Позив на представљање књиге „СРБИ 1903 – 1914: Историја идеја“

Представљање књиге

СРБИ 1903 – 1914: Историја идеја

приредио: Милош Ковић

говоре: Слободан Антонић, Слободан Наумовић, Милош Јовановић и Милош Ковић

среда, 16. децембар, Мала сала Коларчеве задужбине (Студентски трг 5, Београд), 19.30 часова

kovic-knjiga

Књига Срби 1903–1914 – Историја идеја посвећена је једној од највећих епоха српске историје. Доба краља Петра I Карађорђевића, уочи самог Првог светског рата, донело је општи препород и изузетна достигнућа у науци, књижевности, уметности, музици, политици, војној вештини. Она и данас јесу, и могу да буду, узор сваког духовног прегнућа у српској култури.

Па ипак, много тога у овом добу, остаје неоткривено па и, познијим тумачењима, контроверзно. Зато су, у овој књизи, проучене кључне политичке, научне и филозофске идеје доба од 1903. до 1914. године. То је учињено кроз анализу основних политичких појмова и кроз портрете личности које су својим делом обележиле епоху.

У раду на овој књизи окупљено је двадесет двоје водећих стручњака различитих генерација и разноврсних научних интересовања: ту су историчари, социолози, археолози, теолози, филозофи, правници, историчари књижевности, антрополози, класичари. Реч је о својеврсном дијалогу генерација и о великом, истински мултидисциплинарном пројекту.

(Clio/Нови полис)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6KQ



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading