Вејн Мадсен: Сорос помагао ЦИА операције у РС и на КиМ

Циљ тих пропагандних операција је промоција животног стила који је одбојан православним и католичким земљама Југоисточне Европе

soros-balkan

Чиновник тајног одељења Централне обавештајне агенције (CIA) открио је за WMR (Wayne Madsen Report) да је CIA у бившој Југославији блиско сарађивала са Џорџом Соросом преко невладиних организација које је он финансирао. Радили су на ограничавању српског утицаја, истовремено помажући муслиманима, од којих се неки доводе у везу са глобалним џихадизмом и организованим криминалом.

CIA је сарађивала са Соросовим оперативцима у Бањалуци, главном граду Републике Српске, саставног дела Босне и Херцеговине.

Признање да је CIA сарађивала са Соросом вредно је пажње, будући да су претходни извештаји о вези између њега и CIA одбацивани као бесмислене „теорије завере“.

Према нашем извору, CIA-Сорос операције у Бањалуци примарно су биле усмерене на националне српске медије и промовисање „либералних“ медија, који су се противили уједињењу босанских Срба са сународницима у Србији, тада саставном делу Југославије.

ТРАНСАКЦИЈЕ ПРЕКО БОСАНСКИХ БАНАКА

Главне мете CIA-Сорос медијских операција била су „тврдокорна подручја“ Босне и Херцеговине, што значи упоришта српских националиста. Главни медији босанских Срба били су дневни лист Глас Српски и бањалучка СРТ телевизија.

Велики део трансакција новца који је Сорос улагао у медијске кампање CIA вршио се преко босанских банака, које је он пре тога откупио. То укључује банке Пионир из Бањалуке, Нест банку из Лакташа, Приор банку из Брчког, Јозо комерц из Чачка и банку Ресава из Деспотовца. Све те банке пословале су у Републици Српској. Сорос и CIA такође су помагали обнову џамија уништених током рата у Бањалуци и окружењу. Соросов медијски центар финансирао је и Независно удружење новинара Републике Српске, соросовску издавачку кућу из Бањалуке.

soros3

Према наводима бившег службеника CIA, овим и другим операцијама које је финансирао Сорос, руководила је сама CIA.

Други главни примаоци Сорос-CIA-USAID помоћи у Републици Српској укључивали су, поред горе наведених, и Независне новине, магазин Репортер, АТВ из Бањалуке, ПАН радио, магазин Панорама, магазин Екстра, радио Џунгла и радио НЕС, а сви су били базирани у Бањалуци.

Изван престонице Републике Српске, тим CIA-Сорос финансирао је радио Пегаз у Требињу, радио Освит у Зворнику, радио Магић у Милићима, радио Палма у Братунцу и радио ХИТ у дистрикту Брчко.

Заједничке CIA-Сорос медијске операције изводиле су се под плаштом два програма покренута од Америчке агенције за међународни развој (USAID). То су биле „Иницијатива за балканску транзицију“ и „Иницијатива за босанску транзицију“.

ЦИЉ ЈЕ РАДИКАЛИЗАЦИЈА МУСЛИМАНА

Овај шаблон ће се касније користити за сличне операције у већински албанској провинцији Косово – што ће је довести до независности и статуса САД и НАТО колоније – и за демонизовање српских медија на Северу Косова.

Охрабрења која су добијали од CIA и Сороса такође ће довести до радикализације муслиманске популације у деловима Босне и Херцеговине, у Санџаку (део Србије са већинским муслиманским становништвом) и преосталим муслиманским џеповима у Републици Српској и албанским регионима Македоније и Црне Горе. Иста врста кооперације на линији CIA-Сорос данас се огледа у промовисању радикалне вехабистичке интерпретације ислама у Сирији, Ираку, Либану, Турској, Либији и другим местима.

Корени ове прљаве сарадње између CIA, Сороса и вехабија такође воде до Клинтонове администрације и медијско-пропагандних операција у бившој Југославији. Сорос-CIA операције у Босни и Бањалуци на крају ће српском делу босанске јавности донети ТВ Пинк, који је представио српску верзију америчког ријалити програма Велики брат. Такође, Сорос и CIA, посредством Пинк телевизије, промовишу нетрадиционални начин живота, представљајући хомосексуалност и бисексуалност у позитивном светлу.

sorosmekejn

Соросовске пропагандне операције имају за циљ непрекидну промоцију животног стила који је одбојан православним и католичким земљама Југоисточне Европе, а шампиони у активностима промовисања сексуалне девијације су Фемен, Пуси Рајот и музичка звезда трансвестит Кончита Вурст.

Сорос-CIA медијске операције неће се окончати на Републици Српској и Косову. Иста група ће креирати нове „државне пројекте“ за Молдавију и самопроглашену републику Придњестровље, од којих је обе посећивао наш извора из CIA, како би се тамо успоставила соросовска опозиција проруским медијима.

Уместо демонизације Срба, у Молдавији и Придњестровљу Руси су ти које су таргетовали соросовски и CIA манипулатори и стручњаци за дестабилизацију.

Превео Александар Вујовић

Russia Insider

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нови стандард, 18. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6P0



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading