet “moralno koncesus” u tri recenice dva puta se ponavlja ova suplja fraza. Ko bolje poznaje talmudisticki judeizam i njihove teznje za stvaranje noahisticke religije onda ce shvatiti zbog cega Kiril toliko insistira na tome. Masoneriji su ti mporalni koncezusi temelj na kojem se glacaju duse neprosvijecenih, ali taj temelj izvire iz judeizma, koja je i stvorila masoneriju i koja je potpuno kontrolise. Upravo je masonerija radionica u kojoj se pripremaju noahiti.
    Noahit je judeizirani pripadnik neke druge religije, ociscene od onoga sto judejcima smeta a sve na bazi moralnih koncenzusa po kabalistickom receptu.
    To sto ovaj put ova dvojica ekumenista prave veliku iznimku i pominju ime Isusa Hrista je samo u skliopu prevare, isto tako kao sto i masoni u prvim stepenima drze Sveto Pismo u lozama sa ciljem prevare neiciranih.
    Obicno ekumenisti na svojim skupovima pominju Boga i samo velika muka ih moze natjerati da spomenu ijme Hrista. A zasto videcemo iz sledecih recenica.

    Kiril
    “Према речима патријарха, исте заповести и закони постоје и у муслиманском свету, али и у хуманизму”.

    Tumacenje
    Da msje i u marksizmu a pogotovo u judeizmu. U svakoj jeresi ima zrna istine, ali nije Hristos dosao da vrsi moralne koncezuse i da u raznim demonskim vjerama nalazi ono sto lici na istinu, pomocu cega su varani ljudi, nego je Hristos rekao “Ja sam Put i Istina”. Ako isti zakoni postoje u svim religijama, zbog cega je Hristos dolazio na zemlju i zbog cega je podnio zrtvu?
    Zar pred raspecem nije mogao sa Pilatom postici moralni koncesus,
    Sto bi rekao Risto Radovic, jedan Boga za sve a Kiril bi dodao, sve sto je dobro ima u svim religijama, pa hajde da pravimo moralni koncezus na veri u Gospoda Isusa Hrista, sto je potpuno isto kao da pravimo moralni koncezus po veri u Muhameda, Hara Krisnu, Manutua, ili cak humanizma i ateizma a kako cemo to da uradimo u praksi pokazace nam nasa starija braca judejci, koji su novo bozanstvo kojem ce se ujedinjeni globalni svijet, ujedinjen na moralnom koncezusu pokloniti, ali ja i papa smo odlucili da je sad rano o tome da pricamo.

    Kiril
    „Данас се све више удаљавамо од онога што нас је некад зближавало на онтолошком нивоу.”

    Tumacenje
    Uf bre, ovo je visa masonska matematika, ovo je govor masona najvisih stepena.
    Kad je bilo to “nekad” i sta je bilo to tada?
    I na sta je mudrac mislio kada je rekao “ontoloski nivo”?
    Da to nema kakve veze sa “legendom o Hiramu” i zidanju vavilonskog hrama.
    I koliko je to trazenje zajednista povezano sa gradnjom novog globalistickog vavilonskog hrama, jedne svetske drzave, sa jednom svetskom religijom sazdanom na moralnim koncezusima, koja ce biti nista drugo do mjesavina talmudistickog judeizma, crne magije, jevrejskog fasizma i panteizma.

    Kiril
    “Уколико се то настави, наша цивилизација нема перспективу. Ми не можемо да живимо на истој планети а да имамо дубинске супротности на онтолошком нивоу“, рекао је патријарх.”

    Tumacenje
    Mi ne mozemo da budemo u ovom svijetu a da ne budemo od ovoga svijeta, mi sa ovim palim svijetom koje u zlu lezi i koje sluzi satani ne smijemo da imamo nikakve dubinske suprotnosti, pogotovo ne na ontoloskom nivou, jer u surotnosti ovaj svijet nema nikakvu perspektibu a to sto Hristos kaze da mi nismo od ovoga svijeta i da ne mozemo sluziti Bogu i mamonu, to pricajte vi nekom drugom, ja i tovaris papa ne mislimo tako, mi ne mozemo da zivimo sa djavolom a da imamo razlicito misljenje, jer to dovodi do disharmonije.

  25. Је л’ се то папски скутољубац ућутао керебечећи се на себе у зрцалу?

  26. Желео бих да се надовежем на своју прошлу поруку која је била, вероватно, мало нејасна. Не слажем се нити прихватам учење почившег митрополита Никодима Ротова о ,, греху поделе,, , нити сматрам да ја РКЦ сестринска Православној. Црква је једна и јединствена и почива на правилном исповедању Православне Вере. Само сам желео да нагласим да је веома опасно носити дух осуђивања и да ствари нису црно беле саме по себи. Посебно када су у питању Архијереји. Чак су и Свети Оци били склони заблудама и погрешним учењима. Многи од Св. Отаца су се упокојили не исправивши нека погрешна уверења.
    Само се кроз дух истинског покајног смирења долази до Богооткривене Истине.
    Да да Бог да је сви задобијемо!

  27. ala trućaju, svaka im ćast

    10
    1
  28. За паписту Ђуровића,ти си Ђуровићу само ******.Најбоље би било да лепо пређеш у католике и да нас више не замајаваш.

    10
  29. Хвaлa Стaњу штo ме је римејкoм oвoг текстa пoтсетилo нa влaститу oштрину духa и перa кoје сaм бaштиниo пре шест гoдинa.
    Личнo смaтрaм дa oвaкaв фaјтер не би биo сувишсн ни дaнaшњем Стaњу.
    Тим пре, јер у мени јoш увек тињaју плaмилци неугaслих вaтри!
    Велики пoздрaв г. Лaзићу!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading